MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου 2023.

Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ, της Άννας Σ. Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Ταξιδεύοντας με τα παραμύθια», από την μάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» έρχεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έχοντας στις αποσκευές της παραδοσιακά παραμύθια από τις γειτονιές του κόσμου. Μια μυρμήγκο και μια σκαθαρίνα ψάχνουν άντρα να τους τραγουδά. Ένας περήφανος πατέρας τον ήλιο θέλει για γαμπρό. Και ένα φίδι βασιλόπουλο την αγάπη ψάχνει, θα την βρει; Δύο αφηγητές ζωντανεύουν με τον λόγο τους και ένας μουσικός συνοδεύει με τις μελωδίες του. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί της σοφίας που εμπεριέχεται στην προφορική λαϊκή παράδοση, ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς με την φαντασία τους. * Διασκευή – προσαρμογή κειμένων: ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει». Αφήγηση: Άνθη Ευσταθοπούλου – Ταξιάρχης Μπεληγιάννης. Μουσική: Γιώργος Παπιώτης.
Ημερομηνίες: Σάββατο 21/1, 28/1 και 4/2, 11/2 και 18/2 | 18:00
Εισιτήρια: 8 € παιδικό. 6 € συνοδός ενήλικας. Ομαδικά: 8€ το πρώτο παιδί, 6€ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας | Προπώληση: ticketservices.gr.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310. Ε: [email protected] | Dithepi.gr

2. Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ, της Άννας Σ. Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει την παράσταση «Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ», ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων με παιχνίδι και ζωντανή μουσική, σε κείμενο-σκηνοθεσία της Άννας Σ. Τζίμα. Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, Ο κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα… Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς, πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους! Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα… Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ. Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν*Παίζουν: Άννα Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Κώστας Παπάζογλου.
Κυριακή 22,29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου, στις 17:30
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. 8€ (ομαδικό 10 άτομα +), Μέλη, φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων | Προπώληση: ticketservices.gr. Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2103464903, 210 3464002.

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210-3464903, 210-3464002. Ε: [email protected].

3. Ειρήνη, του Αριστοφάνη στο Θέατρο Μπέλλος

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών που το καθιστά σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, από το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, σε μια παράσταση για παιδιά και εφήβους. Η «Ειρήνη» είναι ένα έργο που αποτελεί ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό. Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, απόλυτα συνδεδεμένο με το σήμερα των παιδιών και των εφήβων, τα social media, τα videogames, την kpop κ.α. που περιθωριοποιεί τη βία, την επιθετικότητα και το μίσος. Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου. Διασκευή: Oμάδα The Young Quill. Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Απόστολος Καμιτσάκης, Χρήστος Καραβέβας, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα.
Κάθε Κυριακή στις 11:00
Τιμές Εισιτηρίων:12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα Αθήνα. Τηλ: 210 32 29 889. Ε: [email protected]. | https://theatrompellos.gr/

4. Ο Μπαλ στον αέρα, από την ομάδα Patari Project στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Η ομάδα Patari Project, γνωστή για τις ανατρεπτικές παιδικές παραστάσεις της, ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στην παιδική σκηνή της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσιάζοντας τον «Μπαλ στον αέρα», μια παράσταση για παιδιά 4-10 ετών με το ιδιαίτερο αποτύπωμα της ομάδας, βασισμένη στην τεχνική της πλατφόρμας, καθώς και την ευρηματική σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου. Σε μια μικρή εξέδρα τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της πλατφόρμας δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν μια σειρά από διαφορετικούς κόσμους. Θα διηγηθούν την πρωτότυπη ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ, ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς. Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδηγήσει ο Μπαλ; *Παίζουν: Ελένη Βλάχου, Αιμιλία Κεφαλά, Γιώργος Σύρμας.
Κάθε Κυριακή στις 15:00
Τιμές Εισιτηρίων: €8.00 Ομαδικό για Περισσότερα από 15 άτομα | €10.00, €12.00. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Δωρεάν εργαστήρια χορού, θεάτρου και εικαστικών για παιδιά στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης12.09.2018

Μουσική

5. Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας: Το διάσημο σαιξπηρικό έργο σε μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο

Με τη νέα παραγωγή «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» συνεχίζονται, την καινούργια χρονιά, οι εκδηλώσεις του κύκλου «Το Μέγαρο των παιδιών». Μια μουσική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και στις υπέροχες μελωδίες του Φέλιξ Μέντελσον, η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και παρουσιάζεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση έχει αναλάβει η Νάντια Κοντογεώργη. Σε αυτό ταξίδι της στο ονειρικό σύμπαν που δημιουργείται από τον σαιξπηρικό λόγο και τις μαγευτικές μουσικές εικόνες του Μέντελσον, τη συντροφεύουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, Κίμων Κουρής, Λυδία Τζανουδάκη και Στράτος Λύκος. Συνταξιδιώτες τους, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ. Στη μουσική διεύθυνση, ο Στάθης Σούλης.
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στις 12:30
Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (εκπτωτικά) • 14 € | Προπώληση: 210 72 82 333 • megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Κινηματογράφος

6. Η μικρή πυροσβέστης (μεταγλωττισμένη)

Μία διασκεδαστική ταινία κινουμένων σχεδίων που συνδυάζει την κωμωδία, το συναίσθημα και τη δράση, η ταινία κινουμένων σχεδίων «Η μικρή πυροσβέστης» κυκλοφορεί από τις 19 Ιανουαρίου 2023, στους κινηματογράφους. Από τότε που ήταν μικρή, η Τζόρτζια έχει ένα όνειρο: να γίνει πυροσβέστης, όπως ήταν ο πατέρας της. Δυστυχώς, στη Νέα Υόρκη του 1932 δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να ασκούν αυτό το επάγγελμα. Όταν οι πυροσβέστες  της πόλης εξαφανίζονται ένας-ένας καθώς προσπαθούν να κατασβήσουν μία μυστηριώδη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Μπρόντγουεϊ, η Τζόρτζια αρπάζει την ευκαιρία και μεταμφιέζεται σε έναν αδέξιο νεαρό εθελοντή πυροσβέστη στα ίχνη του εμπρηστή. Πρέπει να παίξει τον ρόλο της τέλεια, ειδικά μπροστά στον πατέρα της, που είναι επικεφαλής αυτής της επικίνδυνης αποστολής.*Παίζουν: Δημήτρης Σάρλος, Γιάννης Υφαντής, Γιώτα Μηλίτση, Τάκης Σακελαρίου, Άννα Σταματίου, Μιχάλης Γκίνος κ.α.
*Για περισσότερες πληροφορίες και αίθουσες προβολής εδώ

Εκθέσεις

7. «σχεδία home»: Εγκαίνια της έκθεσης έργων του παιδικού διαγωνισμού της «σχεδίας»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, 11:00 στο σπίτι της «σχεδίας», το «σχεδία home», εγκαινιάζεται η έκθεση έργων του παιδικού διαγωνισμού της «σχεδίας». Ο διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής της «σχεδίας» με θέμα «σπίτι» φέτος διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σπίτια μικρά, σπίτια μεγάλα, σπίτια στην εξοχή και στην πόλη, σπίτια γεμάτα ανθρώπους και χρώμα, σπίτια άδεια και γκρίζα, σπίτια φωτεινά και ζεστά, σπίτια που βρίσκονται μακριά… Τα 7 μέλη της κριτικής επιτροπής ολοκλήρωσαν το δύσκολο έργο τους και επέλεξαν τα 20 κορυφαία έργα.
Εγκαίνια: Κυριακή 22/1, 11:00
«Σχεδία home», Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα. Τηλ: 213 0231220. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPiano Days: Εορταστικό διήμερο δράσεων και συναυλιών αφιερωμένων στο πιάνο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

8. ΑRCH: Εργαστήρια πηλού για παιδιά 6-12 ετών με την εικαστικό Βανέσσα Αναστασοπούλου

Το ΑRCH, σε συνεργασία με την εικαστικό Βανέσσα Αναστασοπούλου, τον Ιανουάριο–Φεβρουάριο 2023 προσφέρει εργαστήρια πηλού για παιδιά (ηλικίας 6-12 ετών). Ενώ τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε εργαστήριο ξεχωριστά, η πλήρης σειρά θα εξερευνήσει την κατασκευή αντικειμένων με πηλό και τη ζωγραφική σε έτοιμα σκεύη-γλυπτικές κατασκευές πηλού σε συνδυασμό με άλλα υλικά. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας φορούν άνετα ρούχα.
Ημερομηνίες: Σάββατο 21 Ιανουαρίου, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου | 11:00–13:00
Κόστος: 45€/το κάθε εργαστήριο | Εγγραφές: [email protected]
Arch, Γκούρα 5, Αθήνα. Τηλ: +30 210 32 27 301. Ε: [email protected] | https://archathens.org/

9. Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης για τους πιο μικρούς στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού φιλοξενεί, το Σάββατο 21 και 28 Ιανουαρίου 2023, 12.00-14.00, το εργαστήριο για παιδιά 5-7 ετών «Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης για τους πιο μικρούς! MATISSE». Σε ποια γωνιά του Μουσείου κρύβονται θαυματουργά ανθρωπάκια από μέταλλο; Τα τάματα συναντούν τα έργα του Henri Matisse και εμπνέουν τα παιδιά να σκαλίσουν σε φύλλα μετάλλου πορτρέτα με λίγες γραμμές. Κι ακόμα: Πού θα δείτε μουσικά όργανα στο Μουσείο και πώς αυτά τρύπωσαν στους πίνακες άλλων μεγάλων δημιουργών; Φτιάχνετε εσείς τα δικά σας από απλά υλικά.
Σάββατο 21 και 28 Ιανουαρίου 2023, 12:00 – 14:00
Κόστος:  40€ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα υλικά)-36€ (Φίλοι και Μέλη ΜΜ). Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 367 1000. Ε: [email protected] | benaki.org

10. «Μουσική Συνάντηση σε 4 Πράξεις»: Αυτοτελές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «Μουσική Συνάντηση σε 4 Πράξεις», για παιδιά 2-5 ετών με τους γονείς τους, συνεχίζεται, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο. Μια παράσταση μουσικής, με ανάγλυφο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που καθοδηγεί τα παιδιά και τους γονείς τους σε ένα ηχητικό μονοπάτι, όπου θα εξερευνήσουν τις αλλαγές που προκύπτουν σε όλα γύρω μας κατά το πέρασμά μας στις τέσσερεις εποχές. Τα φυσικά μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται (πιάνο, βιολί, μουσικό πριόνι, μεταλλόφωνο, φλογέρες κ.ά.), ο ήχος των φωνών των δύο ηθοποιών/μουσικών και ο λόγος που χρησιμοποιούν –μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο– λειτουργούν, ως εργαλείο γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα παιδιά και οι γονείς γίνονται πολύτιμοι βοηθοί των δύο ηρώων στο μουσικό τους ταξίδι και ο τρόπος που οι αλλαγές του κλίματος επηρεάζουν σωματικά και συναισθηματικά το κοινό κάθε ηλικίας, κατά τη διάρκεια της παράστασης, δε χρειάζεται να εξηγηθεί με πολλά λόγια, αλλά προσεγγίζεται βιωματικά και εξερευνάται τρυφερά, μέσω της ηχητικής και οπτικής παρατήρησης.*Ε πιμέλεια, σχεδιασμός: Χριστέλα Γκιζέλη. Υλοποίηση: Χριστέλα Γκιζέλη, Γιώργος Μωραΐτης.
Κυριακές, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 5/3, 12/3, 19/3, στις 13:30
Τιμές εισιτηρίων: €15.00 (1 παιδί & 1 συνοδός). €18.00 (1 παιδί & 2 συνοδοί). €8.00 επιπλέον παιδί | Προπώληση: ticketservices.gr και Εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00. Τηλεφωνικά 210 72 34 567.
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAsifa Hellas Day 2023: Ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση για το ελληνικό animation στο Ρομάντσο12.09.2018

Στο Σπίτι/Online

11. TV5MONDEplus: Πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για συναρπαστικά «ταξίδια» σε φανταστικούς κόσμους

Τα παιδιά ξεκινούν το νέο έτος με χαρά αλλά και με μπόλικη φαντασία παρέα με το TV5MONDEplus. Από τα αξέχαστα κινούμενα σχέδια των Στρουμφ έως τον μυστικό πράκτορα Μπουγιού και από τον φανταστικό κόσμο της Aλίξ και των Υπέροχων έως το μικρό ξωτικό Γουίσμο : Εξερευνούμε φανταστικούς κόσμους. Μπουγιού: Ο Μπουγιού, ένα συνηθισμένο μικρό αγόρι, στην πραγματικότητα ζει μία μυστική ζωή. Χάρη στο μαγικό του τάμπλετ, φέρνει πίσω τον πλούτο της Αφρικής τον οποίο κλέβει ένας πλούσιος συλλέκτης. Γουίσμο: Εξοπλισμένο με το μαγικό του σακίδιο, το μικρό ξωτικό Γουίσμο ταξιδεύει στον κόσμο των παραμυθιών και των μύθων της Ευρώπης, από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. Η Aλίξ και οι Υπέροχοι: Κάτω από τη σκάλα της, η Aλίξ ανακαλύπτει ένα πέρασμα που οδηγεί σε έναν φαντασιακό κόσμο στον οποίο ζουν ο Σαπελιέ και οι φίλοι του, οι Υπέροχοι. Θα ζήσουν μαζί τις πιο απίθανες περιπέτειες.
*Όλα τα διαθέσιμα παιδικά προγράμματα του TV5MONDEplus εδώ

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b