MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το τριήμερο των Χριστουγέννων: 10 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

10 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα το τριήμερο των Χριστουγέννων, 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Δον Κιχώτης, του Λούντβιχ Μίνκους στο ΚΠΙΣΝ

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή του Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών. Η χορογραφία του Τιάγκο Μπορντίν βασίζεται στην κλασική χορογραφία του Μαριύς Πετιπά, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1869 στο Μπολσόι. Για επτά παραστάσεις, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη, σκηνικά Γιώργου Σουγλίδη και κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου. Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου. Μέσα από τη μοναδική μουσική του Μίνκους, η χορογραφία περιγράφει μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία. O Δον Κιχώτης βασίζεται σε επεισόδια από το διάσημο μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (1547-1616), που εκδόθηκε σε δύο τόμους το 1605 και το 1615 αντίστοιχα. Η υπόθεση του μπαλέτου αντλεί κυρίως από τον δεύτερο τόμο και επικεντρώνεται στον θυελλώδη έρωτα της Κιτέριας –Κίτρι στο μπαλέτο– με τον κουρέα Μπαζίλιο. Οι περιπέτειες του Δον Κιχώτη και του υπηρέτη του Σάντσο Πάντσα μένουν σε δεύτερο επίπεδο. Ερμηνεύουν οι: Άνα Σοφία Σέλλερ, Γκουστάβο Καρβάλιο, Μαργαρίτα Κώστογλου, Βαγγέλης Μπίκος, Ευάγγελος Λαφάρας, Φλωριάν-Μιχάλης Παππάς, Μάνια Καραβασίλη, Άνχελ Μαρτίνεθ-Σάντσεθ, Έλενα Κέκκου, Ελευθερία Στάμου, Αντώνης Κορούτης, Μάγδα Κούκου-Φέρρα, Αριάδνη Φιλιππάκη, Αλίσια Τάουνσεντ.
Σάββατο 24/12, 19:00 (Επόμενες παραστάσεις: Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Δεκεμβρίου)
12€ – 70€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Εθνική Λυρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDavid Bowie: Μουσικό αφιέρωμα στον εμβληματικό καλλιτέχνη από την Heroes Tribute Band στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

2. Ο Καρυοθραύστης: Χριστούγεννα με το διάσημο Kiev City Ballet στο Christmas Theater

Ένα από τα σημαντικότερα μπαλέτα στον κόσμο, το Kiev City Ballet, παρουσιάζει το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη. Ο Καρυοθραύστης ήρθε για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με μια φανταστική παράσταση των Μπαλέτων του Κιέβου. Έχει διεθνώς αναγνωριστεί ότι κατέχει μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες του αγαπημένου παραμυθιού και έχει παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές του πλανήτη με διθυραμβικές κριτικές. Μετά τις παραστάσεις τους στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη, η Αθήνα θα τους υποδεχτεί ανήμερα των Χριστουγέννων, για λίγες μόνο παραστάσεις. Δίκαια ο Καρυοθραύστης κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του μπαλέτου και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων. Η ιστορία του βασίστηκε στη διασκευή από τον Αλέξανδρο Δουμά του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Ε. Τ. Α. Χόφμαν. Τα Χριστούγεννα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για τη φανταστική αυτή ιστορία. Φαντασία και πραγματικότητα, συνυπάρχουν μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά και δημιουργούν μια συναρπαστική ιστορία, σε χορογραφία του Βασίλι Βαϊνόνεν. Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν διαχρονικά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες των Μπαλέτων του Κιέβου, η Kateryna Floria ως Κλάρα-Μαρία και ο Danyil Podhrushko ως Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης.
Κυριακή 25/12, 20:30 (Επόμενη παράσταση: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 16:00 & 20:30)
20€ – 45€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Οι The Big Nose Attack γιορτάζουν 10+ χρόνια με ένα χριστουγεννιάτικο live στο Six d.o.g.s

Βαρετό ρεβεγιόν Χριστουγέννων σε εστιατόριο αλά καρτ ή rock ‘n’ roll party με hot ονόματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής; Οι The Big Nose Attack γιορτάζουν τα 10+ χρόνια ύπαρξης τους με την επανακυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου album τους με μια special anniversary έκδοση 300 αριθμημένων αντιτύπων remixed & remastered σε κόκκινο βινύλιο από την United we Fly. Η γιορτή όμως συνεχίζεται και συναυλιακά και αυτή την παραμονή Χριστουγέννων οι Boogieman και Little Tonnie (aka The Big Nose Attack) κάνουν την “επίθεση τους” στο six d.o.g.s σε μια επετειακή συναυλία εφ’ όλης της ύλης, γεμάτη από τα ωμά blues της πρώτης περιόδου τους και τα μετέπειτα αδάμαστα rock riffs τους, ένα live σίγουρα όχι για να τραγουδήσουμε μαζί τους τα κάλαντα, αλλά για να χορέψουμε παρέα σε rock n’ roll ρυθμούς! Οι Τhe Big Nose Attack ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή ως ντουέτο μετά από αρκετό καιρό και στην πορεία, σε ένα ακαταμάχητο twist, στη σκηνή θα ανέβουν μαζί τους οι συνοδοιπόροι τους όλα αυτά τα χρόνια, 10+ φίλοι και μουσικοί που αγαπάνε και έχουν μοιραστεί μαζί τους τα stage και τα backstage δεκάδες φορές. Οι guests: Dimitris Charokopos / Koya / Bass
Costas Dimou / PsychoTropica / Percussion
Panos / The Steams / Guitar, Vocals
Nalyssa Green / Solo Artist / Vocals, Synth
Loukianos + Stash / Lucky Shots / Guitar, Vocals
Ψ / Frontal Attack / MC
Orestais / Breath After Coma / Vocals, Guitar
Andreas Lagios / Nightstalker, Thee Holy Strangers / Bass
Giannis Pachidis / Daddy’s Work Blues Band / Harmonica
Tom Yosi / Fundracar, Solo Artist / Guitar
Σάββατο 24/12, 20:30
10€
Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

4. Οι Polkar στο Club του Σταυρού του Νότου

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου η υπερμπάντα που έβαλε φωτιά στις αθηναϊκές νύχτες έρχεται στο Club του Σταυρού του Νότου για ένα εκρηκτικό βαλκανικό πανηγύρι! Ξεχαρβαλωμένα γιουκαλίλι, χάλκινα σε παροξυσμό, ιπτάμενα χαρτάκια και φιλιά στο στόμα για όσους το επιθυμούν, είναι από τα λίγα που θα συμβούν. Η ζωή τους ήταν σκ@τ@ αλλά τώρα που επανέρχονται στη νύχτα, η ζωή μας θα γίνει καλύτερη…Μάλιστα, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου οι Polkar υποδέχονται ως special guest και «Τυχερό αστέρι» (MAESTRO) τον Ορέστη Χαλκιά! Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως “πανηγυρτζίδικη balkan”, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Πήραν το όνομα τους μετά από ένα ταξίδι της μπάντας στη Σερβία το 2013. Στα σλάβικα “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν.
Κυριακή 25/12, 22:00 (Επόμενη συναυλία: Κυριακή 1 Ιανουαρίου)
14€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. The Grand Duet: Vassilikos και Γιώργος Τριανταφύλλου στο Six d.o.g.s

H Inner Ear παρουσιάζει μια μοναδική μουσική σύμπραξη την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, στο six d.o.g.s. Για πρώτη φορά live το καινούργιο project του Vassilikos, The Grand Duet (με τον Γιώργο Τριανταφύλλου) και μαζί τους η Rosey Blue σε ένα ακουστικό set. Μια ιδέα που γεννήθηκε πριν την καραντίνα και υλοποιήθηκε μετά από αυτή, με όλη την ενέργεια και το πάθος που ακολουθεί τον καιρό της απομόνωσης. O Γιώργος Τριανταφύλλου – το δεύτερο μέλος του Grand Duet – είναι το απόλυτο ταίριασμα σε αυτό το μουσικό σχήμα, ενώ ο υπολογιστής συμπληρώνει σε backing track έναν ήχο γεμάτο, που δημιουργεί την εμπειρία της ολοκληρωμένης μπάντας. Το set list περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια των Raining Pleasure έτσι όπως τα θυμόμαστε, αλλά και κάποια με αλλαγμένο ήχο σε μια σύγχρονη εκτέλεσή τους. Ακολουθούν οι διασκευές σε εμβληματικά τραγούδια από το album Vintage (2009), κάποιες σε studio εκτελέσεις και κάποιες σε μια διαφορετική εκδοχή τους – το You are my destiny και I who have nothing γεμίζουν με τον ήχο τους τον αέρα – ενώ φυσικά δε λείπουν οι αναφορές στο Sunday Cloudy Sunday (2013) με διασκευές του Βασίλη Τσιτσάνη που φέρνουν τον δικό τους ανατρεπτικό χαρακτήρα στο live. Μαζί θα εμφανιστεί και η μοναδική Rosey Blue σε ένα ακουστικό live, με τραγούδια μέσα από το σπουδαίο της ντεμπούτο ”Swans” το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2021 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Δεύτερα 26/12, 21:00
13€ – 15€
Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

6. Cosmos: H Αλέξια και το El Sistema Greece σε μία χριστουγεννιάτικη τζαζ συναυλία στο ΚΠΙΣΝ

Photo credits: Kasia Łukasiewicz

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece ενώνει τις δυνάμεις της με την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια και τους μουσικούς της, για να παρουσιάσουν μαζί ορισμένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια διεθνώς, από τις αρχές του 1900 μέχρι τη «χρυσή εποχή» των ταινιών του Χόλιγουντ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου José Ángel Salazar Marín. Oι αριστοτεχνικά φτιαγμένες ενορχηστρώσεις μεταφέρουν με ευρηματικό τρόπο τον ήχο της jazz, gospel και swing μουσικής των ταινιών εποχής κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας. 60 παιδιά και νέοι, ηλικίας 10-26 ετών, με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και καταγωγή από 30 χώρες, ερμηνεύουν κλασικές διασκευές, που φέρουν το αυθεντικό jazz φωνητικό στυλ της Αλέξιας δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.
Δευτέρα 26/12, 18:30
5€ – 15€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΘΕΑΤΡΟ

7. Φτηνά τσιγάρα: Το επιτυχημένο μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το sold-out μιούζικαλ «Φτηνά τσιγάρα», μεταφορά της δημοφιλούς ομότιτλης ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη, σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα και σκηνοθεσία, κινησιολογία και σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου, ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ για 2η σεζόν. Μια ταινία-ωδή στην καλοκαιρινή, άδεια Αθήνα έρχεται να γεμίσει την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ φθαρμένες τηλεκάρτες, γόπες, τυχαίες συναντήσεις, φιλιά που δεν βρήκαν τον δρόμο τους και υπέροχα τραγούδια για ανεκπλήρωτους έρωτες και συλλέκτες στιγμών. Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος πρόσθεσε δεκαέξι νέα τραγούδια στην αρχική παρτιτούρα της ταινίας, ενώ η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου αποδίδει τον αισθησιακό πυρήνα αυτής της sui generis ταινίας περιπλάνησης με στοιχεία φιλμ νουάρ μέσω μιας δεξιοτεχνικής χρήσης του χώρου, που συμπυκνώνει τις τοποθεσίες του πρωτότυπου σεναρίου γύρω από ένα πολυμορφικό, παραισθησιογόνο lounge. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν οι Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Πέτρος Βουνισέας, Ελένη Ζιώγα και Μιχάλης ΓκανάςΕρμηνεύουν οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Λεκάκης, Χριστίνα Στεφανίδη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Σοφία Κουρτίδου, Πάρις Θωμόπουλος, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Τάκης Βαμβακίδης, Δημήτρης Ναλμπάντης, Idra Kayne, Αθηνά Βρούβα | Μουσικοί: Σταύρος Λάντσιας (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο), Γιώργος Παλαμιώτης (ηλεκτρικό μπάσο), Θανάσης Τσακιράκης / Χρήστος Βίγκος (ντραμς, κρουστά), Παναγιώτης Καλαντζόπουλος (κιθάρες, γιουκαλίλι).
Σάββατο 24/12, 18:30
10€ – 20€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

8. Βάκχες, από την ομάδα «κι όμΩς κινείται» στο Θέατρο Ροές

Η δημοφιλής ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών «κι όμΩς κινείται» καταπιάνεται για πρώτη φορά με το Αρχαίο Δράμα και δημιουργεί μια σύγχρονη performance διονυσιακής τελετουργίας με βάση τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και το «Σπαραγμό» της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, συντηρώντας επί σκηνής έναν κόσμο από χαρτί… Πρεμιέρα ανήμερα τα Χριστούγεννα και για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Ροές. Η ανάγκη του ανθρώπινου σώματος-πνεύματος, να υποτάξει τη σκέψη μέσω της σωματικότητας, παραμένει ίδια, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται σωματικά, στοχεύει, πάντα, στην ουτοπία της έκστασης, της φυγής από το «εδώ και τώρα», του χρόνου, του τόπου και του πραγματικού. Πέντε πρόσωπα υπάρχουν σ ένα σκηνικό χώρο από χαρτί και σίδερα. Προσπαθώντας να διατηρήσουν την παρούσα κατάσταση ως σταθερή. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι ποτέ ίδια. Είναι τα ίδια τα πρόσωπα που προκαλούν την αλλαγή της παρούσας κατάστασης. Είναι τα ίδια τα πρόσωπα που επιθυμούν να διατηρήσουν τα πράγματα ως έχουν. Το έργο αποτυπώνεται στη μεταμόρφωση του σκηνικού χώρου. Ο μυστικισμός, το άφατο μπορεί να αποκαλυφθεί και να βιωθεί μέσα από την πιο δεδομένη πράξη. Η έκσταση μπορεί να αποκαλυφθεί και να βιωθεί μέσα στην πιο βαθειά Σιωπή. Ερμηνεύουν οι: Νώντας Δαμοπουλος, Θοδωρής Λαμπρόπουλος, Νίκος Μάνεσης, Ιλεάνα Παππά, Χριστίνα Σουγιουλτζή.
Κυριακή 25/12, 21:00 (Επόμενες παραστάσεις: 26, 27, 28 Δεκέμβριου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023)
10€ – 12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

9. Η Μελωδία της Ευτυχίας, σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών «Η Μελωδία της Ευτυχίας», ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου του Κολλεγίου Αθηνών. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ σε μουσική Ρίτσαρντ Ρότζερς και στίχους Όσκαρ Χάμερσταϊν. Στη συνέχεια, το 1965, έγινε ταινία με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ, η οποία απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ρεκόρ εισπράξεων. Το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τη μεταφορά του μιούζικαλ στα ελληνικά, τη σκηνοθεσία καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων υπογράφει η Θέμις Μαρσέλλου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Λεωνίδας Κακούρης, η Ναταλία Δραγούμη, η Μαντώ και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Μαζί τους ένας πολυμελής θίασος καθώς επίσης και ζωντανή ορχήστρα. Υπόθεση: Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αυστρία του 1930. Η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα έχει αποσυρθεί σε μοναστήρι. Ωστόσο, η βαθιά αγάπη της για τη μουσική και το πάθος της για τη ζωή την εμποδίζουν να υπακούσει τους κανόνες του μοναστηριού. Έτσι, όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ Φον Τραπ (Λεωνίδας Κακούρης) γράφει στο μοναστήρι και ζητά κάποια μοναχή ως γκουβερνάντα, η Ηγουμένη (Μαντώ) στέλνει τη Μαρία, θέλοντας να τη βοηθήσει να βρει το δρόμο της. Ο πλοίαρχος, μετά το θάνατο της γυναίκας του, μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του, τα οποία λόγω της απουσίας της μητέρας και των συνθηκών έχουν γίνει απείθαρχα. Όμως η άφιξη της χαρούμενης Μαρίας έχει πολύ θετική επίδραση στα παιδιά και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και γέλια. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα ταξίδι του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Έλσα Σρέντερ (Ναταλία Δραγούμη) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η ανακοίνωση του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους.
Δευτέρα 26/12, 17:30 & 20:30 (Επόμενες παραστάσεις: 28, 29 Δεκεμβρίου & 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 22 Ιανουαρίου)
20€ – 65€
Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό

10. Η “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς… ροκ μιούζικαλ με τον Πάνο Μουζουράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Photo Credits: Φώτης Φωτόπουλος

Οι δημιουργοί της «Αυλής των θαυμάτων» επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ένα μουσικό υπερθέαμα βασισμένο σε μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως, τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, το οποίο ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ο Χρήστος Σουγάρης στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Στέφανος Κορκολής στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους προτείνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα ροκ εκδοχή του διάσημου βιβλίου του σπουδαίου άγγλου συγγραφέα. Στο ρόλο του Σκρουτζ ο Πάνος Μουζουράκης, και του Έλβις ο Θοδωρής Μαραντίνης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Στο πιάνο επί σκηνής ο Στέφανος Κορκολής. Τη χορογραφία υπογράφει ο Φωκάς ΕυαγγελινόςΤο έργο: Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ της μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα, θα γνωρίσει ουσιαστικότερα τους οικείους του και θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Μαραντίνης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρίζα Τσάρη, Γιώργος Τσιαντούλας, Μαριλού Κατσαφάδου, Θέμης Θεοχάρογλου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Adrian Frieling, Ηλέκτρα Σαρρή, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ζαχαρίας Γουέλα, Βαγγέλης Βογιατζής, Άρης Κρητικός, Μάριος Κρητικός, Μαρίλια Κουππάρη, Ειρήνη Καράγιαννη.
Δευτέρα 26/12, 16:30 & 20:00 (Επόμενες παραστάσεις: 28, 29, 30 Δεκεμβρίου & 4, 5, 7, 8 Ιανουαρίου)
9€ – 50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη ), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Σε γιορτινό κλίμα με παγοδρόμιο και μουσικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b