MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ένας Άντρας που τον Λένε Ούβε: Το bestseller του συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος

Το μυθιστόρημα που άνοιξε τον δρόμο της επιτυχίας για τον Σουηδό συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν, «Ένας Άντρας που τον Λένε Ούβε», συστήνει μία αστεία και συγκινητική ιστορία για τη μοναξιά και τις ανθρώπινες σχέσεις, οι δυσκολίες των οποίων μάς βαραίνουν κατά καιρούς, που αξίζει όλοι να τη διαβάσουμε.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Ο αγαπημένος πλέον Σουηδός συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού, Φρέντρικ Μπάκμαν, έγραψε το 2012 μια αστεία, συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη μοναξιά, τις δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και την ανθρωπιά που μπορεί να κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς, που έμελλε να τον κάνει παγκοσμίως γνωστό, λίγο αργότερα.

Το μυθιστόρημα του “Ένας Άντρας που τον Λένε Ούβε“, ήταν το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που έγινε παγκοσμίως γνωστό και κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα σε 43 χώρες, ενώ είχε καταφέρει να μείνει στη λίστα µε τα bestseller των New York Times για 42 εβδοµάδες!

Στο άμεσο μέλλον μάλιστα, αναμένεται να μεταφερθεί για δεύτερη φορά στον κινηματογράφο, με τη ταινία “Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο” που κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιανουαρίου από τη Feelgood, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Η πλοκή του μυθιστορήματος

Ο Ούβε είναι πενήντα εννέα χρονών και ζει μόνος. Έχει αυστηρές αρχές και μια ρουτίνα που δεν αλλάζει ποτέ. Κάθε μέρα επιθεωρεί τη γειτονιά και ελέγχει αν τηρούνται οι κανόνες που έχει ορίσει ο σύλλογος ιδιοκτητών ακινήτων. Οι γείτονες τον θεωρούν απρόσιτο, ψυχρό και ιδιότροπο. Ο κόσμος τον απογοητεύει διαρκώς, κι εκείνος δεν διστάζει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του σε κάθε ευκαιρία.

Μια μέρα οι νέοι θορυβώδεις γείτονες της απέναντι μονοκατοικίας καταστρέφουν το γραμματοκιβώτιό του στην προσπάθειά τους να παρκάρουν ένα τρέιλερ. Κι έτσι αρχίζουν οι καβγάδες, αλλά και μια αναπάντεχη φιλία, που αλλάζει όχι μόνο τη ζωή του Ούβε αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς.

Γιατί μπορεί εκ πρώτης όψεως ο Ούβε να δείχνει πως είναι ο πιο γκρινιάρης άνθρωπος που θα μπορούσες ποτέ να συναντήσεις, όμως τελικά κάποια πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και οι πρώτες εντυπώσεις μας για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι λανθασμένες. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η ζωή είναι πολύ πιο γλυκιά, όταν μοιράζεται με άλλους ανθρώπους και πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε, ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα βιβλία της χρονιάς – δώρο για τους αναγνώστες του Monopoli.gr12.09.2018

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα, Φρέντρικ Μπάκμαν

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. Tα μυθιστορήματά του, πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν μηνύματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.

Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του Ένας άντρας που τον έλεγαν Ούβε, (Κέδρος, 2021) το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημά του Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη έγινε bestseller όπου εκδόθηκε και παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και αποτέλεσε την εκδοτική έκπληξη του 2017.

Το 2018 από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το επίσης best-seller του συγγραφέα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, Η Μπριτ-Μαρί ήταν εδώ. Ακολούθησαν οι νουβέλες του Συμφωνία ζωής το 2019 και Κάθε πρωί ο δρόμος για το σπίτι γίνεται όλο και πιο μακρύς το 2020. Το μυθιστόρημά του, Άνθρωποι με άγχος (Κέδρος, 2020), έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. H ομώνυμη τηλεοπτική σειρά προβάλλεται από το Netflix.

Το τελευταίο του βιβλίο Όσα θα ήθελα να ξέρει ο γιος μου για τον κόσμο κυκλοφόρησε το 2022 από τις εκδόσεις Κέδρος. Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 18 εκατομμύρια αντίτυπα.

Λίγα λόγια για την ταινία «Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο»

Στη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Μπάκμαν-καθώς είχε προηγηθεί το 2015 μία πολύ επιτυχημένη σουηδική μεταφορά με τίτλο «Ο Κύριος Όβε»-, βλέπουμε τον Τομ Χανκς ως Όττο Άντερσον, έναν γκρινιάρη και τυπολάτρη μεσήλικα που έχει χάσει κάθε διάθεση για διασκέδαση μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Ο Όττο, ο απροσάρμοστος αυτός χαρακτήρας που αγαπήθηκε από το αναγνωστικό κοινό ως Ούβε στο bestseller του Μπάκμαν, θα ζωντανέψει ξανά στις οθόνες των κινηματογράφων από τη Feelgood, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, μέσα από το όραμα του σκηνοθέτη Μαρκ Φόστερ και του σεναριογράφου Ντέιβιντ Μαγκί.

Πιο συγκεκριμένα, θα θυμηθούμε πως για τον Όττο Άντερσον, υπάρχει µόνο ένας τρόπος να γίνονται τα πράγματα: ο σωστός. Είτε πρόκειται για το παρκάρισμα στον δρόμο, είτε για την ανακύκλωση, είτε για το κλείδωμα του ποδηλάτου, είτε για την οδήγηση, είτε για οποιαδήποτε άλλη καθημερινή δραστηριότητα. Βέβαια, μόνο ο Όττο κατέχει τον σωστό τρόπο, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι… ανόητοι.

Στη γειτονιά, αυτός ελέγχει την τήρηση των κανόνων και οι υπόλοιποι έχουν πια αποδεχτεί ότι αυτός είναι ο τρόπος του, μέχρι που µία νέα οικογένεια μετακομίζει εκεί και ανατρέπει όλα όσα ήξερε ο Όττο για τη ζωή γενικότερα. Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται τότε ένα δυνατό ταρακούνημα και στη ζωή του προσγειώνεται μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Φόρεστ Γκαμπ μέχρι τον Ναυαγό: Πέντε ερμηνείες του Τομ Χανκς που έχουν αφήσει εποχή12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το μυθιστόρημα «Ένας Άνδρας που τον Λένε Ούβε» του Φρέντρικ Μπάκμαν κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος και μπορείτε να κερδίσετε αντίτυπά του, εδώ

Σελίδες: 384 / Τιμή: 15€

Η ταινία «Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο» θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου από τη Feelgood και μπορείτε να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα, εδώ

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b