MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από ομιλίες μέχρι παρουσίαση βιβλίου, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Ακαδημία Αθηνών

Τo Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Άγγελος Συρίγος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος και η λέκτορας του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, κ. Πατρίσια Κορομβόκη.
Πρόγραμμα
18.00-18.20: Χαιρετισμοί
18.20-18.35: Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ακαδημαϊκός: «Το λεξικογραφικό έργο της Ακαδημίας Αθηνών»
18.35 -18.45: Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός: «Επισημάνσεις για τη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην εξέλιξη της επιστήμης των Μαθηματικών».
18.45-18.55: Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου: «…να συστήσωμεν μίαν ελληνικήν Σχολήν επάνω εις την πατρίδα. Γλώσσα και παιδεία στην Κύπρο».
18.55-19.20: Θεόδωρος Παπαγγελής, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ακαδημαϊκός: «Έλλην λόγος: Ιδεολογικές και πολιτισμικές συνδηλώσεις».
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ηλεκτρονικά, μέσω της υπηρεσίας ψηφιακής μετάδοσης, Δίαυλος 
9/2, 18:00-21:00
Ακαδημία Αθηνών, Ανατολική αίθουσα – Πανεπιστημίου 28, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Greek Film Festival in Berlin: Το ελληνικό σινεμά «ταξιδεύει» στο Βερολίνο για 8η χρονιά12.09.2018

Παρουσίαση του μυθιστορήματος “Ασυμβίβαστοι” του Mario Desiati στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου Ασυμβίβαστοι, του Mario Desiati, νικητή του Βραβείου Strega 2022 την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 19:00. Ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα συζητήσει με τον συγγραφέα, ενώ ο ηθοποιός Πάνος Λουκαΐδης θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου.
9/2, 19:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας – 28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα
Θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
9/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές!
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγκαίνια 2023Eleusis: Το βράδυ που η Ελευσίνα πήρε φωτιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b