MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πελέ: Η NASA αποχαιρετά τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή με έναν γαλαξία στα χρώματα της Βραζιλίας

Η NASA αποχαιρέτησε με το δικό της, ξεχωριστό τρόπο τον “βασιλιά” Πελέ, που έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ (29/12) σε ηλικία 82 ετών.

Η φωτογραφία της NASA προς τιμήν του Πελέ, Photo: NASA
Η φωτογραφία της NASA προς τιμήν του Πελέ, Photo: NASA
Monopoli Team

Χθες, το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό ότι ο θρυλικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Πελέ έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, μετά από μία τεράστια μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο κενό στο ποδόσφαιρο. Σήμερα, λοιπόν, ο κόσμος του αθλητισμού -και όχι μόνο- θρηνεί το χαμό ενός εμβληματικού αθλητή, που δικαίως έμεινε στην ιστορία ως “Ο Βασιλιάς”.

Μαζί με όσους έσπευσαν να πουν το δικό τους “αντίο” στον θρυλικό Πελέ είναι και η NASA, που βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο να αποχαιρετήσει τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα, ο Διαστημικός Οργανισμός δημοσίευσε στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, μια φωτογραφία ενός σπειροειδούς γαλαξία στον αστερισμό Sculptor, ο οποίος φέρει τα χρώματα της Βραζιλίας (κίτρινο και μπλε), της γενέτειρας του Πελέ.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, πρόκειται για έναν αστερισμό, που ονομάστηκε το 1750 με 1754 από τον αστρονόμο Nicholas Louis de Lacaille. Βρίσκεται στο Νότιο Ουράνιο Ημισφαίριο. Ο Sculptor είναι ένα τεράστιο, αλλά ακόμα μυστηριώδες αντικείμενο που βρίσκεται περίπου 500 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη – και τυχαίνει να φέρει τα χαρακτηριστικά χρώματα της σημαίας της πατρίδας του Πελέ.

«Τιμούμε τον χαμό του θρυλικού Πελέ, γνωστού σε πολλούς ως ο βασιλιάς του “όμορφου παιχνιδιού”. Αυτή η εικόνα ενός σπειροειδή γαλαξία στον αστερισμό Sculptor, δείχνει τα χρώματα της Βραζιλίας» αναφέρει η NASA στο τιμητικό post.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa)

Ο Πελέ, γεννημένος ως Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, κέρδισε το όνομα “Ο Βασιλιάς”, όταν έπαιξε το “όμορφο παιχνίδι” για τη Βραζιλία στο πρώτο του Μουντιάλ, το 1958, το οποίο και κέρδισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάττι Σμιθ: Η ιέρεια της punk-rock μέσα από τα δικά της λόγια12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b