MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας: Πού θα φάμε το καλύτερο ιταλικό στην πόλη;

Πάμε να δούμε 5 «must visit» spots στην Αθήνα για να γιορτάσουμε την Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας.

Μαριαλενα Μάλλιου | 21.01.2023

Κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, μία από τις αγαπημένες μας κουζίνες -η οποία είναι πολύ κοντά στις δικές μας γεύσεις- και κατ’ επέκταση, κάποια από τα αγαπημένα μας φαγητά. Πίτσα, ριζότο, ζυμαρικά, σαλάτες, μπρουσκέτες, αλλά και γλυκά που αγαπάμε να τρώμε στην καθημερινότητά μας. Και επειδή πάντα είναι στιγμή για λίγη πίτσα ή για μία καλή μακαρονάδα, εμείς συγκεντρώσαμε κάποια από τα αγαπημένα μας ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού τρώμε το πιο νόστιμο και “value for money” brunch στην Αθήνα;12.09.2018

Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 αγαπημένα spots της πόλης για να “γιορτάσουμε” αυτή την ημέρα.

Vittoria Gati
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vittoria Gati (@vittoriagati)

Στη Γλυφάδα θα βρούμε ένα από τα αγαπημένα μας ιταλικά μαγαζιά της πόλης, το Vittoria Gati. Σε μια elegant ατμόσφαιρα και ένα φωτεινκ περιβάλλον, μπορείτε να απολαύσετε μία μεγάλη ποικιλία πιάτων της ιταλικής κουζίνας. Διάφορες ιταλικές σαλάτες, πίτσα, ριζότο, ζυμαρικά, πλατώ και, φυσικά, τα γλυκά του μαγαζιού, με αγαπημένη μας πρόταση το bigne alla crema bianca, με σκούρη και λευκή σοκολάτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Διεύθυνση: Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα 16674
Τηλέφωνο: 2108944491

Cupola Trattoria

Και πάμε στο Παγκράτι και στο Cupola. Ένα ιταλικό μαγαζί, με τραπεζάκια τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος, με elegant αέρα και παρεΐστικο κλίμα. Στο menu του μαγαζιού βρίσκουμε μία ποικιλία από ορεκτικά και σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά, ριζότο, πίτσες, αλλά και κρέας και ψάρι, αλλά και μία ποικιλία από λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά. Αγαπημένα μας πιάτα τα gnocchi agnello -με κρέμα κολοκύθας, αρνί και ricotta- και η πίτσα parma, ενώ προτείνουμε ανεπιφύλακτα και το tiramisu του μαγαζιού.
Διεύθυνση: Ευφορίωνος 13, Παγκράτι 11635
Τηλέφωνο: 2114117444

Canarino Trattoria

Ακόμη μία trattoria, τώρα, το Canarino μάς υποδέχεται στον Νέο Κόσμο, για να μάς συστήσει τη δική του οπτική στην ιταλική κουζίνα. Ένας ζεστός, όμορφος χώρος, που θυμίζει κάτι από ιταλική εξοχή και μία ποικιλία γευστικών προτάσεων μας ταξιδεύουν κάπου πέρα από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Highlights του μενού τα ciambelle al parmigiano (μπάλες παρμεζάνας με σάλτσα ντομάτας), τα ravioli quattro formaggi (ραβιόλι με 4 τυριά), ενώ προτείνουμε να δοκιμάσετε και τα καλτσόνε του μαγαζιού, αλλά και τα χειροποίητα γλυκά του.
Διεύθυνση: Ηλία Ηλιού 28, Αθήνα 11743
Τηλέφωνο: 2109010082

Cavaliere Ristorante Concettuale

Και από τον Νέο Κόσμο πάμε στην Νέα Σμύρνη και στο Cavaliere Ristorante. H cozy και ταυτόχρονα elegant ατμόσφαιρα του μαγαζιού, με το ξύλο και τα φυτά να επικρατούν σαν στοιχεία της διακόσμησης, δημιουργούν τον κατάλληλο χώρο για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ιταλικά πιάτα. Δικές μας προτάσεις από το μενού: τα strozzapreti pollo (ζυμαρικά με φιλετάκια κοτόπουλο, μανιτάρια, μοτσαρέλα και μασκαρπόνε), τα νιόκι με κρέμα πεκορίνο, αλλά και οι γλυκές πίτσες του μαγαζιού -σε γεύσεις σοκολάτα/βανίλια ή φράουλα.
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 42, Νέα Σμύρνη 17122
Τηλέφωνο: 2109374147

Ovio
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ovio (@ovioathens)

Από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει το Ovio, το μαγαζί του κριτή του masterchef Πάνου Ιωαννίδη. Ένα μαγαζί με ιταλική κουζίνα και ένα από τα καλύτερα ριζότο που θα φάτε στην Αθήνα. Ο χώρος είναι ζεστός, με ιταλική αισθητική, σε μία cozy ατμόσφαιρα. Στο μενού θα βρείτε, επίσης, πίτσες, διάφορα είδη ζυμαρικών (casarecce, gnocchi, ravioli κλπ.), αλλά και κρέας, ενώ από τα γλυκά προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη lemon pie.
Διεύθυνση: Απόλλωνος 4, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2114115755

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα new entries του ’22: Σε αυτά τα μαγαζιά φάγαμε, ήπιαμε και τα ξεχωρίσαμε12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b