MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Art-istic OR Art-ificial?: H τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του 4ου Athens Fashion Film Festival

Με τίτλο “Art-istic OR Art-ificial?”, το 4ο Athens Fashion Film Festival επιστρέφει στο Ωδείο Αθηνών με ελεύθερη είσοδο, σε ένα τριήμερο που πρωταγωνιστεί η σύγχρονη κουλτούρα: ταινίες, μόδα, συζητήσεις, gatherings, masterclasses και… τεχνητή νοημοσύνη.

Monopoli Team

Με τίτλο “Art-istic OR Art-ificial?“, το 4ο Athens Fashion Film Festival επιστρέφει από Τρίτη 14 Μαρτίου έως Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με ελεύθερη είσοδο, με δελτία προτεραιότητας, σε ένα τριήμερο που πρωταγωνιστεί η σύγχρονη κουλτούρα: ταινίες, μόδα, συζητήσεις, gatherings, masterclasses και… τεχνητή νοημοσύνη.

Έχοντας ως κεντρικό θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρώπινη δημιουργικότητα, το 4ο AFFF επεκτείνει τον ανοιχτό διάλογό του με τη μόδα, τον κινηματογράφο και την Τέχνη και διερευνά την σχέση τους με το AI. Παράλληλα, εξερευνά την ανατρεπτική γενιά των Zoomers μένοντας πιστό στις θεματικές που βάζει κάθε χρόνο, όπως η βιωσιμότητα, η συμπερίληψη, η γυναικεία ενδυνάμωση και η κυκλική οικονομία.

Για τη φετινή οπτική ταυτότητα του AFFF, δημιουργήθηκε μία σειρά απρόβλεπτων και αλληγορικών εικονογραφήσεων, με πρωταγωνιστές τα ανθρωπομορφικά ζώα όπως τα συναντάμε στα παραμύθια και τους μύθους, μέσα σε έναν αλλόκοτο/ανορθόδοξο κόσμο μόδας που τα περιβάλλει, έτσι όπως τα “φαντάστηκε” η τεχνητή νοημοσύνη με την χρήση του midjourney, ένα text-to-image AI, σε Art Direction της Νικόλ Αλεξανδροπούλου και της graphic designer Karina Shabanova.

Η ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Athens Fashion Film Festival, Νικόλ Αλεξανδροπούλου σημειώνει:

«Art-istic OR Art-ificial? Αυτό αναρωτιέμαι εδώ και αρκετό καιρό όσο παρακολουθώ τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο τόσο στο χώρο των Τεχνών όσο και του AI. Θελήσαμε λοιπόν φέτος να φωτίσουμε στο 4ο AFFF αυτήν την σχέση μέσα από ταινίες και συζητήσεις που θα μας ενημερώσουν, θα μας προβληματίσουν και σίγουρα θα μας εμπνεύσουν. 

Φέτος, για ακόμα μία χρονιά, έχουμε στο πλευρό μας τους σταθερούς θεσμικούς υποστηρικτές του AFFF, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Ιταλική Πρεσβεία, τον Δήμο της Αθήνας, το Athens Film Office, τον ΕΚΟΜΕ, το Ιταλικό Ινστιτούτο, αλλά και το νέο μας σημαντικό υποστηρικτή, την Περιφέρεια Αττικής.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη αυτήν την χρονιά για τις πολύτιμες εκπαιδευτικές συνέργειες, όπως με την SDA Bocconi School of Management, με την ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ στην περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μηχανικής Μάθησης, με το τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, καθώς και με την Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών, με τους οποίους μαζί και με επιφανείς καλεσμένους ετοιμάζουμε συζητήσεις γύρω από το κεντρικό θέμα του 4ου AFFF. 

Στο πρόγραμμα που θα έχετε στη διάθεσή σας τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχουν προβολές και συζητήσεις σε θεματικές, που αποτελούν όχι απλές έννοιες, αλλά τις αξίες που διαπερνούν το φεστιβάλ από την γέννησή του.

Ανυπομονώ να σας δω από κοντά».

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
O Louis Tomlinson στο Eject Festival, ο Tigran Hamasyan στον Φιλοπάππου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Δράσεις
Πάμε πανηγύρι metá?: Τα κλαρίνα συναντούν το ψηφιακό glitch και το rave στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Εκδηλώσεις
Ο Νικόλα Πιοβάνι στο Ηρώδειο, «Όρνιθες» στο Βεάκειο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Θραύσματα: Η νέα έκθεση της Μαρίας Μπουρμπού στην Κύθνο αναδεικνύει τη μοναδικότητα του νησιού
Εικαστικά
Ο Χώρος και η Μνήμη: Έκθεση και live του Κ. Βήτα στους Δελφούς
Εκδηλώσεις
Thrice: Το νέο έργο του διεθνούς φήμης χορογράφου Damien Jalet στο 31ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Εκδηλώσεις
15ο Samos Young Artists Festival: Η παγκόσμια μουσική δημιουργία δίνει ραντεβού στο Πυθαγόρειο
Εκδηλώσεις
Free City: 10 + δωρεάν εκδηλώσεις στην καλοκαιρινή Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η Μιτ Βάρλοπ στην Πειραιώς 260, Pan Pan και Years of Youth live στην Τεχνόπολη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025»: Η Πλατεία Μίκη Θεοδωράκη γεμίζει με τα «ρεμπέτικα του καλοκαιριού»
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #174: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Ενα ΣΚ γεμάτο δωρεάν συναυλίες και θέατρο