MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ/ΣΙΝΕΜΑ

Από το American Psycho μέχρι το Batman: Οι καλύτεροι ρόλοι του Christian Bale μέχρι σήμερα

Σήμερα, ο Christian Bale γιορτάζει τα 49α γενέθλιά του κι εμείς θυμόμαστε τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Ο Christian Bale έχει γενέθλια και γίνεται 49 χρονών με μια λαμπρή καριέρα να τον ακολουθεί, όντας ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Φέτος, τον απολαύσαμε στην ταινία της Marvel “Thor: Love and Thunder”, στην κωμωδία- θρίλερ “Amsterdam” αλλά και στην ταινία του Netflix “The Pale Blue Eye”

Με την πρώτη του συμμετοχή σε ταινία να είναι το 1987 και με δεκάδες ταινίες από τότε, εμείς αναρωτιόμαστε: Ποιοι είναι οι καλύτεροι ρόλοι που σημάδεψαν την καριέρα του;

American Psycho (2000) – Mary Harron

Σε αυτή την ταινία ο Bale ανέλαβε τον ρόλο ενός yuppie της δεκαετίας του 1980, του Patrick Bateman. Ο χαρακτήρας του ζητά διαρκώς την επαγγελματική επιβεβαίωση καθώς θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο και ταυτόχρονα έχει μια αχαλίνωτη τάση να σκοτώνει. Ο Bale πίστεψε πολύ στην σκηνοθέτη και στον ρόλο παρά τις πολλές αντιρρήσεις που βρήκε το πρότζεκτ αλλά και την επιμονή κάποιων να μιλούν για επαγγελματική “αυτοκτονία”. Tελικά είχε δίκιο καθώς πρόκειται πια για έναν ρόλο που έχει εισχωρήσει στην pop κουλτούρα, αλλά και συνολικά μια αξιόλογη ταινία. Είναι εμφανής επίσης η σημασία που έδωσε ο Bale στην εξωτερική εμφάνιση, χτίζοντας ένα πολύ καλογυμνασμένο σώμα -άλλωστε στη συνέχεια οι έντονες αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση συνόδευαν την προσέγγισή του πάνω σε διάφορους ρόλους.

The Machinist (2004) – Brad Anderson

Προκειμένου να παίξει τον ρόλο ενός ανθρώπου που δεν έχει καταφέρει να κοιμηθεί εδώ και έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να έχει παραισθήσεις, ο Bale έχασε 28 κιλά και έφτασε να ζυγίζει 54 κιλά, πολύ λίγα αν αναλογιστούμε ότι έχει ύψος 1,83! Έπινε νερό, έτρωγε ένα μήλο κι έναν καφέ την ημέρα ενώ κάπνιζε πολύ. Αυτή είναι σίγουρα η πιο ακραία αλλαγή στην εμφάνισή του για έναν ρόλο και οι συντελεστές δεν τον άφηναν να χάσει περισσότερα κιλά από όσα είχε ήδη χάσει. Η ερμηνεία του έλαβε πολύ καλά σχόλια όπως και η ταινία έλαβε καλές κριτικές αλλά απέκτησε την αναγνώριση που της άξιζε όσο περνούσαν τα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDr. Strangelove: 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την ιδιοφυή ταινία του Stanley Kubrick12.09.2018

The Dark Knight Trilogy (2005, 2008, 2012) – Christopher Nolan

Εδώ δεν μιλάμε για μια ταινία αλλά για τριλογία, αυτή φυσικά στην οποία ο Christian Bale ενσαρκώνει τον διπλό ρόλο του Bruce Wayne και του Batman! Δύσκολα θα συναντήσει κανείς κάποιον που να μη λατρεύει τη συγκεκριμένη τριλογία έναντι όλων των άλλων ταινιών Batman που έγιναν ποτέ και να μην έχει τον Bale ως τον αγαπημένο του! Η συνεργασία του Bale με τον Nolan εξελίχθηκε πολύ καλά -έχοντας γυρίσει κάπου ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη ταινία Batman και μια ακόμη παρέα, το “The Prestige”. Ο Bale είχε επίσης την χαρά να συμπρωταγωνιστήσει και με τον Heath Ledger, με τον οποίο ήταν και καλοί φίλοι, στη δεύτερη ταινία “The Dark Knight” και να βιώσει από κοντά την συγκλονιστική ερμηνεία του Ledger ως Joker, για την οποία κέρδισε το Όσκαρ, δυστυχώς, μετά τον θάνατό του. Ο Bale μόλις είχε τελειώσει τα γυρίσματα του “The Machinist” και είχε στη διάθεση του έξι εβδομάδες να προετοιμαστεί για το screen test για τον ρόλο του Batman. Προκειμένου να αλλάξει και πάλι την εμφάνισή του στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έτρωγε διαρκώς πίτσες και παγωτά και σήκωνε βάρη.

The Fighter (2010) – David O. Russell

Σε αυτήν την βιογραφική ταινία, ο Bale ανέλαβε τον ρόλο του πρώην μποξέρ Dicky Eklund και μεγαλύτερου ετεροθαλή αδερφού του μποξέρ Micky Ward -τον οποίο έπαιξε ο Mark Wahlberg. Αυτός ο ρόλος έμελλε να του χαρίσει το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του αλλά και την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα. Ακόμη, προτάθηκε και για βραβείο BAFTA. Η ερμηνεία του έλαβε αξιέπαινα σχόλια που αφορούσαν τόσο την εμφάνιση και την κινησιολογία, όσο και την προφορά του. Μαζί του, τιμήθηκε με τα ίδια βραβεία και η ηθοποιός Melissa Leo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSquid Game: Μπελάδες για το Netflix με το νέο ριάλιτι παιχνιδιού – Τρεις τραυματίες12.09.2018

American Hustle (2013) – David O. Russell

Ακόμη μια συνεργασία του Bale με τον σκηνοθέτη David O. Russell, αυτή τη φορά για μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και  τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο Bale έχει τον πρωταγωνιστικού ρόλο ενός απατεώνα, ο οποίος μαζί με τη συνεργάτη του -την οποία παίζει εξαιρετικά η Amy Adams- αναγκάζονται να εμπλακούν στις επιχειρήσεις που τους ζητά ένας πράκτορας του FBI. Άλλη μια υποψηφιότητα για τον Christian Bale για Όσκαρ, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα!

Vice (2018) – Adam McKay

Σε αυτή τη σατυρική, βιογραφική μαύρη κωμωδία, ο Bale ανέλαβε τον ρόλο του Dick Cheney, ενός από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους που πέρασαν ποτέ από τις ΗΠΑ. Η ταινία συνολικά έλαβε τόσο θετικές, όσο και αρνητικές κριτικές αλλά η ερμηνεία του Bale έλαβε άκρως θετικά σχόλια. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ και για βραβείο BAFTA ενώ έλαβε τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας του. Αυτός είναι ένας ακόμη ρόλος για τον οποίο ο Bale έκανε διάφορες αλλαγές στην εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, πήρε 20 κιλά τρώγοντας κυρίως πίτες, ξύρισε το κεφάλι του, έκανε ντεκαπάζ στα φρύδια του ενώ έκανε ασκήσεις στον λαιμό του για να τον παχύνει!

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b