MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ευρυτανία: Τα ωραιότερα χωριά για χειμερινές αποδράσεις

Καθαρός βουνίσιος αέρας, ελατοσκέπαστες πλαγιές, παραδοσιακό φαγητό, ζεστή φιλοξενία. Ανακαλύπτουμε τη χειμωνιάτικη μαγεία της Ευρυτανίας με ένα ταξίδι στα γραφικά χωριά της.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Η Ευρυτανία έχει χαρακτηριστεί ως η «Ελβετία της Ελλάδας» και όχι τυχαία. Βουνά γεμάτα έλατα, φαράγγια, καταρράκτες και ορμητικά ποτάμια συνθέτουν ένα μαγικό κόσμο στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας. Μια περιήγηση εδώ θα σας οδηγήσει σε μικρά, παραδοσιακά χωριά σαν ζωγραφιά, φωλιασμένα μέσα στη φύση. Με τις πρώτες νιφάδες χιονιού το τοπίο γίνεται μαγικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσίντζινα Λακωνίας: Ο μυστικός παράδεισος του Πάρνωνα12.09.2018

Μεγάλο Χωριό

Μόλις 13 χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι, το Μεγάλο Χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα και σε υψόμετρο 720 μέτρων. Πρόκειται για έναν από τους πιο γραφικούς και βολικούς για διαμονή οικισμούς, στη μέση της διαδρομής που ξεκινά από την πόλη του Καρπενησίου και καταλήγει στον Προυσό και το ιστορικό μοναστήρι. Η πληθωρική φύση που το περιβάλλει, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οι επιλογές για διαμονή και φαγητό που προσφέρει, έχουν κάνει το Μεγάλο Χωριό ένα από τα πιο αγαπημένα των επισκεπτών της Ευρυτανίας. Τόσο το λευκό του χιονιού τους χειμερινούς μήνες, όσο και το πράσινο της άνοιξης και του καλοκαιριού, κάνουν το τοπίο εδώ πραγματικά μαγευτικό. Αφήστε το αυτοκίνητο έξω από το χωριό για να περιπλανηθείτε στους πλακόστρωτους δρόμους με τα καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά. Εκτός από ξενώνες, καφέ και ταβέρνες με καλό φαγητό, στο Μεγάλο Χωριό θα βρείτε και ωραία μαγαζιά τοπικών προϊόντων για να αγοράσετε χειροποίητα ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τσίπουρα κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒελιγράδι: Η προσιτή και γεμάτη εκπλήξεις πρωτεύουσα της Σερβίας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b