MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος: Σαββατοκύριακο στο χιόνι του Καϊμάκτσαλαν

Φεύγουμε για weekend στην ορεινή Πέλλα, για βόλτες στον γραφικό Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και σκι στο ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας.

Photo by koutsou23 on Unsplash
Photo by koutsou23 on Unsplash
Monopoli Team

Ο Βόρας (ή Καϊμάκτσαλαν) είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα. Το όνομα Καϊμάκτσαλαν είναι η τούρκικη ονομασία των ψηλότερων κορυφών του βουνού και σημαίνει «ο κλέφτης της κρέμας», του χιονιού δηλαδή, αφού από όλα τα βουνά της Ελλάδας εδώ πέφτει πρώτα το χιόνι και λιώνει τελευταίο.

Στις πλαγιές του βουνού, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, σάς περιμένει ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, από τους δημοφιλέστερους χειμερινoύς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Ο λόγος για τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, το ορεινό χωριό της Πέλλας που ξεχωρίζει για την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του, αλλά και λόγω της γειτνίασής του με το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Return: Μια νέα κινηματογραφική εκδοχή της «Οδύσσειας» φέρνει τους Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός στην Ελλάδα12.09.2018

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος: Η «Αράχωβα του Βορρά»

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Το χωριό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από την πόλη της Έδεσσας και 123 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και παλαιότερα ονομαζόταν Tσέγανη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό και δημιούργησαν τον Νέο Άγιο Αθανάσιο λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, στην πεδιάδα, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο ήπιες.

Η κατάσταση αντιστράφηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τότε που δημιουργήθηκε το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα. Το χιονοδρομικό κέντρο έγινε γρήγορα διάσημο στη Βόρεια Ελλάδα, για να ακολουθήσει πολύ γρήγορα και η υπόλοιπη. Ο δρόμος άνοιξε, τα πετρόχτιστα σπίτια με τις κεραμοσκεπές επισκευάστηκαν, δημιουργήθηκαν πολυτελείς ξενώνες και ξενοδοχεία με τζακούζι και spa, ταβέρνες, εστιατόρια και cafe-bars με σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική – και κάπως έτσι άρχισε η ιστορία της «Αράχωβας του Βορρά».

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέο trailer για τη “Μικρή Γοργόνα” με τη Halle Bailey: Πρώτη ματιά στην Ούρσουλα και τον Πρίγκιπα Έρικ12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b