MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
14
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο στην πόλη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ομιλία του φωτογράφου Γιώργου Γιατρομανωλάκη στον κινηματογράφο Ίριδα

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα ομιλία του φωτογράφου Γιώργου Γιατρομανωλάκη. Ο Γιώργος Γιατρομανωλάκης γεννήθηκε το 1986 στο Ζαρό Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι συνιδρυτής του καλλιτεχνικού χώρου Zoetrope Athens και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Phases. Η καλλιτεχνική του πρακτική εστιάζει σε πειραματικές φωτογραφικές τεχνικές, αναλογικές διαδικασίες εκτύπωσης, καλλιτεχνικές εκδόσεις και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.
15/2, 18:00-21:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Παραδοσιακοί ρυθμοί και μελωδίες από όλη την Ελλάδα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας


Aπό την έναρξη του Τριώδιου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, “Οι Γιορτές των Απόκρεω” επιστρέφουν με καθημερινές εκδηλώσεις στον Δήμο Καλλιθέας, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων. Παρέλαση μεταμφιεσμένων, Τσικνοπέμπτη, πάρτι, Κούλουμα, θεατρικές παραστάσεις, καντάδες στους δρόμους της πόλης, παραστάσεις θεάτρου σκιών, face painting, εμψυχωτές-διασκεδαστές για τα παιδιά, δράσεις των δομών και των Εργαστηρίων του Δήμου και πολλά άλλα πάντα με ελεύθερη είσοδο. Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 20:00, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας θα γεμίσει με παραδοσιακούς ρυθμούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα, από την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ.
15/2, 20:00
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα
[relart 1]

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας με ομιλίες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών ζωής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, ένας από τους σημαντικότερους αρχειακούς φορείς στη χώρα μας, διοργανώνουν ένα πολυμορφικό Φεστιβάλ Ιστορίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «Αρχεία σε συνθήκες μετάβασης», η οποία θα αρχίσει στις 11:00 με το πρώτο μέρος «Αρχεία σε πανδημία: μια συζήτηση για την εμπειρία του lockdown στους αρχειακούς φορείς», όπου θα συζητήσουν οι Μαρία Βλασσοπούλου (Μπενάκειος Βιβλιοθήκη/Βιβλιοθήκη της Βουλής), Άντα Κάπολα – Πολίνα Ιορδανίδου (ΑΣΚΙ), Ελένη Μπενέκη (Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία), Σοφία Μπόρα (ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ), Αμαλία Παππά (ΓΑΚ) και Ζήσιμος Συνοδινός (ΑΣΚΙ/ΕΜΙΑΝ), και θα ολοκληρωθεί με το Β’ μέρος, «Αρχεία σε ψηφία: μια συζήτηση για την παραγωγή, οργάνωση και διαχείριση των ψηφιακών αρχείων», όπου θα συζητήσουν οι Αγιάτη Μπενάρδου, Χρήστος Παπαθεοδώρου (ΕΚΠΑ), Στάθης Παυλόπουλος (ΑΣΚΙ), Γιάννης Στογιαννίδης (Παν. Δ. Αττικής), Χρήστος Χρυσανθόπουλος (ΕΙΕ-Αρχείων Τάξις) και Άννα-Μαρία Σιχάνη. Επιπλέον, την ίδια μέρα στις 17:00 θα παρουσιαστεί και το νέο τεύχος του περιοδικού «Αρχειοτάξιο» από τις Όλγα Λαφαζάνη (κοινωνική γεωγράφος, ΕΙΕ), Πόπη Πολέμη (ιστορικός, ΑΣΚΙ) και τον Δημήτρη Χριστόπουλο (πολιτειολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο).
15/2, 11:00 και 17:00 
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας

Παρουσίαση του βιβλίου “Ποιήματα Ποιητικής” στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου σας προσκαλούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γ. Κασίνη, Ομότιμου Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Ε.Κ.Π.Α. και Προέδρου του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά, με τίτλο “Κωστής Παλαμάς Ποιήματα Ποιητικής”. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο εκδότης Ηλίας Επιφανίου και για το βιβλίο θα μιλήσει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Κυπριακή Εστία Κυριάκος Ιωάννου και ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά Θεοδόσης Πυλαρινός.
15/2, 19:00
Σπίτι της Κύπρου – Ξενοφώντος 2, Αθήνα

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
15/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές!
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
10 Χρόνια Ιόνιο: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Λιόπετα γίνεται έκθεση στην Ιθάκη
Εικαστικά
Μάρπησσες: Θηλυκές ιστορίες που εμπνέουν σε μια εικαστική έκθεση στην Πάρο
Εικαστικά
Video Art Μηδέν: Η διεθνής σκηνή βιντεοτέχνης δίνει ραντεβού στη Φλώρινα για ένα διήμερο προβολών
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ Δελφών: Γιώτα Νέγκα και Σταύρος Σιόλας ρίχνουν την αυλαία με δωρεάν συναυλίες
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα 10-14/08
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για το ΣΚ 8-9 Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Μουσική Τεχνόπολη 2026: Η συναυλιακή σεζόν κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο
Εκδηλώσεις
Από τη χοροθεατρική επανερμηνεία της «Αντιγόνης» έως τον Γιάννη Κότσιρα: 10+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΠΣΚ
Εικαστικά
«Κλεμμένος Πειρατής» – «Beauty and Blue»: Το διπλό εκθεσιακό ταξίδι του Απόστολου Χαντζαρά στην Πάτμο
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27