MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, ημερίδες ψυχολογίας, μουσικές παραστάσεις και προβολές με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Digital Concert Hall: Απευθείας μετάδοση από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Ινστιτούτο Goethe

To Goethe-Institut Athen εγκαινιάζει τον Φεβρουάριο το Digital Concert Hall στην Ελλάδα. Στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου θα παρουσιαστούν σε απευθείας μετάδοση από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου επιλεγμένες συναυλίες της φημισμένης ορχήστρας υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου τη διεύθυνση αναλαμβάνει ο Matthias Pintscher σε ένα πρόγραμμα με έργα Ligeti, Zimmermann και Martinů. Ο György Ligeti εμπνεύστηκε από τη νεκρώσιμη ακολουθία της Καθολικής Εκκλησίας και έγραψε ένα από τα σπουδαιότερα χορωδιακά έργα του 20ού αιώνα. Τόσο το Ρέκβιεμ του όσο και το ορχηστρικό του έργο Apparitions, τα οποία διευθύνει εδώ ο Sir Simon Rattle, χρησιμοποιούν μια συναρπαστική μουσική γλώσσα. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και το Musique pour les soupers du Roi Ubu του Bernd Alois Zimmermann και το Κοντσέρτο για βιόλα του Bohuslav Martinů (σολίστ: Amihai Grosz), τα οποία και τα δύο κάνουν κρυφές αναφορές σε Ρέκβιεμ άλλων συνθετών.
18/2, 19:45-22:00
Ινστιτούτο Goethe – Ομήρου 14-16, Αθήνα

Η βιωματική αποκριάτικη παράσταση Commedia Dell’ Arte στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί μικρούς και τους μεγάλους φίλους στην Commedia Dell’ Arte, μία βιωματική αποκριάτικη παράσταση, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Ευτέρπης στo πλαίσιo των αποκριάτικων εκδηλώσεων του. Η παράσταση υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και παρουσιάζεται από την ομάδα Μιλεμάνο. Υπόθεση: Η Κολομπίνα και ο Αρλεκίνος μας βάζουν σε περιπέτειες, ενώ ένας Μίμος προσπαθεί μέσα από αποκριάτικά παιχνίδια, μεταμφιέσεις, πολύχρωμες σερπαντίνες και κομφετί να βρει λύση και να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μία παράταση γεμάτη μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις που θα παρασύρουν τους μικρούς μασκαράδες σ’ ένα μεγάλο ξεφάντωμα.
18/2, 11:00
Πλατεία Ευτέρπης, σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι

Εικαστική δραστηριότητα “χοῦς καί ὕδωρ, μια πανανθρώπινη ιστορία” στη Sianti Gallery

Η Sianti Gallery με αφορμή την ατομική έκθεση “Minima Moralia” του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 7-11 ετών, με τίτλο: “χοῦς καί ὕδωρ, μια πανανθρώπινη ιστορία”. Οι περισσότερες εκφάνσεις της ζωής του ανθρώπου σ’ αυτή την μακραίωνη ιστορία του στην γη δημιουργούνται από χώμα και νερό, από χρώμα και φως. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην ιστορία του πηλού: από την ανακάλυψή του περνάμε στα πήλινα νεολιθικά και μυκηναϊκά ειδώλια, καθώς και στον μύθο της Δήμητρας για να καταλήξουμε στις αφρικανικές πήλινες μορφές και τον πήλινο κινεζικό στρατό. Με έμπνευση από το νοερό ταξίδι στην τέχνη και από το ζωντανό έργο της έκθεσης, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν την δική τους πήλινη δημιουργία. Σχεδιασμός και εκτέλεση της δράσης από τη μουσειολόγο και μουσειοπαιδαγωγό Πόπη Γεωργοπούλου.
18/2, 11:30
Sianti Gallery – Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

“Βάκχες” του Ευριπίδη από τον θίασο της Δραματικής Σχολής Τράγκα στο Θέατρο Έναστρον

Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο, ο θίασος της Δραματικής Σχολής Τράγκα θα παρουσιάζει τις “Βάκχες” του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Θάνου Περιστέρη στο Θέατρο Έναστρον. Υπόθεση: Λένε πως η κόρη του Κάδμου, η Σεμέλη, γέννησε παιδί του Δία. Πως κεραυνώθηκε θέλοντας να δει την θεϊκή μορφή του. Στάχτη έγινε, λένε. Κι από τη στάχτη της πήρε ο Δίας το έμβρυο, το έραψε στο μηρό του, απ’ όπου γεννήθηκε ο Διόνυσος… Λένε πως μεγάλωσε δίπλα στην Ινώ και κατόπιν με τις νύμφες του όρου Νύσα. Λένε πως ίδρυσε πόλεις και διαδίδει την τέχνη της οινοποιίας. Λένε πως έχει ακολουθία… Λένε πως είναι κατακτητής… Λένε πως έρχεται…Έρχεται; Σσσς! Θα ακούσει ο Πενθέας!
Ελεύθερη είσοδος, απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο: 6945777570
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
18/2, 20:00
Θέατρο Έναστρον – Δεληγιάννη 19, Εξάρχεια

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας με ομιλίες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών ζωής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, ένας από τους σημαντικότερους αρχειακούς φορείς στη χώρα μας, διοργανώνουν ένα πολυμορφικό Φεστιβάλ Ιστορίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και συζήτηση στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (Δεινοκράτους 72) με τους: Θανάσης Γάλλος (ιστορικός, ΑΣΚΙ), Νίκος Μανιός (γενικός γραμματέας ΔΣ ΣΦΕΑ), Κλειώ Παπαπαντολέων (νομικός), Παναγιώτης Σωπάκης-Βαλαλάκης (Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας), Γιάννης Φελέκης (συνδικαλιστής-εκδότης), ενώ στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η «Ιστορία αλλού», μια συζήτηση για τις πολλαπλές αναγνώσεις του παρελθόντος με αφορμή τα 10 χρόνια της εκπομπής «Ιστορία στο Κόκκινο», όπου θα συζητήσουν οι: Θανάσης Πέτρου (δημιουργός κόμικς), Δανάη Σιώζιου (εκπαιδευτικός-ποιήτρια), Βαγγέλης Καραμανωλάκης (ιστορικός, ΕΚΠΑ-ΑΣΚΙ), Εύα Στεφανή (σκηνοθέτης), Νίκος Χατζόπουλος (ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, καθηγητής υποκριτικής).
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 12:00, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα δικό του τεκμήριο στο εργαστήριο μεταξοτυπίας με την ομάδα Λούπες ή να ακολουθήσει τον ιστορικό περίπατο «Στα χνάρια της queer Αθήνας», τον οποίο συντονίζουν οι Βάγια Γεωργαλή και Hella Tsaconas από την Queer Athens, με σημείο συνάντησης το Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα Αθηνάς).
18/2, 12:00 και 17:00 
19/2, 12:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας
Για την ξενάγηση του Σαββάτου: Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης – Δεινοκράτους 72
Για τον περίπατο σημείο συνάντησης: Πεδίο του Άρεως, Άγαλμα Αθηνάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Πρώτη Βόλτα: Βίκυ Καρατζόγλου, Σταύρος Σβήγκος και Δήμητρα Μπουλούζου σε μια μουσική βραδιά στο Θέατρο Άλσος12.09.2018

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Κολλεγίου Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:30 στο Θέατρο του Κολλεγίου την μεγάλη αφιερωματική συναυλία “Αγία Φιλοθέη η Αθηναία” στη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης, πολιούχου των Αθηνών. Με φόντο την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα του 16ου αιώνα, ξετυλίγεται η μουσική διήγηση του πολυτάραχου βίου της Αγίας Φιλοθέης, ενώ μέσα από τα διαδοχικά στάδια πνευματικής της ενόρασης, προβάλλεται το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και της αδελφοσύνης των λαών. Την πρωτότυπη μουσική της συμφωνικής καντάτας, ‘Αγία Φιλοθέη η Αθηναία’, υπογράφει ο Νέστορας Ταίηλορ, διακεκριμένος συνθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Φιλοθέης – Ψυχικού, ενώ τον ρόλο της Αγίας Φιλοθέης θα ερμηνεύσει η διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνος και επίτιμη δημότης Ψυχικού, Χριστίνα Πουλίτση, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ηλία Βουδούρη. Στη συναυλία συμμετέχει επίσης η College Symphony Orchestra του Κολλεγίου Αθηνών, μέλη της οποίας είναι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του Ωδείου του Κολλεγίου, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαγιαννάκη, Διευθυντή του Ωδείου του Κολλεγίου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Φιλοθεάτισσα δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, με τον συντονισμό της εκδήλωσης να έχει αναλάβει η ηθοποιός – σκηνοθέτις και Υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης–Ψυχικού, Νικόλ Δημητρακοπούλου.
19/2, 19:30
Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών – Στέφανου Δέλτα 15, Ψυχικό

Ημερίδα με θέμα “Το τραύμα της κακοποίησης και η επανόρθωσή του” στην Τεχνόπολη και online

To ΙΣΟΨ, το Δέντρο της Θεραπείας – ΕΚΙΣΥΠ και η Ψυχόπλευση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων υλοποιούν Ημερίδα με θέμα: «Το τραύμα της κακοποίησης και η επανόρθωσή του. Φαντασίωση ή Πραγματικότητα;». Η Ημερίδα θα λάβει χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 18:00 και θα πραγματοποιηθεί στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση σε ζωντανό χρόνο. Απ’ όλα τα αισθήματα, αγάπη, θλίψη, φθόνος, μίσος, ο πόνος σωματικός και ψυχικός είναι το συναίσθημα που αποδίδεται δυσκολότερα σε λέξεις. Ο Δήμος Αθηναίων ευαισθητοποιημένος γύρω από το μείζον θέμα της κακοποίησης, θα συνδημιουργήσει με την παρουσία των τριών θεραπευτικών και εκπαιδευτικών πλαισίων το χώρο συνάντησης, όπου το ατομικό θα συναντήσει το συλλογικό.
19/2, 10:00-18:00
Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας και κλείστε τη θέση σας, εδώ
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεροφυλάκιο 1 – Πειραιώς 100, Αθήνα

ΙΡΙΔΑ VISIONS: Προβολή της ταινίας “Μαγικό Δέρμα” του Κωνσταντίνου Σαμαρά στον κινηματογράφο Ίριδα

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα προβολή της ταινίας “Μαγικό Δέρμα” του Κωνσταντίνου Σαμαρά. Υπόθεση: Τρέχοντας απεγνωσμένα να γλιτώσει από μια ζωή γεμάτη αποτυχίες και απορρίψεις, ο Νίκος βουτάει στα βαθιά νερά της ανθρώπινης επιθυμίας. Στα χέρια του κρατάει ένα παλιό κομμάτι δέρμα χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία που του υπόσχεται τα πάντα, με κόστος τη ζωή του. Καθώς κατεβαίνει σταδιακά τα σκαλοπάτια της τρέλας, αναρωτιέται αν μπορεί να ξυπνήσει από μια ζωή που μοιάζει όλο και περισσότερο με όνειρο. Μια σύγχρονη, ριζοσπαστική ματιά στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπαλζάκ. Η Δήμητρα είναι εργαζόμενη στο χώρο του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου Ατόμων Εργαζόμενων στο Σεξ Ελλάδας. Αγαπάει τη δουλειά της και υπήρξε ιδιοκτήτρια σε ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Αθήνας. Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο της Δήμητρας στη διάρκεια δώδεκα χρόνων. Ταυτόχρονα, η κάμερα καταγράφει όψεις της πόλης που αλλάζει, σημαδεμένη από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Γνωρίζοντας τη Δήμητρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα στερεότυπα μας για το σεξ, την γυναικεία επιθυμία, την ατομική ελευθερία, αλλά και τον τρόπο που μας αλλάζουν οι δοκιμασίες σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές.
19/2, 20:00 – προκράτηση θέσεων εδώ
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 
Η προκράτηση θέσεων ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων στην είσοδο.

Συζήτηση με αφορμή την παράσταση “Νόρα Το σπίτι της κούκλας” στο Altera Pars

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Altera Pars διοργανώνει συζήτηση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με θέμα τις έμφυλες προεκτάσεις στην παράσταση “Νόρα: Το σπίτι της κούκλας” του Henrik Ibsen. Σκοπός είναι – με όχημα ένα από τα πιο δημοφιλή και συναρπαστικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας – να ανοιχτεί ένας ουσιαστικός διάλογος με το κοινό για τις επιβιώσεις των έμφυλων στερεοτύπων σε ποικίλες εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής όπως: η μητρότητα, η οικογένεια, οι ερωτικές και σεξουαλικές σχέσεις. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της παράστασης θα τοποθετηθούν, κάνοντας εισαγωγή στη συζήτηση, οι Μαριτίνα Λεοντσίνη, (Δρ. Πρώιμης νεότερης ευρωπαϊκής Ιστορίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια, ΙΦΕ, ΕΚΠΑ), Στέλλα Χατζοπούλου (Δρ. Ευρωπαϊκής Ιστορίας του τμήματος Ευρωπαϊκής Ιστορίας του ΕΚΠΑ), καθώς και η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Νικολάου με ειδίκευση στην Κοινωνική Ψυχολογία. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αθηνά Σπανίδου, υποψήφια Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ιστορίας του ΕΚΠΑ.
19/2, 22:00
Altera Pars – Μ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός 

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Για δύο τελευταίες μέρες, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
18/2 και 19/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές! 
Πλατεία Κλαυθμώνος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b