MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Στη σημερινή μας ατζέντα θα βρείτε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές, για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Μάτα Χάρι: Προβολή της ταινίας στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης

Το Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις» και η Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης προσκαλεί το κοινό την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στην πρώτη προβολή στα πλαίσια του αφιερώματος στον ισπανικό κινηματογράφο που ετοιμάζουν. Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με την ταινία «Μάτα Χάρι» της Ισπανίδας σκηνοθέτριας Ιθίαρ Μπογιαΐν. Υπόθεση: Η Ινές (Μαρία Βάθκεθ), η Εύα (Νάγιουα Νίμρι) και η Κάρμεν (Νούρια Γονθάλεθ) είναι ιδιωτικές ντετέκτιβ στη Μαδρίτη. Πραγματοποιούν έρευνα σε μία πολυεθνική εταιρεία αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ίντριγκες και τα μυστικά των δικών τους σχέσεων. Η Εύα ανακαλύπτει κάτι αναπάντεχο σε σχέση με τον σύντροφό της Ινιάκι, η Ινές αντιμετωπίζει μια δύσκολη απόφαση που μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δουλειά της όσο και τον Μανουέλ, η Κάρμεν φαίνεται να μην δίνει σημασία στις δυσκολίες του γάμου της ενώ ερευνά τον γάμο του Σέρχιο.
8/2, 20:00
Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης – Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη

«Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;»: Το πρόγραμμα συνεχίζεται με 2 προβολές στο Tavros Space

Depth Two, Ognjen Glavonic

Το πρόγραμμα συλλογικού σινεμά «Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Χθες;» με επιλεγμένες ταινίες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεκίνησε στον Ταύρο το καλοκαίρι του 2022 και συνεχίζει το ταξίδι του τον Φεβρουάριο του 2023 με δύο διπλές προβολές. Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μία σύντομη εισαγωγή από τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση.
Στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία «Depth Two» του Ognjen Glavonić, ένα υπνωτιστικό θρίλερ που ξεδιπλώνεται αναζητώντας την κρυμμένη ιστορία πίσω από την ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου σ’ ένα προάστιο του Βελιγραδίου το 2001 και μας μεταφέρει πίσω στο 1999 και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό προφορικών μαρτυριών θυτών και θυμάτων, κυρίως από τις δίκες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, και εικόνες από τους τόπους του εγκλήματος, η ταινία μιλά απευθείας στις αισθήσεις, τη φαντασία και το συναίσθημα του κοινού.
Στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία «The Dead Nation» του Radu Jude, ένα δοκίμιο που παρουσιάζει μια συγκλονιστική συλλογή φωτογραφιών από μια μικρή πόλη της Ρουμανίας τις δεκαετίες του ’30 και του ’40. Το soundtrack, γραμμένο κυρίως από αποσπάσματα παρμένα από το ημερολόγιο ενός Εβραίου γιατρού που έζησε εκείνη την περίοδο, μας δείχνει αυτά που οι φωτογραφίες δεν μπορούν: την άνοδο του αντισημιτισμού, και εν τέλει μια απεικόνιση της οδύνης του Ρουμάνικου Ολοκαυτώματος, ενός ζητήματος που δεν συζητείται ιδιαίτερα στη σύγχρονη ρουμάνικη κοινωνία.
8/2, 20:00 και 21:30
Tavros Space – Αναξαγόρα 33, Ταύρος
Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους. Δεν χρειάζεται προκράτηση θέσης για τις προβολές.

ΙΡΙΔΑ VISIONS: Ομιλία της φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου στον κινηματογράφο Ίριδα

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα ομιλία της φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου. Η Μυρτώ Παπαδοπούλου ειδικεύεται στη φωτογραφία ντοκιμαντέρ. Το φωτογραφικό της έργο διερευνά τη σχέση πραγματικότητας και μυθοπλασίας και τις υποθέσεις που δημιουργούνται μέσα από αυτό. Μέσα από τη δουλειά της την ενδιαφέρει να εξετάσει τα όρια του ίδιου του φωτογραφικού μέσου και σκοπός της να κατασκευάσει μια νέα γλώσσα με τις οπτικές της αφηγήσεις, πειραματιζόμενη με νέα εργαλεία και άλλα μέσα (cross media).
8/2, 18:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Greek Film Festival in Berlin: Το ελληνικό σινεμά «ταξιδεύει» στο Βερολίνο για 8η χρονιά12.09.2018

Η εκδήλωση «Διάδοση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας στην Ιταλία» στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας Σ.Ε.Π.Ι., σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2023 διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας στην Ιταλία» η οποία θα γίνει την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου στις 18.00,  στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας γιορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου, όπως καθιερώθηκε επίσημα από το 2017 με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μετά από πρόταση των Ελλήνων της Ιταλίας και των Φιλελλήνων που την υποστήριξαν. Η ημέρα συμπίπτει με την επέτειο του θανάτου του Διονυσίου Σολωμού, του Έλληνα εθνικού ποιητή, ο οποίος ολοκλήρωσε στην Ιταλία τις γυμνασιακές και πανεπιστημιακές σπουδές και γαλουχήθηκε με τις αξίες του Διαφωτισμού και της Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση σκοπεύει να ενισχύσει τη συμβολή που προσφέρουν καθημερινά στην Ιταλία εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, προσωπικότητες από τον κόσμο του πολιτισμού, σύλλογοι και πολίτες για τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και της γλώσσας.
8/2, 18:00
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών – 28ης Οκτωβρίου 47, Αθήνα

Η εκδήλωση «Βία, έρωτας και παράδοξα στον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο» στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση «Βία, έρωτας και παράδοξα στον ελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο. Αναγνώσεις από τους πρόσφατους τόμους της σειράς Διάλογοι με την αρχαιότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα βιβλία «Η αυλή των θαυμάτων» σε μετάφραση Δέσποινας Ιωσήφ και Μαρώς Τριανταφύλλου, «Άρτος και Θεάματα» σε μετάφραση Ελένης Φάσσα και «Πόρνες και Πορνεία» σε μετάφραση Βάιου Βαϊόπουλου και Γιάννας Στεργίου. Για τα βιβλία θα μιλήσει ο καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας Βάιος Βαϊόπουλος, η Δρ. Κλασικής Φιλολογίας Γιάννα Στεργίου, η Δρ. Αρχαίας Ιστορίας Δέσποινα Ιωσήφ, η Δρ. Αρχαίας Ιστορίας, συγγραφέας και κριτικός του θεάτρου Μαρώ Τριανταφύλλου, η επίκουρη καθηγήτρια Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας Ελένη Φάσσα, και ο ομότιμος καθηγητής Δημήτρης Ι. Κυρτάτας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά.
8/2, 19:00
Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει – Ακαδημίας 32, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕγκαίνια 2023Eleusis: Το βράδυ που η Ελευσίνα πήρε φωτιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b