MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Last Christmas: Ζευγάρι θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του τραγουδιού για να το «εξαφανίσει»

Μια καμπάνια, που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περίπου 51.000 λίρες, ξεκίνησε ένα ζευγάρι από τη Βρετανία με στόχο να εξαγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα του «Last Christmas» ώστε να μην ακουστεί ποτέ ξανά.

Last Christmas
Monopoli Team

Υπάρχουν φορές που οι γνώμες γύρω από ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι μπορεί να διίστανται, ωστόσο ένα ζευγάρι από τη Βρετανία μισεί τόσο πολύ τον χριστουγεννιάτικο «ύμνο» των Wham!, το πασίγνωστο σε όλους μας «Last Christmas», ώστε έφτασαν στο σημείο να συγκεντρώσουν 51,000 λίρες με σκοπό να εξαγοράσουν τα δικαιώματα του και να το «εξαφανίσουν».

Μιλώντας στο South West News Serviceη Hannah Mazetti δήλωσε πως η απέχθεια για το τραγούδι ξεκίνησε στα είκοσι της χρόνια, όταν το αφεντικό της, σε ένα καφέ στην Οξφόρδη, το έπαιζε κατ’ επανάληψη.

«Ο ιδιοκτήτης του καφέ έκανε σχέδια για ένα ευχάριστο εορταστικό κλίμα και για τον λόγο αυτό έφτιαξε το δικό του CD με αρκετές επιτυχίες μέσα σε αυτό», εξηγεί η Mazetti. «Εκείνος ήταν παρών αραιά και που, έτσι δεν συνειδητοποιούσε πόσο επώδυνο ήταν για τους υπαλλήλους όταν το “Last Christmas” έπαιζε για 111η φορά μέσα στην ημέρα».

Πως ξεκίνησαν όλα;

Η γυναίκα, πλέον 33 ετών, συνέχισε σχολιάζοντας ότι η ίδια και ο σύζυγος της, Tomas, συνέλαβαν την ιδέα της εξαγοράς των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού μέσω ενός φίλου που τους πληροφόρησε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε θεωρητικά να πετύχει. Οι προσπάθειες τους ξεκίνησαν τα περασμένα Χριστούγεννα όταν ρώτησαν τους φίλους τους πόσα θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν ώστε να μην ξανακούσουν το τραγούδι ποτέ ξανά: «Αποδείχθηκε πως θα πλήρωναν πολλά και όταν το τραγούδι άρχισε να παίζεται ξανά τον Νοέμβρη το θυμηθήκαμε».

«Τότε κάποιος μας πληροφόρησε πως θεωρητικά είναι δυνατόν να εξαγοράσουμε τα δικαιώματα του τραγουδιού και να το αφαιρέσουμε από τις μουσικές πλατφόρμες. Το συζητήσαμε με τους φίλους μας και η ιδέα διαδόθηκε. Είναι αστείο καθώς ο κόσμος είτε λατρεύει είτε μισεί αυτό που κάνουμε. Ίσως τα επόμενα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα». 

Μέχρι στιγμής η καμπάνια των Mazetti έχει συγκεντρώσει περίπου 51,500 λίρες από 330 συνεισφορές. Δυστυχώς γι’ αυτούς, έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους: Τα δικαιώματα του «Last Christmas», τα οποία κατέχει η Warner Chappell Music UK, σύμφωνα με τη Daily Mail, ανέρχονται στα 15-20 εκατομμύρια λίρες.

Το ζευγάρι έχει θέσει ως στόχο τις 15 εκατομμύρια λίρες. Αν το πετύχουν, δηλώνουν πως θάψουν τις master tape σε μια περιοχή πυρηνικών αποβλήτων στη Φινλανδία όπου «θα παραμείνουν εκεί για περισσότερα από δύο εκατομμύρια χρόνια».

Οι αντιδράσεις

Υπογραμμίζοντας πως η ίδια και ο σύζυγος της δεν τρέφουν κάποια προσωπική έχθρα προς τους Wham!, η Hannah Mazetti δήλωσε: «Λυπάμαι, αλλά έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μισούμε τους Wham!, αλλά μισούμε το τραγούδι. Η αιτία είναι πως παίζεται 5,000 φορές την ημέρα και αισθανθήκαμε πως κάτι έπρεπε να γίνει για όλους εκείνους που υποφέρουν όπως εμείς».

Η Mazetti ομολόγησε, επίσης, πως ορισμένα άτομα αντέδρασαν στην καμπάνια του ζευγαριού με περιφρόνηση: «Το 50% θύμωσε αρκετά και το υπόλοιπο 50% χάρηκε. Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται πως θέλουν να ακούν το τραγούδι 500 φορές την ημέρα. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGeorge Michael: Το απόλυτο pop είδωλο που άλλαξε για πάντα τα Χριστούγεννα12.09.2018

«Μάς είπαν πως υπάρχουν ακόμη χειρότερα τραγούδια που θα έπρεπε να εξαφανιστούν- όπως το «All I Want For Christmas [Is You]» της Mariah Carey- ότι αν δεν μάς αρέσει να φοράμε ακουστικά, και ότι είναι κάπως περίεργο που θέλουμε να πάρουμε κάτι τόσο όμορφο από την υπόλοιπη ανθρωπότητα μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσει».

Πηγή: NME

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b