MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αίγυπτος: «Στο φως» μυστικός διάδρομος στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, οι οποίοι έφεραν στο «φως» έναν κρυμμένο διάδρομο πίσω από την κύρια είσοδο της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Leonardo Ramos/Unsplash
Monopoli Team

Το βίντεο από ενδοσκόπιο αποκάλυψε το εσωτερικό του διαδρόμου, που έχει μήκος 9 μέτρα και πλάτος 2,1 μέτρα, ενώ σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, αυτή η ανακάλυψη του διαδρόμου πίσω από την Μεγάλη Πυραμίδας της Γκίζας, θα ανοίξει τον δρόμο για νέα σημαντικά ευρήματα.

Η ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Scan Pyramids που ξεκίνησε το 2015 και χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, ηλεκτρονικούς σαρωτές και ενδοσκόπια, για την εξερεύνηση του εσωτερικού της Πυραμίδας, του τελευταίου από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται.

Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως ο ημιτελής αυτός διάδρομος φαίνεται πως δημιουργήθηκε για τον μετριασμό του βάρους της Πυραμίδας γύρω από την κύρια είσοδο ή μια μυστική αίθουσα που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧιλή: Νέο άγαλμα μοάι βρέθηκε σε κρατήρα ηφαιστείου12.09.2018

Το βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό από κάμερα προβλήθηκε σε συνέντευξη Τύπου και αποκάλυψε έναν άδειο διάδρομο με τοίχους φτιαγμένους από χοντροκομμένους λίθους και μια θολωτή πέτρινη οροφή.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε… για να δούμε τι μπορούμε να ανακαλύψουμε από κάτω ή μέχρι το τέλος αυτού του διαδρόμου»,  δήλωσε ο Mostafa Waziri, επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η Μεγάλη Πυραμίδα, η οποία έχει ύψος 146 μέτρα, κατασκευάσθηκε ως ταφικό μνημείο περί το 2560 π.Χ., κατά την διάρκεια της βασιλείας του Χέοπα. Μάλιστα, αποτελούσε το υψηλότερο μνημείο της ανθρωπότητας μέχρι την κατασκευή του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι το 1889 και παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα μνημεία στον κόσμο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ο τρόπος που κατασκευάστηκε, παρά μόνο θεωρίες.

Με πληροφορίες από BBC. 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b