MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

10 μέρη της Ελλάδας με θέα που κόβει την ανάσα

Από τα Ζαγοροχώρια και το Πήλιο μέχρι τις Κυκλάδες, από χωριά – μπαλκόνια μέχρι κάστρα και μοναστήρια σκαρφαλωμένα στα βράχια, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε δέκα από τα πολλά εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας με θέα που κόβει την ανάσα.

Photo by Yaron Tal on Unsplash
Photo by Yaron Tal on Unsplash
Monopoli Team

Σε νησιά και σε βουνά, η Ελλάδα διαθέτει τόσα μέρη με μαγευτική θέα που δεν φτάνει μία ζωή για να τα επισκεφτείς. Επιβλητικά φαράγγια, λίμνες σαν ζωγραφιά, χωριά – μπαλκόνια, κάστρα και μοναστήρια σκαρφαλωμένα στα βράχια, προσφέρουν εικόνες που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Από τα Ζαγοροχώρια μέχρι το Πήλιο και τις Κυκλάδες, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε 10 υπέροχους προορισμούς με απίστευτη θέα.

Φαράγγι του Βίκου – Θέση Οξιά
Photo by Feri & Tasos on Unsplash

Photo by Feri & Tasos on Unsplash

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα, ενώ κατέχει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα στον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το Φαράγγι του Βίκου είναι, φυσικά, διασχίζοντάς το. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να αγναντέψετε τη χαράδρα από ψηλά. Έξι χιλιόμετρα έξω από το χωριό Μονοδένδρι, βρίσκεται η θέση Οξιά, στο στενότερο σημείο του φαραγγιού του Βίκου, με θέα καθηλωτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Αισωπομαχίες!», από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Μετέωρα
Photo by Clement Souchet on Unsplash

Photo by Clement Souchet on Unsplash

Πέρα από το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος, τα Μετέωρα αποτελούν ένα σημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο. Οι γιγάντιοι βράχοι και τα ιστορικά μοναστήρια στις κορυφές τους είναι ένα εντυπωσιακό σκηνικό που αξίζει να δει κανείς από κοντά έστω και μία φορά στη ζωή του. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Όλα προσφέρουν καταπληκτική θέα και το καθένα έχει τη δική του, μοναδική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑίγυπτος: «Στο φως» μυστικός διάδρομος στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b