MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αράχωβα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον top χειμερινό προορισμό

Ένας μίνι οδηγός για διακοπές στην Αράχωβα, τον διασημότερο ελληνικό χειμερινό προορισμό. Βόλτες, αξιοθέατα, αξέχαστες εμπερίες και οι καλύτερες προτάσεις διαμονής και φαγητού στη «βασίλισσα» του Παρνασσού.

Monopoli Team

Παράδεισος των σκιέρ, αγαπημένος τόπος για κάθε καλοφαγά, ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν απολαύσουν τη μαγεία του βουνού και της φύσης, αλλά και την κοσμοπολίτικη ζωή ενός δημοφιλούς προορισμού. Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μια ανάσα από το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, η Αράχωβα είναι αδιαμφισβήτητα το διασημότερο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆνω Πεδινά: Μια πραγματική έκπληξη στο Ζαγόρι12.09.2018

Είναι όμορφη η Αράχωβα έτσι όπως απλώνεται αμφιθεατρικά στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, με τα γραφικά καλντερίμια και τα πέτρινα σπίτια της. Έχει ζεστούς ξενώνες και εξαιρετικά ξενοδοχεία που αποτελούν από μόνα τους έναν λόγο για μια σύντομη απόδραση, ποικιλία μαγαζιών για κάθε γούστο, έντονη νυχτερινή ζωή, καταπληκτικά τοπικά προϊόντα και «νοστιμότατες» ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακές λιχουδιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρακοβία: Μια πόλη – κόσμημα που σε ταξιδεύει στον χρόνο12.09.2018

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που θα δείτε μπαίνοντας στην Αράχωβα είναι το επιβλητικό Ρολόι. Είναι το σύμβολο της Αράχωβας και κοσμεί πολλές φωτογραφίες. Όσο για το βράχο στον οποίο δεσπόζει, ονομάζεται Τυριάς και για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν ως φυσικό «ψυγείο» για τη φύλαξη τυριών. Δίπλα στο βράχο του ρολογιού βρίσκεται η εκκλησία της Θεοτόκου και το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο.

Δείτε και μάθετε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b