MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Zim Cyber City: Η Ζιμπάμπουε σχεδιάζει μια νέα πόλη αποκλειστικά για δισεκατομμυριούχους

Με την πρωτεύουσα της χώρας, Χαράρε, να καταρρέει, η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε εξετάζει το ενδεχόμενο να τη μεταφέρει σε μια «cybercity» στο όρος Χάμπντεν, όπου ήδη έχουν προαγοραστεί δεκάδες βίλες.

Monopoli Team

Απ’ ότι φαίνεται οι πολιτικοί ηγέτες της Ζιμπάμπουε έχουν έτοιμη μια «θεραπεία» για την υπό κατάρρευση πρωτεύουσα της χώρας, τη Χαράρε. Η συγκεκριμένη πόλη είναι ιδιαίτερα φτωχή, βρώμικη και υπερπλήρης με περισσότερους από 1.6 εκατομμύρια κατοίκους να μένουν μόνιμα εκεί. Έτσι, προκειμένου να δωθεί μια νέα «ζωή» στη Ζιμπάμπουε σχεδιάζεται μια υπερκατασκευή στο όρος Χάμπντεν, 17 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, με την επένδυση να φτάνει 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε πρόσφατα λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. Ουσιαστικά, οι αρχές της χώρας θέλουν να φτιάξουν εκεί ένα νέο «Ντουμπάι», μεταφέροντας στο όρος Χάμπντεν το εθνικό κοινοβούλιο, τα κεντρικά γραφεία της κεντρικής τράπεζας, τα ανώτερα και ανώτατα δικαστήρια, το χρηματιστήριο, το προεδρικό μέγαρο και 250 πολυτελείς βίλες. Για αρχή τουλάχιστον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνθρωποι & data: Ποιο μέλλον οραματιζόταν Δοξιάδης για την Αθήνα;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b