MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Η διάλεξη “Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με έναν νέο κύκλο διαλέξεων επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σωματείο ”Διάζωμα”, η πρώτη εκδήλωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και θα εστιάζει στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης και στα έργα αποκατάστασης της μνημειακής του φυσιογνωμίας. Την πρώτη διάλεξη με τίτλο “Από τον Ευρυκλή στον Όσιο Νίκωνα: Η διαχρονική ανθρώπινη παρουσία ως σημαντική παράμετρος και πρόκληση για το έργο αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης” θα δώσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) Ευαγγελία Πάντου, ενώ τη δεύτερη διάλεξη με τίτλο “Το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης: λίθου λευκοῦ, θέας ἄξιον. Ανακτώντας τις αξίες του μνημείου μέσα από το αρχαιολογικό έργο”, η αρχαιολόγος και τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ), Μαρία Τσούλη και η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ), Χαρά Γιαννακάκη. Την εκδήλωση θα προλογίσει και συντονίσει ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου ”Διάζωμα”. Μετά το πέρας των διαλέξεων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στον ίδιο χώρο καλλιτεχνικό δρώμενο με τη Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
21/2, 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 17:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Constellations: Η παράσταση του Nick Payne στο Θέατρο 104

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, το Θέατρο 104 θα φιλοξενεί την παράσταση “Αστερισμοί” (Constellations) του Nick Payne, στην οποία θα ζώσει ζωή ο διεθνής θίασος Freεk, με έξι ηθοποιούς να ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και να εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Υπόθεση: Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; “Οι Αστερισμοί” ακολουθούν την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.
21/2, 19:00
Θέατρο 104 – Ευμολπίδων 41, Αθήνα

Πανδημίες: Μια συνεχής απειλή για την ανθρωπότητα: Ομιλία για τον Covid-19 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Photo by Fushion Medical Animation on Unsplash

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών διοργανώνει τον κύκλο ομιλιών “Πανδημίες: ο αόρατος εχθρός της ανθρωπότητας“, στις ομιλίες του οποίου οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις σε φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν τις πανδημίες. Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες “Covid-19: μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια και τη νόσο” με τον Εντεταλμένο Ερευνητή του Ινστιτούτου Χημικής Βιολογίας και του ΕΙΕ, Δημήτρη Στέλλα και “Ανάπτυξη αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό σε ασθενείς με αιματολογικές νεοπλασίες – οι προκλήσεις την εποχή των μεταλλαγών της όμικρον”, με τον καθηγητή Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής, Ευάγγελο Τέρπο.
21/2, 19:00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Warhaus έρχονται στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη12.09.2018

Ιστορίες χωρίς ηλικία: Εργαστήρι αφήγησης για ενήλικες στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το εργαστήρι αφήγησης  “Ιστορίες χωρίς ηλικία“, με τη συγγραφέα και αφηγήτρια, Εύη Γεροκώστα, στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο. Στο εργαστήρι, που απευθύνεται σε ενήλικες, μικρές και ιδιαίτερες ιστορίες της παιδικής, και όχι μόνο, λογοτεχνίας, γίνονται η αφορμή για να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες βασικές τεχνικής αφήγησης.
21/2, 11:00-13:00
ΠΙΟΠ – Δωρίδος 2, Ταύρος
Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής στο email [email protected]

Μεταξύ Μυθοπλασίας και πραγματικότητας: Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καβανόζη στον ΙΑΝΟ

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καβανόζη, με τίτλο «Μεταξύ Μυθοπλασίας και πραγματικότητας: Το μυθιστόρημα τεκμηρίων και η λογοτεχνικότητα του αναφορικού λόγου». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, Θανάσης Αγάθος, ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μπασκόζος.
21/2, 20:30
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b