MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου 2023.

Underwater: Χοροθέατρο για βρέφη και γονείς στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Monopoli Team

Θέατρο

1. Underwater: Χοροθέατρο για βρέφη και γονείς στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το μαγευτικό χοροθέατρο για βρέφη και γονείς «Underwater», που δημιούργησαν οι καλλιτέχνιδες Ξένια Αηδονοπούλου και Γεωργία Τέγου, συνεχίζει το επιτυχημένο ταξίδι του στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Μια ονειρική απόδραση κάτω από τη θάλασσα για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων από τις 19 Φεβρουαρίου 2023. Στην παράσταση σύντομης διάρκειας βρέφη από λίγων μηνών έως δύο ετών και οι ενήλικοι συνοδοί τους λαμβάνουν μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι στη βαθιά γαλάζια θάλασσα γεμάτο ήχους, χρώματα και αμέτρητες μπουρμπουλήθρες, καθισμένοι κυκλικά επί σκηνής σε οικογενειακά νησιά. Η παράσταση ζωντανεύει με ζωηρό τρόπο το ταξίδι μιας μπαλαρίνας καθώς ξυπνά από έναν ύπνο γεμάτο όνειρα και βρίσκεται στον ωκεανό, έναν καθησυχαστικό κόσμο γεμάτο γαλανά φώτα και μπουρμπουλήθρες. Καθώς εξερευνά το υπέροχο νέο της σπίτι, συναντά ένα χταπόδι – και οι δυο τους σύντομα σχηματίζουν μια φιλία γεμάτη αγάπη κάτω από τα κύματα, χορεύοντας ως ντουέτο με συνοδεία μιας μουσικής γεμάτης κουδουνίσματα, που περιλαμβάνει και μερικές γνώριμες μελωδίες… *Ερμηνεύουν: Ελευθερία Αγαπάκη, Μαργαρίτα Κώστογλου, Αλεξάνδρα Ρογκόβσκα.
Παραστάσεις: 19, 25, 26 Φεβ 2023. 04, 05, 12, 18, 19 Μαρ 2023 | Ώρα έναρξης 10.00, 11.30, 13.00.
Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε βρέφος συνοδευόμενο από έναν γονέα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή | Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

2. Ο Βιβάλντι και το καρναβάλι της Βενετίας: Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για όλη την οικογένεια στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Μία ιδιαίτερη αποκριάτικη εκδήλωση, ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο για όλη την οικογένεια, με τίτλο «Ο Βιβάλντι και το καρναβάλι της Βενετίας» παρουσιάζεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, σε σκηνοθεσία Μάγδας Μαυρογιάννη. Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο, μια ιστορία αληθινή, ντυμένη με μουσική δράση και βασισμένη σε ένα πρωτότυπο ημερολόγιο. Ένα δρώμενο που κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, με φόντο τις Απόκριες στη Βενετία την εποχή του Βιβάλντι. Στο μοναστήρι της Πιετά, ο Αντόνιο Βιβάλντι ήταν ο δάσκαλος μουσικής. Είχε ξεχωρίσει τα πιο χαρισματικά παιδιά, με τα οποία δημιούργησε μια χορωδία και μια μικρή ορχήστρα. Η μικρή Λουκρητία είχε ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή. Έπαιζε βιολί σαν άγγελος και τραγουδούσε σαν νεράιδα. Η φήμη της έφτασε στα κοσμικά παλάτια της Βενετίας και όλοι την καλούσαν να τραγουδήσει. Οι νεαροί μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα Βιβάλντι και άλλων μουσικών της εποχής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Μιχαλόπουλου, ενώ η Μάγδα Μαυρογιάννη θα διηγηθεί το ημερολόγιο της Λουκρητίας και θα αναλάβει την ατμόσφαιρα του δρώμενου. Μια συνθέτη παράσταση-συναυλία με εορταστικό σκηνικό χαρακτήρα, στολές, μάσκες και έντονο το χρώμα του Καρναβαλιού. Παίζουν: Παίζουν:Βασίλης Τραϊφόρος, Αλκυόνη Μπουζιώτη Ρέα Βουδούρη, Μάιρα Γεωργάρου, πιάνο Σταυρούλα Τζιράκη Ιωάννα Περδικάρη, Γυναικεία χορωδία «Καλλιτεχνήματα», Διδασκαλία-Διεύθυνση Μαρία Μιχαλοπούλου.
Σάββατο 18/2, 20:00

Τιμές Εισιτηρίων: €10.00 γενική είσοδος, €8.00 (μαθητές/φοιτητές/άνεργοι). Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

3. «Εργαστήρι Μαιρηβή»: Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου από τον Κουκλοθίασο «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη στο «Εργαστήρι Μαιρηβή»

Μια σειρά παραστάσεων Κουκλοθεάτρου θα παρουσιάσει ο Κουκλοθίασος «Χαρχούτ» του Χρήστου Αυτσίδη, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ., την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και τα Σάββατα 4, 11 και 18 Μαρτίου, στις 5 μ.μ. Ο γνωστός για τις ιδιαίτερες παραστάσεις του Κουκλοπαίκτης, Χρήστος Αυτσίδης, παρουσιάζει ένα ποτ πουρί Κουκλοπαραστάσεων για τους λάτρεις τους αυθεντικού παραδοσιακού Κουκλοθεάτρου. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και συνοδεύονται από ζωντανή μουσική με κιθάρα, φυσαρμόνικα, φλογέρα. Σκοπός των παραστάσεων είναι μέσα από κωμικές και συγκινητικές στιγμές, μέσα από τις σκηνές των έργων, μικρά και μεγάλα «παιδιά», να ψυχαγωγηθούν, να «νιώσουν» και να αποκτήσουν βαθιά ανθρώπινη σκέψη και σχέση με το γύρω τους κόσμο.
Πότε: Σάββατο 18/2 στις 5 μ.μ., την Κυριακή 19/2, στις 12 το μεσημέρι και τα Σάββατα 4/3, 11/3 & 18/3, στις 5 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ ενήλικες, 8 ευρώ παιδιά & 6 ευρώ (μέλη UNIMA). Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις: 20 ευρώ.
Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062, Email: [email protected].
«Εργαστήρι Μαιρηβή» Κουκλοθέατρο, Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή. Τηλ.: 2105222181, Ε: [email protected], www.mairivi.gr.

4. Το γαϊτανάκι της αποκριάς, της Άννας Σεβαστή Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης – Σύλλογος Πολιτιστικής και Καλλιτεχνικής δράσης παρουσιάζουν την αποκριάτικη παράσταση «Το γαϊτανάκι της αποκριάς» σε κείμενο – σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα. Εμπνευσμένη από τα έθιμα της Ελληνικής παράδοσης, η παράσταση μεταφέρει στα παιδιά του σήμερα, έναν παραμυθένιο κόσμο από το παρελθόν που όμως ακόμα και σήμερα, αγγίζει την καρδιά μικρών και μεγάλων. Μια φορά κι έναν καιρό ο Χειμώνας ξέχασε να φύγει! Ένα παιδί που είναι κλεισμένο στο σπίτι του για πάρα πολύ καιρό, θα παρακαλέσει το Φεγγάρι να φέρει πίσω την Άνοιξη, και τη χαρά της ζωής. Ένα γαϊτανάκι με πολύχρωμες κορδέλες θα ξαναφέρει την άνοιξη. Με ζωντανή μουσική και πολύ παιχνίδι, η παράσταση αυτή φέρνει τα παιδιά κοντά στο πνεύμα της παραδοσιακής Αποκριάς. Τα παιδιά συμμετέχουν , με οργανωμένο τρόπο στην παράσταση, με τραγούδι, χορό, αλλά και παίζοντας μικρούς ρόλους. *Παίζουν: Παίζουν: Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Ζωή Κουσάνα.
Παραστάσεις έως 26 Φεβρουαρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 17:30 και κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 17:30.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος (ενήλικες και παιδιά). 8€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων | Προπώληση: ticketservices.gr.

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα. Τηλ: 210-3464903, 210-3464002. Ε: [email protected]

5. Η Μελωδία της Ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών «Η Μελωδία της Ευτυχίας» μεταφέρεται σε νέο χώρο για λίγες μόνο παραστάσεις. Το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα φιλοξενήσει το αγαπημένο μιούζικαλ μικρών και μεγάλων. «Η Μελωδία της Ευτυχίας» βασίζεται στην αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν. Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα.
Παραστάσεις: Σάββατο 04/02, 18/2 και 25/2, Ώρα έναρξης 19:30 | Κυριακή 05/02, 19/2, 26/2 Ώρα έναρξης 18:00.
Τιμές Εισιτηρίων:Vip 50€ – Α ζώνη 40€ – Β ζώνη 30€ – Γ ζώνη 20€ – Δ ζώνη 20€ – Θεωρείο 15€. *Ισχύουν ειδικές τιμές από 20 άτομα και άνω | Προπώληση: Το ταμείο του θεάτρου, όλα τα καταστήματα Public και Media Market, viva.gr
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0300 | www.theatron254.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Κινηματογράφος

6. «Η παρέα των θαυμάτων» (μεταγλωττισμένη)

«Η παρέα των θαυμάτων» , μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων, που μας πηγαίνει στον κόσμο των νεράιδων και μας θυμίζει ότι με τους φίλους ζούμε τις καλύτερες περιπέτειες γεμάτες γέλιο, αγάπη και… μαγεία, κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από 16 Φεβρουαρίου. Η Βιολέτα είναι μια νεαρή… μαθητευόμενη νεράιδα των δοντιών. Φλυαρεί διαρκώς και είναι αρκετά ισχυρογνώμων, αν και στην πραγματικότητα κατά βάθος είναι ανασφαλής επειδή ακόμη δεν ξέρει να χειριστεί καλά τη μαγεία. Όταν αποτυγχάνει στις τελικές εξετάσεις για νεράιδες, η Βιολέτα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της  και μπαίνει λαθραία στον κόσμο των ανθρώπων. Από την άλλη, η Μάξι, ένα 12χρονο κορίτσι στον κόσμο των ανθρώπων, έχει άλλα προβλήματα. Η νέα της ζωή στην πόλη, όπου μένει πια μαζί με τη μητέρα της, τον καινούργιο σύντροφο της μητέρας της και τους δυο του γιους, της είναι δύσκολη. Η Βιολέτα και η Μάξι κάνουν μια συμφωνία: η Μάξι θα βοηθήσει τη Βιολέτα να γυρίσει στον κόσμο της, ενώ η Βιολέτα θα χρησιμοποιήσει μαγεία για να επιστρέψει τη Μάξι και τη μητέρα της στο παλιό τους σπίτι στην εξοχή. Σκηνοθεσία: Καρολιν Οριγκερ. Παίζουν: Άρτεμις Ματαφιά, Κώστας Αποστολίδης, Τάσος Νταπαντάς, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Νίκη Γρανά, Κώστας Τερζάκης, Μυρτώ Ναούμ.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς με 67 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Εκδηλώσεις

7. Δήμος Αθηναίων: Η Τσικνοπέμπτη «φέρνει» τις Αποκριές στην πόλη με εκδηλώσεις και δράσεις για όλους

Ο Δήμος Αθηναίων με συνολικά 67 αποκριάτικες εκδηλώσεις, που διοργανώνει φέτος σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της Αθήνας, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν και πάλι όλοι μαζί. Το καθιερωμένο ραντεβού των μικρών καρναβαλιστών στη μεγαλύτερη παιδική αποκριάτικη γιορτή στο Ζάππειο δίνεται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 14:30. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων με αποκριάτικη διάθεση υποδέχεται τα παιδιά, τα οποία θα ξεφαντώσουν με μουσική, χορό, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μασκότ, animateur, μπαλονοκατασκευές, face painting, διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια και μαγικά κόλπα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί με πολλές εκπλήξεις. Επίσης, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου τα παιδιά θα διασκεδάσουν σε δύο φανταστικές αποκριάτικες γιορτές στις πλατείες Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Παύλου από τις 11:00 έως τις 14:00. Παράλληλα, η Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, η Παιδική Βιβλιοθήκη Σταθμού Λαρίσης και τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους για να γνωρίσουν μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, δράσεις και μουσικο-θεατρικές παραστάσεις την παράδοση της Αποκριάς.
Δωρεάν 
Διαβάστε περισσότερα και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για το Σαββατοκύριακο 18-19/2 εδώ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

8. Μέγαρο: Μικροί και μεγάλοι «βουτάμε» στον κόσμο της μουσικής και των τεχνών με βιωματικές δράσεις για όλους

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2022-2023 δράσεις για μικρούς και μεγάλους που μας εισάγουν σε έναν κόσμο μαγικό, χάρη στη βιωματική και διαθεματική επαφή με τη μουσική και τη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες. Για Παιδιά 10-12 Ετών και Εφήβους 12+ Ετών: Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου 2023, 16:00 – 17:00, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά από 5 ετών πριν από την παράσταση «Ο ήχος των σκιών». Λίγο πριν αρχίσει η παράσταση, ο δεξιοτέχνης σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς με μέλη του θιάσου του προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν «μάστορες του Καραγκιόζη» και να κατασκευάσουν τη δική τους φιγούρα. Σχεδιασμός, υλοποίηση | Ηλίας Καρελλάς, Όλγα Παπαθεοδώρου, Νικόλας Τζιβελέκης.
Σάββατο 18/2 και 11/3, 16:00 – 17:00
Κόστος συμμετοχής 10€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/.

9. Αποκριάτικη Παιχνιδοδρομία για παιδιά από 5 έως 9 ετών στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών προσκαλεί παιδιά 5-9 ετών σε μια Αποκριάτικη Παιχνιδοδρομία, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, 12.00-13.00. Το Τριώδιο άνοιξε, το κέφι ανεβαίνει και τα παιχνίδια του Μουσείου Μπενάκη σκαρώνουν ακόμα μια παιχνιδοδρομία. Μια διαδρομή γνωριμίας με το Μουσείο Παιχνιδιών αναζητώντας, από παιχνίδι σε παιχνίδι, θέματα και εκθέματα στο κλίμα της Αποκριάς και του καρναβαλιού.
Κυριακή 19/2. 12:00 – 13:00
Κόστος: 5€/ανά παιδί | Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ
Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, Λεωφ. Ποσειδώνος 14 και Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο. Τηλ.: 212 6875280. Email: [email protected]

10. Απόκριες Στο Mimi & Mou: Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά 5-11 ετών στο Mimi & Mou

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, 11:30 – 13:30, το Mimi & Mou υποδέχεται τους μικρούς του φίλους, 5-11 ετών, για ένα δίωρο δημιουργικό αποκριάτικο εργαστήρι. Σε ένα εργαστήρι όπου θα παρελαύνουν οι δυο μικροί κλόουν, ο Νίνο και ο Λίνο, ο πολύχρωμος Αρλεκίνος, η όμορφη μπαλαρίνα, όλα τα ζώα του δάσους μασκαρεμένα και πολλοί ακόμα φίλοι τους, θα παρευρεθούν τα παιδιά μαζί τους, θα χορέψουν, θα παίξουν παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια, θα στροβιλιστούν με το γαϊτανάκι, θα φτιάξουν και θα φορέσουν τις δικές τους μάσκες, θα κατασκευάσουν αποκριάτικα καπέλα, θα φτιάξουν αποκριάτικες στολές από ανακυκλώσιμα υλικά και θα μεταμορφωθούν με τους πιο απίθανους τρόπους.
Κυριακή 19/2, 11:30 – 13:30
Κόστος συμμετοχής ανά παιδί 15 €.
Mimi & Mou, Zωοδόχου Πηγής 58, Αθήνα. Τηλ: +30 6977800278, +30 6977257327, 210 3809461 | https://mimiandmou.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Αποκριάτικες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια στη Βαμβακού Λακωνίας12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b