MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 9 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 25-27 Φεβρουαρίου 2023.

Bloco Swingueira, photo credit_SNFCC_Nikos_Karanikolas | ΚΠΙΣΝ: Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Το μαγικό πινέλο της Νουρ», από την ομάδα ΒιΔα και την Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ

Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ και η ομάδα ΒίΔα παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το μαγικό πινέλο της Νουρ» για παιδιά από 5 έως 10 ετών, στο Θεατρικό Βαγόνι του μοναδικού Τρένου-Θεάτρου. Η παράσταση είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στα συναισθήματα και τα χρώματα με πίνακες ζωγραφικής που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, μια ιστορία γεμάτη χρωματιστές περιπέτειες σε ονειρική ατμόσφαιρα όπου όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία  μας να ταξιδέψει ελεύθερα. Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει από τη χώρα της που έχει πόλεμο, τη Γκουέρνικα. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού. Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό «υπερρεαλιστικό» κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν  – αλλά  για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια.
Παραστάσεις: Έως 9 Απριλίου 2023 | Κάθε Κυριακή στις 11:30
Γενική είσοδος 10€. Προπώληση: viva.gr
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως. Τηλ. 2105298922.

2. Underwater: Χοροθέατρο για βρέφη και γονείς στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το μαγευτικό χοροθέατρο για βρέφη και γονείς «Underwater», που δημιούργησαν οι καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου, συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι του στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Μια ονειρική απόδραση κάτω από τη θάλασσα για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων από τις 19 Φεβρουαρίου 2023. Στην παράσταση σύντομης διάρκειας βρέφη από λίγων μηνών έως δύο ετών και οι ενήλικοι συνοδοί τους λαμβάνουν μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι στη βαθιά γαλάζια θάλασσα γεμάτο ήχους, χρώματα και αμέτρητες μπουρμπουλήθρες, καθισμένοι κυκλικά επί σκηνής σε οικογενειακά νησιά. Η παράσταση ζωντανεύει με ζωηρό τρόπο το ταξίδι μιας μπαλαρίνας καθώς ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα και βρίσκεται στον ωκεανό, έναν καθησυχαστικό κόσμο γεμάτο γαλανά φώτα και μπουρμπουλήθρες. Καθώς εξερευνά το υπέροχο νέο της σπίτι, συναντά ένα χταπόδι – και οι δυο τους σύντομα σχηματίζουν μια φιλία γεμάτη αγάπη κάτω από τα κύματα, χορεύοντας ως ντουέτο με συνοδεία μιας μουσικής γεμάτης κουδουνίσματα, που περιλαμβάνει και μερικές γνώριμες μελωδίες… *Ερμηνεύουν: Ελευθερία Αγαπάκη, Μαργαρίτα Κώστογλου, Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα.
Παραστάσεις: 25, 26 Φεβ 2023. 04, 05, 12, 18, 19 Μαρ 2023 | Ώρα έναρξης 10.00, 11.30, 13.00.
Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε βρέφος συνοδευόμενο από έναν γονέα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή | Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

3. Η Μελωδία της Ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών «Η Μελωδία της Ευτυχίας» μεταφέρεται σε νέο χώρο για λίγες μόνο παραστάσεις. Το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα φιλοξενήσει το αγαπημένο μιούζικαλ μικρών και μεγάλων. «Η Μελωδία της Ευτυχίας» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν. Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα.
Παραστάσεις: Σάββατο 25/2, Ώρα έναρξης 19:30 | Κυριακή 26/2 Ώρα έναρξης 18:00.
Τιμές Εισιτηρίων:Vip 50€ – Α ζώνη 40€ – Β ζώνη 30€ – Γ ζώνη 20€ – Δ ζώνη 20€ – Θεωρείο 15€. *Ισχύουν ειδικές τιμές από 20 άτομα και άνω | Προπώληση: Το ταμείο του θεάτρου, όλα τα καταστήματα Public και Media Market, viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0300 | www.theatron254.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Κινηματογράφος

4. Αργοναύτες: Η οργή του Ποσειδώνα (μεταγλωττισμένη)

Η ευφάνταστη ταινία κινουμένων σχεδίων «Αργοναύτες: Η οργή του Ποσειδώνα» μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με την Πάτι, ένα ευφυέστατο και περιπετειώδες θηλυκό ποντικάκι, και τον κολλητό της γάτο Σαμ στον μαγικό κόσμο της Αρχαίας Ελλάδας. Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό , το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας. *Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Αλό, Έρικ Τόστι, Ζαν-Φρανσουά Τόστι. Φωνές: Άγγελος Λιάγκος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Γιάννης Στεφόπουλος, Βασίλης Μήλιος κ.α.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Τριήμερο Καθαρά Δευτέρας στην Αθήνα με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλους12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. Δήμος Αθηναίων: Τριήμερο Καθαρά Δευτέρας στην Αθήνα με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλους Δήμος Αθηναίων

Ολοήμερο πάρτι και συναυλίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με Locomondo, Σπύρο Γραμμένο, Polkar και Τόνι Σφήνο, καρναβαλικές διαδρομές και μουσικές στο Πεδίον του Άρεως, στην Πλάκα, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στην Λαμπρινή, στην Πανόρμου, στον Βοτανικό και στα Πατήσια, αποκριάτικες δράσεις για παιδιά στην πλατεία Αγ. Θωμά στο Γουδή, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, πάρτι στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, θα απολαύσουν όσοι γιορτάσουν στην Αθήνα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους του Δήμου Αθηναίων.
25-27 Φεβρουαρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Σε όλες τις δράσεις η συμμετοχή είναι ελεύθερη. | Πληροφορίες: cultureisathens.gr

6. ΚΠΙΣΝ: Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Bloco Swingueira, photo credit_SNFCC_Nikos_Karanikolas

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου μία μπάντα δρόμου με αφροβραζιλιάνικα κρουστά, μία μπάντα πνευστών κι ένα συγκρότημα rock’n’roll ξεσηκώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τους ρυθμούς τους, ενώ την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου τo ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη Σαρακοστή με ανοιξιάτικη διάθεση, ζωντανούς ήχους από την ελληνική μουσική παράδοση και, βέβαια, το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.
Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

7. Vamvakou Revival: Αποκριάτικες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια στη Βαμβακού Λακωνίας

Το τριήμερο των Αποκρεών και της Καθαράς Δευτέρας, η Vamvakou Revival σας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων γεμάτο σερπαντίνες και κομφετί, μεταμφιέσεις, μπαλόνια και χαρά, που υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ζήστε τις «Απόκριες στο Δάσος» (25/02) φορώντας ό,τι πιο τρελό έχετε, κάτι που σας κάνει να νιώθετε ελεύθεροι. τη Βαμβακού, θα παίξετε και θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας σε ένα «Σχολείο… μεταμφιεσμένων» (26/02) αλλά και θα παρακολουθήσετε μαζί τη μοναδική θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων!» (26/02) από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο, θα κάνετε μια «Βόλτα στο φεγγάρι» (25/02) ταξιδεύοντας μελωδικά με το Μουσικό Σχήμα Γραμμές. Τα Κούλουμα (27/02), φέτος, αποκτούν αέρα Βαμβακούς και γίνονται Βαμβα-κού-λουμα! Θα φτιάξετε και θα πετάξετε χαρταετούς από πολύχρωμα χαρτόνια. Τα lego γίνονται σκηνικό ενός παραμυθιού, τα παιχνίδια μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα, τα υλικά που μας δίνει η φύση γίνονται κατασκευές, τα βιβλία δημιουργούν φανταστικές ιστορίες και το messy play παίζει τον πρώτο ρόλο σε ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα! Μουτζουρωθείτε, βαφτείτε, χορέψτε και γευτείτε σαρακοστιανά εδέσματα μαζί.
25-27 Φεβρουαρίου 2023
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου εδώ

8. Designer Outlet Athens: Αγορές και αποκριάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Το εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Athens σας περιμένει στις 25 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 15.00 για να διασκεδάσετε στο πιο απολαυστικό αποκριάτικο πάρτι και να περάσετε μία υπέροχη ημέρα γεμάτη shopping και μοναδικές δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά. Φέτος τις Απόκριες, το Designer Outlet Athens υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους με ένα φαντασμαγορικό Bubble Show, ένα διαδραστικό θέαμα στο οποίο τα παιδιά παίζουν και φτιάχνουν τις πιο μεγάλες σαπουνόφουσκες. Παράλληλα, τα παιδιά μεταμορφώνονται μαγικά με πολύχρωμες face painting δημιουργίες, ενώ ο αγαπημένος super ήρωας Spiderman θα βρίσκεται στο εκπτωτικό χωριό για να παίξει και να φωτογραφηθεί με τους μικρούς μας φίλους. O αγαπημένος σταθμός μικρών και μεγάλων, το Kidsradio.com θα εκπέμπει live από το εκπτωτικό χωριό με τη Φανή και τον Νίκο, διασκεδάζοντας τους μικρούς μας φίλους με αποκριάτικο πρόγραμμα και αγαπημένα παιδικά τραγούδια.
Σάββατο 25/2, 11:00 – 15:00
Designer Outlet Athens, Οικοδομικό Τετράγωνο Ε71, Σπάτα. Τηλ: +30 210 6630830, +30 210 6630840. https://designeroutletathens.gr/el.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

9. Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Αποκριάτικα εργαστήρια και εκπαιδευτικές δράσεις Φεβρουαρίου για παιδιά

Τα εργαστήρια και οι δράσεις για παιδιά του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο σε ρυθμό Αποκριών. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 12:00, συνεχίζεται το εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών «Πολύχρωμες διαδρομές»: Με οδηγό την Τέχνη οι μικροί μας φίλοι ηλικίας 4-6 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών. Τα εργαστήρια αυτά έχουν ως σκοπό μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών με ποικίλα υλικά να  ενισχύσουν εκτός από  την δημιουργικότητά και την φαντασία τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και την  ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ερχόμενα σε επαφή με  θεατρικές τεχνικές και εικαστικές δημιουργίες που συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, στις 11:00, συνεχίζεται το εργαστήριο για βρέφη 18-28 μηνών «Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις»: Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.
Περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εδώ
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected] | https://ekedisy.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔείξε μου το ράμφος σου… να σου πω ποιο είσαι: Online εργαστήριο για Δημοτικά Σχολεία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b