MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφία: Akriviadis.gr
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Πρωτοχρονιάτικο γκαλά στο Μέγαρο με τα ωραιότερα μιούζικαλ

Με τα πιο λαμπερά διαμάντια του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου υποδέχεται το 2023 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία, ειδικά φέτος, παρουσιάζει για δύο βραδιές το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο γκαλά της στο Μέγαρο, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Στο πρόγραμμα και των δύο συναυλιών, μελωδίες που άφησαν εποχή στο Μπρόντγουεϋ της Νέας Υόρκης και στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου, ερμηνευμένες από την Μυρσίνη Μαργαρίτη (υψίφωνος), την Νάντια Κοντογεώργη (μεσόφωνος, 30/12), την Βάσια Ζαχαροπούλου (υψίφωνος, 29/12), τον Γιάννη Καλύβα (τενόρος) και τον Γιώργο Παπαδημητρίου (βαθύφωνος). Την ΚΟΑ-resident ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου. Στο φετινό πρωτοχρονιάτικο γκαλά μιούζικαλ της ΚΟΑ, θα απολαύσουμε γνωστά αποσπάσματα από την «Ωραία μου κυρία» του Frederick Loewe και τη «Μελωδία της ευτυχίας» του Richard Rodgers, από το «Kiss Μe Kate» του Cole Porter και το «West Side Story» του Leonard Bernstein, αλλά και κοσμαγάπητα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από τις δημοφιλείς ορχηστρικές συνθέσεις «A Christmas Festival» και «Belle of the Ball» του Leroy Anderson καθώς και από το περίφημο εμβατήριο «Pomp and Circumstance March No. 1» του Sir Edward Elgar.
Πέμπτη 29/12, 20:30 (Επόμενη συναυλία: Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου)
11€ – 60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Η Ευτυχία Μητρίτσα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Ευτυχία Μητρίτσα συναντά επί σκηνής τρεις αγαπημένους της μουσικούς, τον Δημήτρη Σίντο (πιάνο, μπάσο, λαούτο) τον Βασίλη Κετεντζόγλου (κιθάρες) και τον Διονύση Θεοδώση (κλαρίνο, πνευστά). Με τη χαρά και τη λαχτάρα για μια ξεχωριστή μουσική συνύπαρξη – για την ακρίβεια ένα reunion της ομάδας που την συντρόφευε στις πρώτες της προσωπικές εμφανίσεις – η Ευτυχία έρχεται στην σκηνή του Γυάλινου Upstage, για μια εορταστική βραδιά. Μαζί θυμούνται στιγμές που τους “έδεσαν” και “γιορτάζουν” άλλα τόσα που ακολούθησαν. Δημιουργούν ένα ενδιαφέρον ακουστικό, αλλά και δυναμικό ηχητικό σύμπαν, όπου τα τραγούδια βρίσκουν το χώρο να “ξανακουστούν” και να περάσουν στα χείλη όλων μας. Η αγάπη της Ευτυχίας για το λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι και η ευελιξία της να κινείται ανάμεσα στη βαθύτερη τραγουδιστική της “καταγωγή” και στη νεότερη τραγουδοποιία της προσωπικής της δισκογραφίας, είναι γνώριμη σε κάθε της εμφάνιση. Έτσι τα δικά της τραγούδια (“Τα Νυχτολούλουδα”, το “Kάθε δειλινό”, η “Χτισμένη”, το “Εκκρεμές”, το “Βγάλτο από μέσα σου” κ.α.) βρίσκουν τη θέση τους δίπλα σε πολλά γνωστά και αγαπημένα από το ευρύ φάσμα του ελληνικού τραγουδιού, χωρίς περιορισμούς και όρια. Μέσα σε αυτή την ελευθερία όλα “δένουν” και όλα “οδηγούνται” από τη γοητευτική ερμηνευτική της προσέγγιση και τη δυναμική σκηνική της παρουσία. Όλοι μαζί υπόσχονται μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη μαγεία και μέθεξη.
Πέμπτη 29/12, 21:30
10€
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

3. Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης στον Σταυρό του Νότου

Λίγο πριν φύγει η χρονιά κι ύστερα από ένα γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι στο πλευρό της Μελίνας Κανά και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο Αλέξανδρος Κτιστάκης έρχεται μαζί με την μπάντα του για μια μεγάλη συναυλία στον Σταυρό του Νότου. Για μία και μόνη εμφάνιση και εν αναμονή της κυκλοφορίας των πρώτων δισκογραφημένων του τραγουδιών –ναι, είναι γεγονός – ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να παρουσιάσει τραγούδια δικά του αλλά και των αγαπημένων του τραγουδοποιών. Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου αποχαιρετάμε τη χρονιά που φεύγει παρέα με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη και τους φίλους και συνεργάτες του. Μαζί του στο τραγούδι η Ηλιάνα Πασπάλα.
Πέμπτη 29/12, 21:00
12€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Σωκράτης Μάλαμας στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου12.09.2018

ΘΕΑΤΡΟ

4. Da, του Hugh Leonard σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

| Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Ο Γρηγόρης Βαλτινός συναντιέται με έναν ακόμα εμβληματικό κλασικό ρόλο, στο Θέατρο Ιλίσια. Ερμηνεύσει τον “DA” στο ομώνυμο και πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και απόδοση του σκηνοθέτη. Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Το έργο: Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του. Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις, απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής. Το φανταστικό συνδέεται με το πραγματικό και γεννούν μια θεατρική πανδαισία χρωμάτων, ένα δυνατό παζλ αντιθετικών στιγμών, ένα σκηνικό σύμπαν, που η ανθρώπινη κραυγή εναλλάσσεται με τον ψίθυρο και το γέλιο με το κλάμα. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Σουξές, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Στρατής Χατζησταματίου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Βασίλης Παπαδημητρίου. Στο ρόλο της μητέρας η Μαρία Καλλιμάνη.
Πέμπτη 29/12, 20:00 (Παίζεται επίσης Παρασκευή στις 21:00, Κυριακή 1 Ιανουαρίου στις 20:00, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 21:00, Τετάρτη στις 19:00, Σάββατο 18:00 & 21:00)
16€ – 20€
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, Αθήνα

5. Ο Μισάνθρωπος, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Θέατρο Θησείον

| Φωτογραφίες: Μαρία Γοζαδίνου

Η αριστουργηματική κωμωδία του Μολιέρου«Ο Μισάνθρωπος», παρουσιάζεται στο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη. Η δράση του «Μισάνθρωπου», (έργου γραμμένου το 1666), δομείται πάνω σε δύο άξονες: αφενός την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να μείνει μόνος με το αντικείμενο του πόθου του (και πόθου πολλών άλλων), τη Σελιμέν, για να της αποσπάσει “ομολογία” πίστης και αποκλειστικότητας, και αφετέρου την εξέλιξη μιας δίκης, που εκτυλίσσεται εκτός σκηνής, και στην οποία ο Αλσέστ είναι κατηγορούμενος. Μέχρι το τέλος του έργου, η ήττα του και στις δύο υποθέσεις, θα είναι συντριπτική. Μέχρι ο Αλσέστ να φτάσει στην συντριβή, εμείς γινόμαστε μάρτυρες της κοινωνικής συναναστροφής στην αυλή της κοσμικής χήρας Σελιμέν του βρίσκεται στις παρυφές της Αυλής του Βασιλιά. Μιας συναναστροφής που αποκαλύπτει, με τους πιο αστείους τρόπους, την έννοια της κοινωνικής δυσαρμονίας: τον ανταγωνισμό, την κεκαλυμμένη εχθρότητα, την επιτήδευση και την υποκρισία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Γεωργιάδου, Πάολα Καλλιγά, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Κώστας Κορωναίος, Κώστας Κουτσολέλος, Μαρία Μαγκανάρη.
Πέμπτη 29/12, 21:00 (Παίζεται επίσης Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00)
10€ – 15€
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο Μισάνθρωπος» στο Θησείον12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b