MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 1 Μαρτίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 1 Μαρτίου.

Monopoli Team

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Γυναίκες Μαχήτριες: Η Τριπλή Απελευθέρωση” του Λεωνίδα Βαρδαρού στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, η Κινηματογραφική Λέσχη και το Κινηματοθέατρο Πετρούπολης προβάλουν το ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρδαρού. Στην προβολή θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, για να συζητήσει μαζί με το κοινό. Υπόθεση: 22 γυναίκες καταθέτουν αυτά που έζησαν από τη δεκαετία του 1930 έως το 1949. Με μεγάλη αγάπη και σεβασμό προς τις ίδιες τις πρωταγωνίστριες του ντοκιμαντέρ, ο Λεωνίδας Βαρδαρός συνθέτει το μεγάλο πορτρέτο των αγώνων του ελληνικού λαού εκείνης της περιόδου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις γυναίκες. Αυτές τις γυναίκες που είδαν τους άνδρες τους, την οικογένειά τους να παίρνει τον δρόμο της φυλακής, της εξορίας, κάποτε και του εκτελεστικού αποσπάσματος. Αυτές τις γυναίκες που βγήκαν στον δρόμο του αγώνα και έγιναν “χείμαρροι για μια νέα ζωή”. Αυτές τις γυναίκες που πέρασαν από την αφάνεια στο προσκήνιο της Ιστορίας, συνδεόμενες με την πιο πρωτοπόρα ιδεολογία και τα πιο υψηλά ιδανικά.
1/3, 20:00
Κινηματοθέατρο “Πετρούπολις” – Αθ. Διάκου και Μπουμπουλίνας 59, Πετρούπολη

Οι Alone Together Trio για μία Jazz μουσική βραδιά στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Το βράδυ της Τετάρτης 1 Μαρτίου, οι Alone Together Trio, με τον Πέτρο Ζορμπά στην κιθάρα, τον Θοδωρή Μαραϊδόνη στο κοντραμπάσο και την Ευαγγελία Σταύρου στα Drums,επιστρέφουν στον όμορφο χώρο του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ για μια ζεστή βραδιά γεμάτη μουσική και όμορφες στιγμές, με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και πολύ αγαπημένα Jazz standards, προσεγγισμένα με τον δικό τους τρόπο, που συνδυάζει το ατομικό και προσωπικό στοιχείο (Alone) με το συλλογικό και ομαδικό (Together).
1/3, 21:00
Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα

Ίριδα Visions: Ομιλία του φωτογράφου Γιώργο Σαλαμέ στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα συζήτηση με τον φωτογράφο Γιώργο Σαλαμέ.
1/3, 18:00-21:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 

Constellations: Η παράσταση του Nick Payne στο Θέατρο 104

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, το Θέατρο 104 θα φιλοξενεί την παράσταση “Αστερισμοί” (Constellations) του Nick Payne, στην οποία θα ζώσει ζωή ο διεθνής θίασος Freεk, με έξι ηθοποιούς να ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και να εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Υπόθεση: Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; “Οι Αστερισμοί” ακολουθούν την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.
1/3, 19:00
Θέατρο 104 – Ευμολπίδων 41, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpectrum: O βιρτουόζος των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας συναντά τον κορυφαίο σολίστ του πιάνου Βασίλη Βαρβαρέσο στο Μέγαρο12.09.2018

Από αίμα σε αίμα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αλέξανδρου Μαράκη Μπούρκα στο θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Το Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα και οι εκδόσεις Ιωλκός διοργανώνουν παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Από αίμα σε αίμα” του Αλέξανδρου Μαράκη Μπούρκα. Την εισήγηση θα κάνουν η θεατρολόγος και ηθοποιός Μαρία Μαλταμπέ και η ψυχολόγος και συγγραφέας Ελένη Βασιλείου. Ποιήματα της συλλογής θα απαγγείλουν o ίδιος ο ποιητής, οι ηθοποιοί Σοφία Αγγελικοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Καραστέργιος, Κωσταντίνα Σαραντοπούλου, Νίκος Σταματόπουλος και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Νίκος Δαφνής, ενώ θα ακολουθήσει βραδιά μουσικής με πιάνο κιθάρα και τρεις φωνές.
1/3, 19:30
Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα – Γιαννόπουλου 1, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJazz στο Μουσείο: Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης και Κατερίνα Πολέμη στο Ίδρυμα Γουλανδρή12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b