MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Constellations: Η παράσταση του Nick Payne στο Θέατρο 104

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, το Θέατρο 104 θα φιλοξενεί την παράσταση “Αστερισμοί” (Constellations) του Nick Payne, στην οποία θα ζώσει ζωή ο διεθνής θίασος Freεk, με έξι ηθοποιούς να ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και να εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Υπόθεση: Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; “Οι Αστερισμοί” ακολουθούν την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.
20/2, 19:00
Θέατρο 104 – Ευμολπίδων 41, Αθήνα

Προβολή της ελληνικής ταινίας Στουρνάρα 288 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Πολυκατοικία” της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η κλασική ελληνική ταινία “Στουρνάρα 288” έρχεται στο Θέατρο της Ένωσης για μια μόνο προβολή, σφραγίζοντας το αφιέρωμα στην ελληνική πολυκατοικία που δημιούργησαν ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού. Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Μίμη Τραϊφόρου και του Δημήτρη Βασιλειάδη, η σπονδυλωτή σάτιρα που παρουσιάστηκε στις ελληνικές αίθουσες για πρώτη φορά το 1959 πρόκειται να μας ταξιδέψει νοερά σε στιγμές και αναμνήσεις που αναβίωσε η έκθεση «Πολυκατοικία». Υπόθεση: Στην οδό Στουρνάρα, στο νούμερο 288, δεσπόζει μια πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα και ξεχωριστούς κατοίκους. Στις μέρες που ξετυλίγονται μπροστά μας παρακολουθούμε τις ζωές τους, τα προβλήματα, τις συνήθειες, τις χαρές και τους έρωτες, αλλά και πώς κυλά η ζωή σε μια πολυκατοικία όταν εκείνη αποτελούσε μια έννοια καινούργια ακόμη, και αρκετά γοητευτική.
20/2, 19:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – Μασσαλίας 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Warhaus έρχονται στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη12.09.2018

“Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο” στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού παρουσιάζει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου την έκδοση των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος με τίτλο “Η έννοια του Ηθικού Χρέους στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο” από στην έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ψυχικό. Στην έκδοση που θα παρουσιαστεί , την επιμέλεια της οποίας ανέλαβαν ο Ανδρέας Γ. Μαρκαντωνάτος και η Καίτη Διαμαντάκου, περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και ομιλητριών στο 1ο Συνέδριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας, στο κτήριο Τσίλλερ. Το 1ο Συνέδριο Αρχαίου Δράματος αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εθνικού Θεάτρου, με κοινό στόχο τη δυναμική προώθηση της θεατρικής παιδείας και των κλασικών γραμμάτων ως βασικών αξόνων του ελληνικού πολιτισμού.
20/2, 19:00
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Στρ. Καλλάρη 50, Ψυχικό 

Η διάσωση ενός πολιτισμού-Μουσεία Δ. Πιερίδη: Το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αντωνιάδη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου θα κάνει αφιέρωμα στην Κύπρο προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αντωνιάδη «Η διάσωση ενός πολιτισμού: Μουσεία Δημήτρη Πιερίδη» με την παρουσία του Σκηνοθέτη. Θα παραστεί ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος. Υπόθεση: Ο γνωστός Κύπριος συλλέκτης Δημήτρης Πιερίδης μιλά με αγάπη για το νησί του και τις τέχνες γενικά, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους κατάφερε να συγκεντρώσει τα αντικείμενα τέχνης στα Μουσεία που δημιούργησε στην Κύπρο και την Ελλάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα της οικογενείας του.
20/2, 20:00
Πολιτιστικό Κέντρο δροσιάς – Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Δροσιά 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b