MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS GIFTS

8+1 ιδέες για design χριστουγεννιάτικα δώρα που εντοπίσαμε σε μουσεία, θέατρα και ιδρύματα πολιτισμού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτές τις γιορτές τα πωλητήρια των μουσείων, των θεάτρων και των ιδρυμάτων πολιτισμού ανανεώνουν τη συλλογή τους με πρωτότυπες και ευφάνταστες προτάσεις που κάνουν την εύρεση κατάλληλου δώρου για τους αγαπημένους μας μια ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

Φωτογραφία: Isaac Martin/unsplash
Αριστούλα Ζαχαρίου

Ημερολόγια, γούρια, διακοσμητικά αντικείμενα, στολίδια, κεριά, βιβλία, κοσμήματα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές πρωτότυπων δώρων που θα βρείτε στα πωλητήρια και τα e-shop κορυφαίων μουσείων, θεάτρων και ιδρυμάτων πολιτισμού της χώρας αυτά τα Χριστούγεννα.

Και αν η εξεύρεση του τέλειου δώρου μοιάζει με δύσκολη υπόθεση, παρακάτω ακολουθούν εννέα προτάσεις που θα σας δώσουν ιδέες για να πραγματοποιήσετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈχετε φίλους που αγαπούν την τέχνη, τη μόδα και το design; Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους12.09.2018

Ημερολόγιο από B&E Goulandris Shop του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

19€/ένα

Τα πρωτότυπα εορταστικά δώρα και στολίδια του B&E Goulandris Shop, εμπνευσμένα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, έρχονται να δώσουν χρώμα, στις φετινές γιορτές, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει μπάλες και άλλες προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αρωματικά κεριά, μαξιλαροθήκες, βαμβακερά σουπλά, δίσκους σερβιρίσματος από πλεξιγκλάς και φυσικά το γούρι του Ιδρύματος για το 2023 σχεδιασμένο από την Ιωάννα Γλυνού. Για τους πιο οργανωτικούς που επιθυμούν να αμβλύνουν την «μουντάδα» των υποχρεώσεων και της ρουτίνας με λίγη τέχνη, εμείς ξεχωρίσαμε τα ημερήσια ημερολόγια στων οποίων τα υπέροχα εξώφυλλα συναντάμε λεπτομέρειες από το έργο «Δυναμική Κεφαλιού» του Paul Klee και «Αριθμός 13, 1950» του Jackson Pollock.
*Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή , Ερατοσθένους 13, Αθήνα. T: 210 725 2895. E: [email protected]https://goulandris.gr/el/. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας και ηλεκτρονικά από το https://goulandris.gr/el/shop.

Γούρι από το Πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης

35,00€/ένα

Ένα ιδιαίτερο κόσμημα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση, ειδικά όταν δίνεται με αγάπη και ευχές από καρδιάς, για τον λόγο αυτό και σας προτείνουμε το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2023. Σχεδιασμένο από τον Κώστα Δημόπουλο, το φετινό γούρι από επιχρυσωμένο ορείχαλκο έχει τη μορφή έλικας και είναι εμπνευσμένο από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου. Το γούρι κυκλοφορεί σε εκδοχή κρεμαστού κοσμήματος και επιτραπέζιου διακοσμητικού. Παράλληλα, στο πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης θα βρείτε και άλλες μοναδικές επιλογές για εορταστικά δώρα όπως στολίδια και διακοσμητικά.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη

25€/ένα

Χριστούγεννα στο Μουσείο Μπενάκη σημαίνουν ξεχωριστά δώρα από τη συλλογή Christmas Gift Guide του Benaki Museum Shop. Εκεί θα βρείτε χειροποίητα στολίδια και γούρια με έμπνευση από τις συλλογές του Μουσείου, μέχρι μοναδικά κεραμικά και διακοσμητικά αντικείμενα. Αν ψάχνετε χειροποίητες μοναδικές δημιουργίες που θα δώσουν άλλη χάρη σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε το Benaki Shop έχει την απάντηση με τις υφασμάτινες μπάλες από τη Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) και την πλούσια υφή, οι οποίες κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα.
*Δείτε τα πωλητήρια και τα ωράρια του Μουσείου Μπενάκη εδώ. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας και ηλεκτρονικά μέσα από το https://www.benakishop.gr/el

Κόκκινο ρόδι με αφηρημένο σχέδιο στο Cycladic Shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

€ 35

Μοναδικές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μάς περιμένουν και αυτές τις γιορτές στο Cycladic Shop του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ανάμεσα στα περίτεχνα χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορείτε να επιλέξετε για τους αγαπημένους σας βρίσκεται το Γούρι του Μουσείου για το 2023, σχεδιασμένο από τη Βαρβάρα Μητσέλη, κοσμήματα και κεραμικά, στολίδια με κυκλαδικές μορφές, χριστουγεννιάτικα αρωματικά κεριά, διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο, παιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Το ρόδι αποτελεί διαχρονικό σύμβολο που συνδέεται με την καλοτυχία και την ευημερία και για τον λόγο αυτό εμείς ξεχωρίσαμε το κεραμικό «Κόκκινο ρόδι με αφηρημένο σχέδιο», σχεδιασμένο από τον Θωμά Κοτσιγιάννη για αποχαιρετισμό του παλιού και υποδοχή του νέου χρόνου με τις πιο θερμές ευχές.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου. Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1, Αθήνα. Τηλ.: (+30) 210 7228321-3 | www.cycladic.gr 
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας και online από το https://cycladic.gr/shop?museum=1

Χριστουγεννιάτικα κεριά στο M Shop του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

26€/ένα

Με νέες συλλογές από χειροποίητα γούρια και δώρα, ένα πολύ ιδιαίτερο ημερολόγιο και συλλεκτικές μεταξοτυπίες του εικαστικού δημιουργού Γιώργου Ξένου, με την ευκαιρία της νέας του έκθεσης στο annexM, υποδέχεται το M Shop του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ομορφότερη γιορτή του χρόνου αλλά και το καινούριο έτος που έρχεται. Για ατμοσφαιρικές πινελιές και μεγαλύτερη θαλπωρή στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του σπιτιού σας, προτείνουμε τα Χριστουγεννιάτικα Κεριά της Ζωής Παύλου τα οποία περιλαμβάνονται στη συλλογή X’ Mas Shopping του M Shop.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Tηλέφωνο M-Shop: 210 7282 591, 210 7282 766. Ε: [email protected]. https://www.megaron.gr/the-m-shop/

Γούρι από το ArtShop του Ιδρύματος Θεοχαράκη

40€

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σηματοδοτούν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο το τέλος του έτους και την αλλαγή σελίδας με τον ερχομό του νέου, για τον λόγο αυτό τα γούρια θεωρούνται μια από τις πιο δημοφιλείς εορταστικές προτάσεις δώρων για καλή χρονιά. Το επιτραπέζιο γούρι από μπρούτζο, σχεδιασμένο από τον Μιχαήλ Καρρά, το οποίο και θα βρείτε στο ArtShop του Ιδρύματος Θεοχαράκη αποτελεί ιδανική επιλογή για να κοσμήσει τον χώρο τον δικό σας ή τον αγαπημένων σας. Στο ArtShop του Ιδρύματος Θεοχαράκη θα βρείτε επίσης μια μεγάλη γκάμα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, εορταστικά και μη διακοσμητικά, κοσμήματα, κεραμικά, βιβλία αξεσουάρ και πολλά ακόμη.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας και ηλεκτρονικά στο https://thf.gr/el/shop/

Εβδομαδιαίο ημερολόγιο 2023 από το Πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου

14€

Αν λατρεύετε το θέατρο ή γνωρίζετε κάποιον που λατρεύει το θέατρο, τότε στα πωλητήρια του Εθνικού Θεάτρου θα βρείτε το κατάλληλο δώρο, ανάμεσα σε αντικείμενα τέχνης, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη γραφείου, T-shirts και πολλά άλλα ιδιαίτερα σχεδιαστικά αντικείμενα που συνδέουν την θεατρική τέχνη με τις καθημερινές μας συνήθειες. Προϊόντα εμπνευσμένα από ιστορικές παραστάσεις και από τη δουλειά σπουδαίων σκηνογράφων και ζωγράφων που συνεργάστηκαν με το Εθνικό μας Θέατρο συνυπάρχουν με τη δουλειά νέων σχεδιαστών. Εμείς επιλέγουμε το Εβδομαδιαίο Ημερολόγιο 2023, με θέμα την «Αναρχία στον Σαίξπηρ» και μότο «Κωμωδία ή Τραγωδία και στον Σαίξπηρ Αναρχία: Ας φέρει ότι θέλει το 2023».
Δείτε τα πωλητήρια του Εθνικού Θεάτρου και τα ωράριο τους εδώ.
Πραγματοποιήστε τις online αγορές σας εδώ

Κεραμικό Κουδουνάκι – Γούρι 2023 στο SNFCC Store του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

25€

Το SNFCC Store στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και προσφέρει μια ευρεία γκάμα αντικειμένων και δώρων. Χειροποίητες δημιουργίες, κατασκευές Ελλήνων σχεδιαστών, βιβλία, αντικείμενα εμπνευσμένα από το ΚΠΙΣΝ, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορεί να βρει κανείς. Από τη φετινή του συλλογή με πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα είδη ξεχωρίσαμε το διακοσμητικό χειροποίητο Κεραμικό Κουδουνάκι – Γούρι 2023, από τις Τρεις Γραμμές.
*SNFCC Store, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 213 08 80 200 – 1. Ε: [email protected]. Ώρες Εξυπηρέτησης: Δευτέρα – Κυριακή: 10.00-22.00.
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις ηλεκτρονικέ σας αγορές στο https://snfccstore.com/

Πρωτότυπα στολίδια στο eshop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Αριστερά: 28€ | Δεξιά: 12.50€

Στο e-shop και το πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνουν εικαστικά αντικείμενα, κοσμήματα, είδη σπιτιού, εκδόσεις, αξεσουάρ και πολλά ακόμη. Ανάμεσα τους και μια χριστουγεννιάτικη συλλογή με μοναδικά δώρα. Εμείς ξεχωρίσαμε τα πρωτότυπα στολίδια της συλλογής που έρχονται για να δώσουν μια εκκεντρική νότα στο χριστουγεννιάτικο σας δέντρο.
*Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εδώ

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b