MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης, σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Η παράσταση «Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης» επιστρέφει στο Θέατρο ΕΛΕΡ. Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί την Μάρια Φλωράτου σε αυτήν την καταιγιστική κωμωδία για μια ηθοποιό, είκοσι ρόλους, πέντε κοστούμια, οκτώ τραγούδια και ένα κοντραμπάσο. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Επίκουρο, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν και τον Γρυπάρη, συνδυάζονται με πρωτότυπα κείμενα και συνθέτουν ένα απροσδόκητο «Eρωτικό Μενού». Έρωτας Κεραυνοβόλος, Ανεκπλήρωτος, Παράνομος, Βουκολικός και Πλατωνικός, αποτελούν τις ερωτικές συνταγές που επενδύονται με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, δημιουργώντας ένα εύθυμο μουσικοθεατρικό θέαμα.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Κανονικό 14€, Μειωμένο 10€. Μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές, άτομα κάτω των 23 ετών και άνω των 65, καθώς και για ομαδικές κρατήσεις άνω των 8 ατόμων | Προσφορά 1 + 1 την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Αθήνα (Πλάκα) 

2. H Μαντόνα με το γούνινο παλτό, του Σαμπαχατίν Αλί στο Alhambra Art Theater

Η σκηνοθέτρια Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανεβάζει για πρώτη φορά στη σκηνή το μυθιστόρημα, «Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό», σε θεατρική απόδοση της Έφης Βενιανάκη. Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό είναι μια ιστορία αγάπης και απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, καθώς αφορά όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε, όλες τις σκέψεις που κάνουμε και δεν μοιραζόμαστε, όλα τα ανείπωτα, που μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και όχι μαρασμό. Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης, Βασίλης Τριανταφύλλου. Παίζει ζωντανά ο μουσικός Ανδρέας Γυφτάκης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15€, 12€ και 8€
Alhambra Art Theater, Στουρναρη 53, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Frida Kahlo: Η ζωή της μέσα από τραγούδια στο Μέγαρο Μουσικής

Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο @Μegaron Underground στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη συνεχίζονται με το μουσικό αναλόγιο «Frida Kahlo» της Μάγδας Μαυρογιάννη, το οποίο εστιάζει στην εκρηκτική εικαστικό και στην περιπετειώδη ζωή της. Μια ζωή γεμάτη πόνο και δημιουργικότητα, όπου ο έρωτας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μια καλλιτέχνις που βίωνε την ασθένειά της στην υπερβολή, δίνοντας στην οδύνη της έναν σκοπό, μετατρέποντάς τη σε δημιουργία, προσπαθώντας να καταλάβει τη λογική των πραγμάτων. Η ευρηματική ερμηνεία της ηθοποιού Ματθίλδης Μαγγίρα αναδεικνύει την ιστορία της Φρίντα Κάλο, μέσα από τη σωματική της ιδιορρυθμία. Μουσικοί σταθμοί σε αυτό το ταξίδι στη ζωή και στο έργο της μεγάλης μεξικανής ζωγράφου, τα έργα για σόλο πιάνο καθώς και για φωνή και πιάνο αγαπημένων συνθετών –Ευρωπαίων, Λατινοαμερικανών αλλά και Αμερικανών–, όπως οι Manuel Ponce, Johann Strauss II, Cole Porter, Enrique Granados, Georges Bizet, Alberto Ginastera, Kurt Weill, Darius Milhaud, Jules Massenet, Ernesto Lecuona, Dmitri Shostakovich, Joaquín Rodrigo, Heitor Villa-Lobos κ.ά. Ερμηνεύουν η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου και ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος.
Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:00
10€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15€ γενική είσοδος
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη), Βασ. Σοφίας, Αθήνα 

4. Ο Μίνως Μάτσας ξανά στο “Gazarte Main Stage” για μία μοναδική εμφάνιση

Μετά τις sold out εμφανίσεις του Νοεμβρίου, ο Μίνως Μάτσας επιστρέφει στην σκηνή του Gazarte Main Stage με ένα μουσικό αφιέρωμα στις συνθέσεις – σταθμούς της καριέρας του. Τραγουδούν: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μυρτώ Βασιλείου. Συμμετέχουν οι σολίστ: Αντώνης Ανδρέου: Τρομπόνι, Jim Staridas: Τρομπόνι, Τάκης Βασιλείου: Κρουστά, Παρασκευάς Κίτσος: Μπάσο, Γιώργος Μάτσικας: Μπουζούκι, Ντίνος Χατζηιορδάνου: Ακορντεόν, Γιώργος Χατζόπουλος: Κιθάρα και ο συνθέτης στο πιάνο.
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 21:30
Α’ Ζώνη: 35€, Β’ Ζώνη: 28€, Γ’ Ζώνη: 20€, Standing: 15€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

5. “Sinatra Falls in Love” με τον Κώστα Τσαγγαρίδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

Ο Κώστας Τσαγγαρίδης με την αισθαντική φωνή του και την δεξιοτεχνία που κατέχει στα πλήκτρα υπόσχεται να μεταφέρει στη μικρή αίθουσα χωρητικότητας 100 ατόμων την ατμόσφαιρα ενός “Piano-Bar on Valentine’s”. Σε αυτό το Piano-Bar ερωτεύεται ο Φρανκ, σε μια κινηματογραφικά νουάρ ατμόσφαιρα για λίγους: Ιστορίες μοναδικές γεμάτες πάθος, αλλά και ιστορίες καθημερινές της διπλανής πόρτας, ξετυλίγονται σαν σίφωνας που ενώνει σύννεφα και γη –όσους πετούν στα σύννεφα και όσους πατούν στη γη. Εδώ κάθε τραγούδι γίνεται προσωπική υπόθεση όσων ερωτεύθηκαν ή είναι τώρα ερωτευμένοι. Εμβληματικά τραγούδια των Frank Sinatra, Kenny Rogers, Charles Aznavour, Dean Martin, Michael Buble, Etta James, Pink Martini, George Michael, Paul McCartney κ.ά. θα αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές της καρδιάς που ξέρει να αγαπά και να αφιερώνεται.
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 20:00
12€
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b