MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το καταπράσινο, παρθένο νησί του Αιγαίου που μάγεψε το CNN

Το CNN, σε πρόσφατο άρθρο του, αποθεώνει τη Σαμοθράκη και προτείνει στους ταξιδιώτες όλα όσα αξίζει να δουν και να κάνουν στο καταπράσινο, παρθένο νησί του Αιγαίου.

Photo by Lucian Alexe on Unsplash
Photo by Lucian Alexe on Unsplash
Monopoli Team

Ένα άρθρο – ύμνο για τη Σαμοθράκη, με τίτλο «Το μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας», δημοσίευσε το CNN. Μέσα από ένα εκτενές αφιέρωμα, η δημοσιογράφος Lisa Morrow ταξιδεύει τους αναγνώστες του CNN στο καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου με την άγρια ομορφιά και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, το οποίο αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση.

CNN για Σαμοθράκη: «To μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας»

«Οι απόκρημνοι βράχοι του όρους Σάος, του ψηλότερου βουνού του νησιού (1.611 μέτρα), δίνουν τη θέση τους σε πλαγιές καλυμμένες από πλατάνια, δάση βελανιδιάς και μεγαλοπρεπείς κέδρους. Στο έδαφος του νησιού, από τα καθαρά νερά τριών ποταμών, ευδοκιμούν σπάνια και ενδημικά φυτά», αναφέρει το άρθρο για τη Σαμοθράκη.

«Ποιος χρειάζεται την πολυτέλεια, όταν υπάρχει ένα ρυάκι που ακούγεται σαν μουσική συμφωνία έξω από το παράθυρό σας;» σχολιάζει η δημοσιογράφος. Η Lisa Morrow προτείνει τα Θέρμα ως μια καλή βάση για να εξερευνήσει κανείς το νησί, σημειώνοντας πως τα περισσότερα καταλύματα είναι απλά και η διαμονή εκεί εστιάζει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ο Σιάμαλαν στα γνώριμα λημέρια τρόμου12.09.2018

Βουτιές στις βάθρες, πεζοπορία και άλλες περιπέτειες

Στη Σαμοθράκη οι πιο ωραίες βουτιές γίνονται στις περίφημες βάθρες, τις μαγευτικές φυσικές πισίνες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες με την άγρια ομορφιά τους. «Σε όλη τη βόρεια Σαμοθράκη, καταρράκτες πέφτουν πάνω σε λείους βράχους σχηματίζοντας βάθρες, δηλαδή φυσικές λίμνες. Οι τρεις στον ποταμό Τσιβδογιάννη, λίγο έξω από τα Θέρμα, είναι οι πιο εύκολα προσβάσιμοι. Είναι αδύνατον να αγγίξετε τον πυθμένα της πρώτης βάθρας με τα πόδια σας, αλλά η Γριά Βάθρα, η δεύτερη, δεν είναι τόσο βαθιά», αναφέρει το άρθρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b