MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς: 10 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

10 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Φτηνά τσιγάρα: Το επιτυχημένο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το sold-out μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα», μεταφορά της δημοφιλούς ομότιτλης ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη, σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου, ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για 2η σεζόν. Μια ταινία-ωδή στην καλοκαιρινή, άδεια Αθήνα έρχεται να γεμίσει την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ φθαρμένες τηλεκάρτες, γόπες, τυχαίες συναντήσεις, φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους και υπέροχα τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες και συλλέκτες στιγμών. Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος πρόσθεσε δεκαέξι νέα τραγούδια στην αρχική παρτιτούρα της ταινίας, ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποδίδει τον αισθησιακό πυρήνα αυτής της sui generis ταινίας περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ μέσω μιας δεξιοτεχνικής χρήσης του χώρου, που συμπυκνώνει τις τοποθεσίες του πρωτότυπου σεναρίου γύρω από ένα πολυμορφικό, παραισθησιογόνο lounge. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Πέτρος Βουνισέας, Ελένη Ζιώγα και Μιχάλης ΓκανάςΕρμηνεύουν οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Λεκάκης, Χριστίνα Στεφανίδη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Σοφία Κουρτίδου, Πάρις Θωμόπουλος, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Τάκης Βαμβακίδης, Δημήτρης Ναλμπάντης, Idra Kayne, Αθηνά Βρούβα | Μουσικοί: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο), Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο), Θανάσης Τσακιράκης / Χρήστος Βίγκος (ντραμς, κρουστά), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος (κιθάρες, γιουκαλίλι).
Σάββατο 31/12, 18:30 (Επόμενες παραστάσεις: 4 & 5 Ιανουαρίου)
10€ – 20€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Εύθυμες Κυράδες, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η πιο ζωηρή και τρυφερή κωμωδία του ΣαίξπηρΟι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, μεταγράφεται σε μιούζικαλ από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, επενδύεται με μουσική και τραγούδια από τον Θέμη Καραμουρατίδη και, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λευτέρη Γιοβανίδη, απογειώνεται στο πιο ξέφρενο πάρτι της πόλης. Με χιούμορ, παιγνιώδη αλλά και καυστική διάθεση προς τον θεσμό του γάμου και τις κοινωνικές συμβάσεις, το πρωτότυπο μιούζικαλ Εύθυμες Κυράδες σκιαγραφεί τη ζωή μιας μικρής πόλης της Αγγλίας που θα μπορούσε να είναι και η δική μας. Αμαρτωλές επιθυμίες, φαύλα πάθη, συζυγικές ζηλοτυπίες και ερωτικές περιπέτειες προκαλούν ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, αναπάντεχων παρεκτροπών και κωμικών συμπτώσεων. Οι «Εύθυμες Κυράδες» παρουσιάζονται με μια λαμπερή διανομή ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ευφάνταστα σκηνικά, πολύχρωμα κοστούμια και χορό μέχρι τελικής πτώσης. Φορέστε γκλίτερ, βάτες, σηκώστε φράντζες κι ελάτε να τις συναντήσετε. Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Βλαβιανός, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Ελένη Κοκκίδου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αργύρης Ξάφης, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Εβελίνα Παπούλια, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Ψυχογιός.
Κυριακή 1/1, 21:00 (Παίζεται επίσης Δευτέρα 2/1 στις 21:00, Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 17:30 & 21:00)
10€ – 30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίναι νέοι. Και ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους (το 2022)12.09.2018

3. Ο Φονιάς, του Μήτσου Ευθυμιάδη στο Θέατρο Βικτώρια

«Ο Φονιάς», ένα αφιέρωμα στα έργα του Μήτσου Ευθυμιάδη παρουσιάζεται στο Θέατρο Βικτώρια, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και μουσική σύνθεση Διονύση Τσακνή. Υπόθεση: Δεκαετία του ΄70. Μια βροχερή μέρα μέσα σε ένα μικροαστικό σπίτι τέσσερα πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με το ένοχο παρελθόν τους. Ο Σάββας, ο Ταρζάν, η Μαρία και ο Γιάννης, θύτες και θύματα των προσωπικών τους τραγωδιών αγωνίζονται να υπάρξουν μέσα σε μια ηθικά διεφθαρμένη κοινωνία. Η αλήθεια του καθένα ξεχωριστά ορθώνεται σαν φάντασμα να τον κατασπαράξει. Θα έρθει η κάθαρση τελικά; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τζώνη Θεοδωρίδης, Γιώργος Χριστοδούλου, Αντώνης Αλεξίου, Λουκία Παπαδάκη.
Κυριακή 1/1, 20:00 (Επόμενες παραστάσεις Παρασκευή 6/1 στις 21:00, Κυριακή 8/1 στις 20:00)
10€ – 15€
Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 &, Ἀριστοτέλους 132, Αθήνα 

4. Το Χελιδόνι, του Γκιλιέμ Κλούα σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου στο Θέατρο Μουσούρη

| Credits: Διόνυσος Σούλης

Με το βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, «Το Χελιδόνι», συναντιούνται στη σκηνή του Θεάτρου Μουσούρη, η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Δημήτρης Τσίκλης. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου και μουσική Alex Sid. Το έργο: Το κείμενο αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στο μπαρ Pulse, τον Ιούνιο 2016, αλλά και στις τραγωδίες στο Μπατακλάν, στη Νίκαια, στη Βαρκελώνη, χωρίς να μένει στον τρόμο. Ανοίγουν δυο μονοπάτια μπροστά στην Αμέλια και τον Ραμόν. Αυτό του μίσους και της απομόνωσης και το άλλο του διαλόγου και της κοινής διαδρομής. Θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα τραύματα της ζωής τους ή θα αναγνωρίσουν ο καθένας τον εαυτό του μέσα στον άλλον; Για την Αμέλια, μια μητέρα πληγωμένη στα βάθη της ψυχής της από τη χειρότερη απώλεια, αυτή του παιδιού της, μέτρο του ανθρώπου είναι ο πόνος. Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι να μπορούμε να νιώθουμε τον πόνο των άλλων σαν δικό μας. Αυτό μας ξεχωρίζει από τα κτήνη, λέει. Σε απόσταση ασφαλείας από την κοινωνία έχει κλειστεί σε μια ζωή γεμάτη μουσική, ως αυστηρή δασκάλα φωνητικής και τραγουδιού. Σε αυτή την ασκητική απομόνωση εισβάλλει ο Ραμόν, ένας νέος με εντελώς διαφορετική στάση για τη ζωή. Ο Ραμόν επιμένει να τον διδάξει το περίφημο «Χελιδόνι». Προκειμένου να τραγουδήσει σε μια τελετή για τη μνήμη της μητέρας του, την οποία έχει χάσει πρόσφατα. Καθώς το μάθημα προχωράει οι δυο ήρωες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το παρελθόν τους. Το παρελθόν που χάραξε ανεξίτηλα η Μουσουλμανική τρομοκρατική επίθεση την περασμένη χρονιά. Διδάσκουν ο ένας στον άλλον την αποδοχή και το πώς να προχωρήσουν με δύναμη προς το μέλλον.
Κυριακή 1/1, 21:00 (Παίζεται επίσης Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 18:00)
20€ – 22€
Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με τους Γιαγκίνηδες στον Σταυρό του Νότου

Ρεμπέτες, πολυτάλαντοι, γεμάτοι ενέργεια, οι Γιαγκίνηδες έχουν μπροστά τους μια πορεία που μόνο σε μεγάλα πράγματα μπορεί να τους οδηγήσει. Ταξίδεψαν όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το κοινό σε όμορφα, μουσικά μονοπάτια και κατάφεραν να κάνουν κάθε εμφάνιση τους μοναδική. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα αυτόν τον χειμώνα, θα καταφθάσουν στην Αθήνα για να κλείσουν τη φετινή χρονιά όπως της αρμόζει. Την Πρωτοχρονιά έχουν ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διασκεδαστικό, ρεμπετολαϊκό πρόγραμμα, με τα πιο αγαπημένα κομμάτια και τις δικές τους επιτυχίες. Μετά τις δύο sold out βραδιές τους στο Σταυρό του Νότου plus, η πρώτη εμφάνιση του 2023 θα τους βρει αυτή τη φορά στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Σάββατο 31/12 (ξημερώματα Κυριακής), 00:30
12€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

6. Blend NYE με την Sama’ Abdulhadi στο Oddity Club

Η δύναμη της φύσης, Sama’ Abdulhadi… το κορίτσι από την Παλαιστίνη που επέβαλε την παρουσία της στον χώρο μετά από ένα επικό set από την πατρίδα της για το Boiler Room, που έσπασε όλα τα ρεκόρ μετρώντας σήμερα πάνω από 10 εκατομμύρια views, επιστρέφει στην Αθήνα, στο Oddity Club. Η Sama’ έχει την ικανότητα να δίνει σε όλα μια θετική υπόσταση, εκτιμά κάθε ευκαιρία και πλέον θέλει να διασφαλίσει ότι η μουσική της θα είναι ο λόγος για τον οποίο θα μιλούν όλοι για εκείνη, από εδώ και στο εξής. Μόνο θετικά και αισιόδοξα vibes, λοιπόν, από το Blend NYE 2023, με το εκρηκτικό και ανεβαστικό techno style της Sama’, αλλά και των established residents του Blend, Mikee και Manolaco, που ετοιμάζουν ένα intro κι ένα outro full of beats!
Σάββατο 31/12, 23:59
40€
Oddity Club, Ηρακλειδών 61, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNew Year’s Eve στην Αθήνα: Σε ποια πάρτι θα αλλάξουμε χρονιά φέτος;12.09.2018

7. NYE Extravaganza Party στο Ωδείο Αθηνών

Ένας εμβληματικός χώρος, έντεκα ώρες μουσικής, έντεκα DJs σε Β2B sets και ένα State-Of-The-Art Soundsystem στο μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο party της πόλης. Οικοδεσπότες για αυτή την μοναδική πρωτοχρονιάτικη εξτραβαγκάντζα θα είναι το Αθηναϊκό mobile party Needless και η &Beyond, μαζί με κάποιους από τους καλύτερους DJs και selectors της πόλης σε B2B sets. Την τελευταία νύχτα του χρόνου, o πολυχώρος του Ωδείου Αθηνών (Αίθουσα Ω2) μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό dancefloor με ένα cross-genre μείγμα dance μουσικής και club ήχου. Οι DJs θα μοιραστούν το booth, με το κοινό συμμέτοχο στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια συνθήκη αλληλεπίδρασης, διαφορετική από τις καθιερωμένες εικόνες.
Σάββατο 31/12, 22:00
27€ – 35€
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19, Αθήνα

8. Οι Polkar στον Σταυρό του Νότου

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου η υπερμπάντα που έβαλε φωτιά στις αθηναϊκές νύχτες έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα εκρηκτικό βαλκανικό πανηγύρι! Ξεχαρβαλωμένα γιουκαλίλι, χάλκινα σε παροξυσμό, ιπτάμενα χαρτάκια και φιλιά στο στόμα για όσους το επιθυμούν, είναι από τα λίγα που θα συμβούν. Η ζωή τους ήταν σκ@τ@ αλλά τώρα που επανέρχονται στη νύχτα, η ζωή μας θα γίνει καλύτερη. Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως “πανηγυρτζίδικη balkan”, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν.
Κυριακή 1 Ιανουαρίου, 22:00
14€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

9. The Jive Aces – New Year’s Jive Frenzy.. With the Masters of Swing στο Half Note Jazz Club

Με μία από τις πιο σπουδαίες jive και swing μπάντες του κόσμου κι ένα ξέφρενο 7ήμερο party θα περάσουν οι τελευταίες μέρες του 22’ αλλά και οι πρώτες του 23’! Οι μυθικοί Jive Aces, με την απαράμιλλη ενέργειά τους, μας «γεμίζουν τις μπαταρίες» κι με αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που ανατέλλει στο Half Note. Το συγκρότημα με την πιο feelgood διάθεση στην Ευρώπη, ξεκίνησε την πορεία του το 1989 από την πρωτοβουλία του τραγουδιστή τους Ian Clarkson, του ντράμερ Peter Howell, του μπασίστα Ken Smith αλλά και του σαξοφωνίστα “Big” John Fordham, παίζοντας σε jazz και jive clubs της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισαν για την εξαιρετική τους χημεία και την απίστευτη ενέργεια τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σ’ όλη την Βρετανία και την Ευρώπη. Η καταιγιστική μουσική των Jive Aces περνά από την big band jazz, jive & swing, αγκαλιάζει το jump blues και το boogie woogie, αγαπά τα “Sinatra style” classic swinging vocals και λατρεύει το rock’n roll των 50’ς. Όλα αυτά, με την τρομερή σκηνική παρουσία των Jive Aces σε Χριστουγεννιάτικο και εορταστικό mood, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club.
Κυριακή 1/1, 21:30 (Επόμενες συναυλίες: 2 & 3 Ιανουαρίου)
25€ – 30€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓκόραν Μπρέγκοβιτς: Ο διάσημος συνθέτης και η μπάντα του σε μια πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Christmas Theater12.09.2018

ΧΟΡΟΣ

10. Δον Κιχώτης, του Λούντβιχ Μίνκους για μια τελευταία παράσταση στο ΚΠΙΣΝ

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή του Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών. Η χορογραφία του Τιάγκο Μπορντίν βασίζεται στην κλασική χορογραφία του Μαριύς Πετιπά, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1869 στο Μπολσόι. Για επτά παραστάσεις, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη, σκηνικά Γιώργου Σουγλίδη και κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου. Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου. Μέσα από τη μοναδική μουσική του Μίνκους, η χορογραφία περιγράφει μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. O Δον Κιχώτης βασίζεται σε επεισόδια από το διάσημο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), που εκδόθηκε σε δύο τόμους το 1605 και το 1615 αντίστοιχα. Η υπόθεση του μπαλέτου αντλεί κυρίως από τον δεύτερο τόμο και επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Κιτέριας –Κίτρι στο μπαλέτο– με τον κουρέα Μπαζίλιο. Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του υπηρέτη του Σάντσο Πάντσα μένουν σε δεύτερο επίπεδο. Ερμηνεύουν οι: Άνα Σοφία Σέλλερ, Γκουστάβο Καρβάλιο, Μαργαρίτα Κώστογλου, Βαγγέλης Μπίκος, Θανάσης Σολομός, Έκτωρ Μπολλάνο, Μάνια Καραβασίλη, Στέλιος Κατωπόδης, Έλενα Κέκκου, Ελευθερία Στάμου, Γιάννης Γκάντσιος, Άννα Φράγκου, Μαρίτα Νικολίτσα, Μάρτα Ριβέρο-Ντε Μιράντα.
Σάββατο 31/12, 18:30
12€ – 70€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Εθνική Λυρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b