MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Return: Μια νέα κινηματογραφική εκδοχή της «Οδύσσειας» φέρνει τους Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός στην Ελλάδα

Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός έρχονται την άνοιξη στη χώρα μας για τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς της «Οδύσσειας» του Ομήρου από τον Ιταλό σκηνοθέτη Ουμπέρτο Παζολίνι.

Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός πριν από 30 χρόνια στα "Ανεμοδαρμένα Ύψη"
Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός πριν από 30 χρόνια στα "Ανεμοδαρμένα Ύψη"
Monopoli Team

25 χρόνια μετά τον «Άγγλο Ασθενή», Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός «ξανασυναντιούνται» στην μεγάλη οθόνη, σε μια νέα μεταφορά της «Οδύσσειας» του Ομήρου, με τίτλο «The Return», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Ουμπέρτο Παζολίνι («Για Πάντα Κοντά σου»). Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στην χώρα μας την άνοιξη, συγκεκριμένα στην Κέρκυρα και την Πελοπόννησο, προτού συνεχιστούν στην Ιταλία.

Η ταινία, η οποία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024, ακολουθεί τα γεγονότα του τέλους της «Οδύσσειας», με τον Ρέιφ Φάινς στον ρόλο του Οδυσσέα που γύρισε στην πατρίδα του, την Ιθάκη, μετά από είκοσι χρόνια. Τσακισμένος, αγνώριστος και σημαδεμένος από την εμπειρία του Τρωικού Πολέμου και το ταξίδι της επιστροφής. Η Ζιλιέτ Μπινός ενσαρκώνει τη σύζυγο του, Πηνελόπη, φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι από το ανελέητο «κυνήγι» των μνηστήρων που επιθυμούν διακαώς τον θρόνο.

Στο καστ, μαζί με τους Φάινς και Μπινός, ο νεαρός Αμερικανός ηθοποιός Τσάρλι Πλάμερ, ως ο Τηλέμαχος, γιος του Οδυσσέα και της Πηνελόπης, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τον θανάσιμο κίνδυνο των μνηστήρων που τον βλέπουν ως εμπόδιο. Ο Οδυσσέας θα πρέπει να έρθει «πρόσωπο με πρόσωπο» με το παρελθόν του ώστε να βρει την απαιτούμενη δύναμη για να σώσει την οικογένεια του και να κερδίσει πίσω την χαμένη αγάπη.

Ο Ουμπέρτο Παζολίνι συνυπογράφει, επίσης, το σενάριο μαζί με τους Έντουαρντ Μπόντ («Blow-Up») και Τζον Κόλι («Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου», «Επίθεση στη Βομβάη»).

Πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή με τη συμμετοχή της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στους παραγωγούς συγκαταλέγονται οι Παζολίνι και James Clayton για την Red Wave Films, ο Roberto Sessa για την Picomedia (Asacha Media Group) με το Rai Cinema, οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης για την Heretic και οι Stéphane Moatti, Romain Le Grand, Vivien Aslanian και Marco Pacchioni για την Kabo Films (Asacha Media Group) και Marvelous Production. Εκτελεστικοί παραγωγοί, οι Andrew Karpen και Kent Sanderson για την Bleecker Street.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές Εικόνες: Νέα Ορλεάνη12.09.2018

Για την προηγούμενη συνεργασία της με τον Ρέιφ Φάινς, τον βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Άγγλο Ασθενή», η Ζιλιέτ Μπινός είχε κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυνακείου Ρόλου το 1997. Με τον Φάινς να τιμάται με υποψηφιότητα στην κατηγορία Α΄Ανδρικού. Εκείνη την βραδιά η ταινία βραβεύτηκε με άλλα επτά Όσκαρ, ανάμεσα τους και το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Άντονι Μινγκέλα.

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b