MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Σχεδόν οι μισές δουλειές του σπιτιού θα γίνονται από τα ρομπότ μέχρι το 2033

Το 39% του χρόνου που αφιερώνουμε κατά μέσο όρο, για να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού, μπορεί να έχει αυτοματοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών στην τεχνητή νοημοσύνη από τη Βρετανία και την Ιαπωνία.

Monopoli Team

Οι δουλειές που μπορούν να γίνονται εύκολα από τα ρομπότ φαίνεται πως θα είναι τα ψώνια στο σουπερμάρκετ αλλά και η φροντίδα των παιδιών.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Ekaterina Hertog του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ζήτησαν από 29 Βρετανούς ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη και 36 Ιάπωνες (και των δύο φύλων) να αξιολογήσουν σε ποιο βαθμό είναι δυνατό να έχουν αυτοματοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία 17 δουλειές και «αγγαρείες» του σπιτιού. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “PLoS One”, προβλέπει ότι οι «έξυπνες» μηχανές θα μας λύσουν τα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArt-istic OR Art-ificial?: H τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του 4ου Athens Fashion Film Festival12.09.2018

Για την ακρίβεια, οι Βρετανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η αυτοματοποίηση θα αντικαταστήσει περισσότερη ανθρώπινη δουλειά (42%) έναντι των Ιαπώνων (36%). Το εκτιμώμενο ποσοστό αυτοματοποίησης ποικίλλει ανά δουλειά, από 59% για τα ψώνια έως 21% για την φροντίδα των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOceaniums: Τα πλωτά στάδια που θα ταξιδεύουν τις αθλητικές διοργανώσεις στους ίδιους τους οπαδούς12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b