MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Πάκο Γιούνκε, του Σέσαρ Βαγιέχο στο Θέατρο 104

H παράσταση «Πάκο Γιούνκε» του Σέσαρ Βαγιέχο ανεβαίνει στο Θέατρο 104 από 15 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Παπακώστα και πρωτότυπη μουσική Ανθής Γουρουντή. Τι συμβαίνει στην ψυχή μας όταν δεχόμαστε συνέχεια κακοποιητικές συμπεριφορές; Με τι αναμετράται ο καθένας από εμάς για να μπορέσει να μιλήσει γι’ αυτές και τελικά να τις πολεμήσει; Αυτός είναι ο θεματικός πυρήνας της νουβέλας «Πάκο Γιούνκε» του πρωτοπόρου ποιητή Σέσαρ Βαγιέχο. Στην τωρινή καθημερινότητα ο εκφοβισμός είναι τρόπος «έκφρασης» και τελικά τρόπος «επικοινωνίας» , είναι μια μορφή βίας που έχει εισχωρήσει βαθιά στην ζωή μας. Πρόκειται για ένα υπαρξιακό ψυχογράφημα εναντίον του εκφοβισμού όπου οι πρωταγωνιστές, έφηβοι και καθηγητές, ζουν σε μια μονίμως ποτισμένη ψυχολογική και σωματική βία. Παίζουν: Μικαέλα Δανά, Φιλιππία Κοντογιαννακοπούλου , Δήμητρα Παπουρτζή, Κατερίνα Παρισσινού.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15
Γενική Είσοδος 13 ευρώ. Early bird 10 ευρώ. Ομαδικά/Φοιτητικά/Εκπαιδευτικών 8 ευρώ. ΑΜΕΑ/Ανέργων/Ατέλειες κλπ 5 ευρώ
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός)

2. Μαρί Skłodowska Κιουρί, του Θέμη Μουμουλίδη και της Παναγιώτας Πανταζή στο Σύγχρονο Θέατρο

Εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική ζωή μιας από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές του σύγχρονου κόσμου, η παράσταση «Μαρί Skłodowska Κιουρί», σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο. Ο Θέμης Μουμουλίδης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο μνήμης, εικόνων και ήχων με κινηματογραφικούς όρους, θέλοντας να αναδείξει την ποίηση, τον παλμό, τη συγκίνηση και τον αδιάκοπο αγώνα μιας θρυλικής ζωής· μιας ζωής που χάρισε πολλά στην επιστήμη και στην ανθρωπότητα καθώς και στον αγώνα των γυναικών για δικαιοσύνη και ισότιμη μεταχείριση. Μια παράσταση που μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα της εποχής της Μαρί Κιουρί, συνομιλώντας με κλασικά συμφωνικά έργα αλλά και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ηχοτοπία της Αλεξάνδρας Μικρούτσικου. Παίζουν: Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος.
Κάθε Τετάρτη στις 17:30, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 21:00
Εισιτήρια: 18€, Μειωμένο 14€ [φοιτητικό, άνω των 65], Ανέργων 12€, Ατέλειες 7€. Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός)

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ο Ραχμάνινοφ του Πλετνιόφ: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τον σπουδαίο πιανίστα Μιχαήλ Πλετνιόφ, σε μια συναυλία για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Πολλές φορές η ρωσική μουσική -και ιδίως αυτή του Ραχμάνινοφ- συνδυάζει ένα επίστρωμα νηφάλιας εγκεφαλικότητας με ένα περιεχόμενο πηγαίου και παράφορου πάθους. Λίγοι μουσικοί έχουν κατορθώσει να αναδείξουν αυτή την ιδιότυπη συνύπαρξη με τόση επιτυχία, όσο ο πιανίστας και αρχιμουσικός Μιχαήλ Πλετνιόφ, που με το εκλεπτυσμένο γούστο και την ατσάλινη δεξιοτεχνία του έχει υπάρξει ένας από τους ιδανικότερους ερμηνευτές της Ραψωδίας του Ραχμάνινοφ. Στη συνέχεια, ο Λουκάς Καρυτινός ηγείται της ερμηνείας του κολοσσιαίου συμφωνικού ποιήματος του Στράους, που με πληθωρικά ορχηστρικά ηχοχρώματα πραγματεύεται… τον ίδιο του τον εαυτό, τα όνειρα, τις συγκρούσεις και τους θριάμβους του.
Τετάρτη 15/2, 20:30
Από 20 έως 60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Spiral Trio στη σκηνή του Half Note Jazz Club

Το Spiral Trio επιστρέφει απόψε στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Θα παρουσιάσει υλικό από τον τελευταίο του δίσκο, με τίτλο “Broken Blue” που κυκλοφόρησε πέρυσι από την Odradek Records σε παγκόσμια διανομή, καθώς και νέο ακυκλοφόρητο υλικό. Η σύσταση του Spiral Trio έγινε το 2012 και προέκυψε από την ανάγκη των τριών μουσικών να δουλεύουν ομαδικά και να πειραματίζονται πάνω στον μοντέρνο jazz αυτοσχεδιασμό, στο format του piano trio. Με την εμπειρία τους στις ελληνικές και ευρωπαϊκές σκηνές έχουν διαμορφώσει πια έναν ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο ήχο, τόσο ως μουσικές μονάδες όσο και ως σύνολο.
Τετάρτη 15/2, 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ / Bar ορθίων
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5. Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και η Ελπίδα στο θέατρο Μπέλλος

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος υποδέχεται την Ελπίδα στην σκηνή του θεάτρου Μπέλλος και μαζί μάς ταξιδεύουν στην ατμόσφαιρα των παλιών μπουάτ της Πλάκας που συναντούν το σήμερα. Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια που έχει στις “αποσκευές” του μέχρι σήμερα ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, με τον ίδιο να τα ερμηνεύει στο πιάνο του. Στην παράσταση ηχούν απρόσμενες διασκευές μεγάλων κλασσικών ελληνικών τραγουδιών και φυσικά όλες οι διαχρονικές επιτυχίες της Ελπίδας, η οποία θα μας συνεπάρει με την αναλλοίωτη φωνή της. Συμμετέχει η Ματίνα Πάντζαλη και η Έφη Λεωνίδα.
Κάθε Τετάρτη στις 21:00
15€, 18€ (χωρίς ποτό) / 19€, 22€ (με ποτό). Τιμή ποτού στο μπαρ: 5€ (με κέρασμα).
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b