MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τέμπη: Πώς βρέθηκαν τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή και συγκρούστηκαν μετωπικά – Τα αίτια της τραγωδίας

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στα Τέμπη με τουλάχιστον 36 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών – Διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας με τα πρώτα στοιχεία να «δείχνουν» ως υπαίτιους τις διαχρονικές παραλείψεις του Κράτους και το ανθρώπινο λάθος.

Monopoli Team

Με μία ανείπωτη τραγωδία μας «καλωσόρισε» ο Μάρτιος με τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη να έχει, μέχρι στιγμής, κοστίσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους, ενώ 85 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση των πυροσβεστών και των ομάδων διάσωσης, έχει ξεκινήσει και η έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας, κάτι που έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας της Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Μήνυμα συμπαράστασης για την τραγωδία στα Τέμπη – Αναβάλλεται η διαμαρτυρία των καλλιτεχνών στο Ολύμπια12.09.2018

Με τα τωρινά δεδομένα 2 είναι οι βασικές αιτίες:

Εδώ και 20 χρόνια δεν υπάρχουν συστήματα (π.χ. φανάρια ή υπολογιστής ελέγχου) για να μπορέσουν οι σταθμάρχες και οι μηχανοδηγοί να ελέγξουν αν βρίσκονται στη σωστή γραμμή. Το καταγγέλλουν τόσο οι μηχανοδηγοί όσο και οι υπάλληλοι, υποστηρίζοντας πως εδώ και 25 χρόνια (!) δεν υπάρχει αυτό το σύστημα ελέγχου. Με λίγα λόγια ο μηχανοδηγός δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αν βρίσκεται στη σωστή γραμμή κι αν έρχεται τρένο από την απέναντι πλευρά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δόθηκε λάθος εντολή στους μηχανοδηγούς και μπήκαν τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή, με αποτέλεσμα να έρθει η μετωπική σύγκρουση. Είναι αδιανόητο ότι τα δύο τρένα ήταν για αρκετή ώρα πάνω στην ίδια γραμμή, με αντίθετη πορεία, χωρίς κάποιος να αντιληφθεί αυτό που ερχόταν.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤραγωδία στα Τέμπη: Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Πού μπορείτε να δώσετε αίμα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b