MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βερόνα: 48 ώρες στην πόλη του έρωτα

Μπορεί να είναι γνωστή ως η πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, όμως η Βερόνα είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Η γραφική πόλη του ιταλικού Βορρά είναι ιδανική για ένα διήμερο γεμάτο ιταλική φινέτσα.

Photo by Alessandro Carrarini on Unsplash
Photo by Alessandro Carrarini on Unsplash
Monopoli Team

Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως την πόλη των ερωτευμένων. Κι αυτό γιατί ο Σαίξπηρ επέλεξε αυτή τη γραφική πόλη του ιταλικού Βορρά για να ξετυλίξει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Όμως, η Βερόνα δεν αφορά μόνο τους ερωτευμένους. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Adige (Αδίγη), σε μικρή απόσταση από τη Βενετία, αυτή η γοητευτική μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας συναρπάζει τους επισκέπτες με το ιστορικό της κέντρο (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), τα πολύχρωμα μεσαιωνικά σπίτια, τα υπέροχα μνημεία και την ιταλική φινέτσα της.

Ένα διήμερο είναι ό,τι πρέπει για να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα, να περπατήσετε την πόλη και να απολαύσετε την ατμόσφαιρά της.

Βερόνα: Τα top αξιοθέατα

H Αρένα
Photo by Gabriel Castles on Unsplash

Photo by Gabriel Castles on Unsplash

Η ρωμαική Αρένα, «το Κολοσσαίο της Βερόνας», είναι ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στην πόλη. Αυτό το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 30 μ.Χ. βρίσκεται πάνω στην όμορφη Piazza Bra και είναι αρκετά εντυπωσιακό και πολύ καλά διατηρημένο. Μάλιστα, χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για συναυλίες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί το Arena di Verona Festival, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπερας στον κόσμο.

Casa di Giulietta
Photo by Alessandro Visentin on Unsplash

Photo by Alessandro Visentin on Unsplash

Δεν γίνεται να επισκεφθείτε την πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και να μην δείτε από κοντά το περίφημο Casa di Giulietta. Το Σπίτι της Ιουλιέτας είναι το διασημότερο αξιοθέατο αυτής της πόλης, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες για να το φωτογραφίσουν, να αγγίξουν το άγαλμα της Ιουλιέτας (λένε ότι φέρνει τύχη) και να αφήσουν μηνύματα αγάπης στους τοίχους της αυλής. Το σπίτι του 13ου αιώνα με το περίφημο μπαλκόνι (που στην πραγματικότητα αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη για τουριστικούς λόγους) λειτουργεί ως μουσείο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η είσοδος στην αυλή είναι δωρεάν, αλλά για να µπείτε στο σπίτι το εισιτήριο κοστίζει €6.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που περιμένουμε τη νέα χρονιά12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b