MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ" του Gus Van Sant
"Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ" του Gus Van Sant
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Αν το Σαββατοκύριακο για εσάς σημαίνει ξεκούραση, τότε σίγουρα ταιριάζει και μια καλή ταινία που να συνδυάζεται με τη διάθεσή σας. Εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες επιλογές για την τηλεόραση και τις online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Η Κομπίνα” του Chris Addison: Ant1 στις 23:45, Σάββατο 14/01

Μια απατεώνισσα της υψηλής κοινωνίας συναντά μια της αντίθετης τάξης και της μαθαίνει όλα τα κόλπα που γνωρίζει όσο βρίσκονται στην γαλλική Ριβιέρα. Στη συνέχεια θα μπει στο παιχνίδι ένας δισεκατομμυριούχος, που θα γίνει και ο στόχος τους. Η Anne Hathaway με την Rebel Wilson συμπρωταγωνιστούν σε αυτήν την κωμωδία δράσης, ανάλαφρη και διασκεδαστική.

“Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ” του Gus Van Sant: Σκάι στις 2:15, Σάββατο 14/01

Ο Will Hunting είναι ένα ιδιοφυές μυαλό με κλίση στα μαθηματικά και στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Αμερικής έχει τον ρόλο του επιστάτη. Θα χρειαστεί τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή για να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να προχωρήσει στη ζωή του. Το σενάριο που έγραψαν ο Matt Damon και ο Ben Affleck -οι οποίοι πρωταγωνιστούν κιόλας- έλαβε το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Το Όσκαρ έλαβε και ο Robin Williams για την ερμηνεία του ως ψυχοθεραπευτής Δρ Sean Maguire ενώ, συνολικά η ταινία έλαβε 9 υποψηφιότητες!

“Τα Σαγόνια του Καρχαρία” του Steven Spielberg: Star στις 2:30, Σάββατο 14/01

Στο Amity, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, ξεσπά πανικός όταν ένας λευκός καρχαρίας παραμονεύει, έτοιμος να επιτεθεί. Συγκροτείται μια ομάδα, αποτελούμενη από τον αρχηγό της αστυνομίας, έναν θαλάσσιο επιστήμονα κι έναν έμπειρο ψαρά με σκοπό να τον πιάσουν. Σε μια χρονιά που, όπως φαίνεται, κινηματογραφικά ξεκινά καλά για τον Steven Spielberg, με την κυκλοφορία της νέας του ταινίας με τίτλο “The Fabelmans”, είναι ευκαιρία να (ξανά)δούμε αυτό το αριστούργημα του τρόμου, που μάς χάρισε πριν πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγκάθα Κρίστι: Τα 10 βιβλία της που αγαπά περισσότερο το αναγνωστικό κοινό12.09.2018

“Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές” του Sidney Lumet: Ερτ3 στις 21:00, Κυριακή 15/01

Στο ταξίδι του με το Οριάν Εξπρές, ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρώ θα βρεθεί μπροστά σε ένα ακόμη μυστήριο που αναζητά λύση. Καθώς το τρένο σταματά λόγω χιονοθύελλας, ο ίδιος και οι υπόλοιποι επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι με έναν εκ των επιβατών δολοφονημένο! Κάπως έτσι θα αρχίσει η αναζήτηση του ενόχου, τη στιγμή που όλοι είναι ύποπτοι και ταυτόχρονα αθώοι. Ίσως το πιο γνωστό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι βρήκε εδώ την πρώτη του κινηματογραφική μεταφορά από τον σπουδαίο σκηνοθέτη του Χόλυγουντ, Sidney Lumet. Φυσικά, ακολούθησε και το remake του 2017 με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp.

“Η Μούμια” του Stephen Sommers: Ant1 στις 23:30, Κυριακή 15/01

Ο Rick O’Connell, ένας Αμερικανός που υπηρετεί στη Λεγεώνα των Ξένων μαζί με την αιγυπτιολόγο Evelyn Carnahan, θα ξυπνήσουν μια δαιμόνια μούμια, καθώς πραγματοποιούν ανασκαφές στην αρχαία πόλη Hamunaptra. Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές ταινίες περιπέτειας που είχαμε συνηθίσει να βρίσκουμε τον ηθοποιό Brendan Fraser, ο οποίος μπήκε ξανά φέτος στον υποκριτικό χάρτη με την ερμηνεία του στη νέα ταινία του Darren Aronofsky με τίτλο “Η Φάλαινα”.

“Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά” του Tim Burton: COSMOTE CINEMA 2HD στις 14:10, Κυριακή 15/01

O νεαρός Jake ανακαλύπτει ένα ορφανοτροφείο στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά με διάφορες ειδικές δυνάμεις. Ωστόσο, τα παιδιά αυτά έχουν και μοχθηρούς εχθρούς, τους οποίους θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν παρέα με τον Jake. Μια ιδιαίτερη ιστορία ξετυλίγεται με το χαρακτηριστικό στυλιζάρισμα του Tim Burton να μένει αναλλοίωτο -με την καλή έννοια- ύστερα από τόσα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιτανικός: Στους κινηματογράφους σε remastered 3D έκδοση για την 25η επέτειο12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Glass Onion: A Knives Out Mystery” του Rian Johnson: Netflix

Άλλος ένας φόνος, άλλη μια υπόθεση για να λύσει ο γνωστός ντετέκτιβ Benoit Blanc, αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Η δεύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig -και την προφορά του- γυρίστηκε στις Σπέτσες και ήταν από τις ταινίες που περιμέναμε με ανυπομονησία να φτάσουν στην πλατφόρμα, ειδικά μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας -την οποία εξίσου βρίσκετε στο Netflix πια.

“8 Γυναίκες” του François Ozon: Ertflix έως 16/01

Μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τις γιορτές στην απομονωμένη έπαυλη κι όταν ο μοναδικός άντρας της οικογένειας βρεθεί δολοφονημένος, οι οκτώ γυναίκες του σπιτιού είναι εξίσου ύποπτες για τον φόνο, η κάθε μια με ξεχωριστό κίνητρο. Το χιόνι τις έχει αποκλείσει και οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί. Δεν μένει παρά να ανακαλύψουν μεταξύ τους ποια είναι η ένοχη για τον φόνο. Σε αυτό το μιούζικαλ μυστηρίου του François Ozon, θα μπορούσε κανείς να πει πως έχουν συγκεντρωθεί οι καλύτερες Γαλλίδες ηθοποιοί –Fanny Ardant, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Isabelle Huppert, Firmine Richard, Emmanuelle Béart, Virginie Ledoyen και Ludivine Sagnier– και είναι τόσο συναρπαστικό και καθηλωτικό να τις βλέπουμε να παίζουν όλες μαζί!

“Vortex” του Gaspar Noé: Cinobo

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί να συνεχίσει να ζει όσο πιο φυσιολογικά μπορεί ενώ η άνοια έχει χτυπήσει την γυναίκα, με τα προβλήματα και τις αγωνίες τους να αυξάνονται. Με την οθόνη χωρισμένη στα δύο -split-screen- βλέπουμε την σπαρακτική ματιά του Noé για το γήρας και τις ανθρώπινες σχέσεις, ένα άλλο πρόσωπο του σκηνοθέτη που κρατά στοιχεία από όσα μας έχει συνηθίσει αλλά εδώ, ίσως, δίνει μια από τις πιο δυνατές ταινίες του. Στον ρόλο του άντρα συναντάμε τον διάσημο Ιταλό σκηνοθέτη Dario Argento και στον ρόλο της γυναίκας την σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιό Françoise Lebrun.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b