MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS GIFTS

Έχετε φίλους που αγαπούν την τέχνη, τη μόδα και το design; Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους

Με τα Χριστούγεννα να είναι ήδη προ των πυλών, φτιάξαμε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό δώρων για εκείνους τους φίλους που αγαπούν λίγο παραπάνω την τέχνη, τη μόδα και το design και εμείς δεν έχουμε ιδέα πώς να τους ευχαριστήσουμε!

Ευδοκία Βαζούκη | 16.12.2022

Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας βουλιάζουν από κόσμο, που ξεχύνονται στα μαγαζιά για να προμηθευτούν τα δώρα των γιορτών. Κι αυτή συνήθως είναι μια ευχάριστη διαδικασία που οι περισσότεροι απολαμβάνουμε · τουλάχιστον όταν έχουμε να πάρουμε δώρα στην οικογένεια και στους φίλους που είναι σχετικά «εύκολοι» και χαίρονται με ένα απλό φούτερ ή μια απλή κούπα από κάποια μεγάλη αλυσίδα. Τι γίνεται όμως με τους άλλους; Οι άνθρωποι εκείνοι που αγαπούν ένα τσικ παραπάνω την τέχνη, το design, τη μόδα και δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην κάθε λεπτομέρεια – πώς να το κάνουμε – είναι κάτι σαν μάστιγα και πραγματικά χρειαζόμαστε μία έρευνα αγοράς πριν βγούμε στα μαγαζιά ή πριν ξεκινήσουμε το online shopping (που θα μάς γλιτώσει και από έξτρα ξόδεμα χρόνου). Για πάμε να δούμε, λοιπόν, τι μπορεί να βρουν πραγματικά επιτυχημένο οι φίλοι μας αυτοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία παραληπτών δώρων και πώς εμείς θα τους κάνουμε πραγματικά χαρούμενους φέτος; Μιλώ εκ πείρας…

1. Γι’ αυτόν που αγαπάει τα βιβλία τέχνης, design, μόδας

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα τότε κάντε μια βόλτα από την οδό Βορέου, το μικρό εκείνο στενό ανάμεσα στις οδούς Αθηνάς και Αιόλου κοντά στο Μοναστηράκι. Εκεί θα βρείτε το Hyper Hypo, ένα αρτ βιβλιοπωλείο – διαμάντι της πόλης. «Παιδί» ενός στυλίστα κι ενός γραφίστα που ταξιδεύοντας εντόπισαν τι είναι αυτό που τους λείπει πραγματικά κάθε φορά που επιστρέφουν στην Ελλάδα – το Hyper Hypo είναι μια φρέσκια πρόταση ενός χώρου, με βιβλία που «μιλούν» για τέχνη, design, αρχιτεκτονική, μόδα και ποπ κουλτούρα, σε έναν απίστευτο χώρο με έντονο λονδρέζικο βαιμπ. Εκεί θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε απίστευτους τίτλους που δεν συναντάς εύκολα σε ελληνικά βιβλιοπωλεία και σίγουρα θα βρείτε το τέλειο δώρο για εκείνον τον φίλο που αγαπά τα βιβλία και την τέχνη και του αρέσει να τα συνδυάζει. Καθώς το site του Hyper Hypo ακόμη δεν είναι ακόμη στον «αέρα», μπορείτε να στείλετε στο προφίλ τους στο Instagram, να ρωτήσετε για τιμές αλλά και ό,τι άλλη απορία μπορεί να έχετε.

2. Γι’ αυτόν που του αρέσει να χαλαρώνει σπίτι (και αγαπάει τις μυρωδιές)

Τα e-shops των μουσείων βρίθουν από προτάσεις δώρων για τους λάτρεις της τέχνης, αυτό είναι γνωστό. Ωστόσο εμείς εδώ θα δώσουμε τη δική μας πρόταση προτρέποντάς σας φυσικά να μπείτε να χαζέψετε online τη μεγάλη γκάμα από είδη για κάθε χώρο, ανάγκη, γούστο. Εμείς χαζεύοντας δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από τη συλλογή με τα αρωματικά κεριά, που ειλικρινά τα σχέδια είναι ένα κι ένα. Τελικά στο καλάθι μας βάλαμε το αρωματικό κερί «Βασιλικός» εμπνευσμένο από το έργο του Vincent van Gogh, «Η συγκομιδή της ελιάς», του 1889, που το βρήκαμε στα 27€. 

3. Για τον λάτρη της οργάνωσης

Υπάρχει ειλικρινά κάποιος που δεν γνωρίζει την Little Miss Grumpy; Η κατά κόσμον Μαρία Παγκάλου είναι η illustrator της καρδιάς μας, η illustrator που δίνει χρώμα στην αρχική σελίδα μας στο Instagram, η illustrator που κάνει την γκρίνια να μοιάζει λιγάκι πιο κουλ. Στο online κατάστημά της θα βρείτε έργα της, από posters και κάρτες μέχρι embroideries και ημερολόγια – όλα με το δικό της χαρακτηριστικό στιλ. Εμείς όμως εδώ θα μιλήσουμε για τις ατζέντες του 2023, πραγματικά έργα τέχνης, με την ίδια να παραδέχεται πως είναι «τα πιο φωτεινά που έχει κάνει ποτέ». Και χρειαζόμαστε λίγο φως για τη νέα χρόνια, δεν χρειαζόμαστε; Στα 27€ το δικό μας αγαπημένο!

4. Για τον λάτρη του καφέ

Για εκείνον τον φίλο που αγαπάει την τέχνη αλλά δεν μπορεί αν αντισταθεί και σε μια ζεστή κούπα αχνιστού γαλλικού, τι καλύτερο από μια κούπα. Αλλά τι κούπα! Όχι φυσικά εμπορίου από εκείνες της μαζικής κατανάλωσης, αλλά μια ιδιαίτερη, μοναδική, φτιαγμένη «από χέρι». Στο @myrtmigishop στο Instagram θα βρείτε τις τέλειες κεραμικές κούπες, και όχι μόνο, και να είστε σίγουροι πως θα δυσκολευτείτε πολύ να διαλέξετε σχέδιο, καθώς όλα τα κεραμικά είναι ένα κι ένα – πραγματική τέχνη. Μόνο φροντίστε να αποφασίσετε λίγο γρήγορα γιατί ό,τι είναι χειροποίητο απαιτεί και τον χρόνο του για να ετοιμαστεί. Κι όταν ο φίλος σας την πάρει στα χέρια του, σίγουρα θα την ευχαριστηθεί και κάθε φορά που θα απολαμβάνει τον καφέ του θα σας σκέφτεται. Οι τιμές πηγαίνουν ανάλογα το μέγεθος της κούπας και εδώ βλέπετε τη δική μας αγαπημένη!

5. Για εκείνον που αγαπάει τα λίγο διαφορετικά κοσμήματα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη diesblon (@diesblon)

Η Τσαλούπη Ξανθή-Μαγδαληνή είναι καλλιτέχνις. Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τα πορτρέτα, στα οποία «μπερδεύει» υλικά και δημιουργεί μοτίβα που συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε, φυσικά, να σας προτείνουμε να αγοράσετε κάποιο από αυτά καθώς είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερα, ωστόσο η Ξανθή διατηρεί ένα ακόμη προφίλ στο Instagram, το @diesblon κι εκεί πουλάει τα ιδιαίτερα κοσμήματά της, που έχουν μια πιο artistic και παιχνιδιάρικη αισθητική. Ρίξτε μια ματιά και στα δύο προφίλ της εδώ και εδώ και υποστηρίξτε τη δουλειά μιας ανεξάρτητης καλλιτέχνιδος.

6. Για εκείνον που αγαπάει τις παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες στην εμφάνισή του

Οι πιο…παιχνιδιάρικες επιλογές σε κάλτσες είναι το απόλυτο δώρο των Χριστουγέννων και σίγουρα μπορείς να βρεις ό,τι σχέδιο θελήσεις. Εμείς εδώ όμως θα κρατηθούμε στο θέμα και θα προτείνουμε σούπερ κουλ συλλεκτικές κάλτσες από το e-shop του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διαθέσιμες σε 3 σχέδια: σινεφίλ, κριτικός κινηματογράφου ή σκηνοθέτης για εκείνον τον φίλο που αγαπάει την τέχνη του σινεμά αλλά «πεθαίνει» και για μόδα. Και σε τέλεια τιμή οι συγκεκριμένες, ε!

7. Για τον λάτρη του design στα…πάντα

Η Χριστίνα Μανδηλάρη είναι η δημιουργός πίσω από το naked summers, ένα ξεχωριστό brand που μετρά σχεδόν 2 χρόνια ζωής και είναι αφιερωμένο στη μεσογειακή αισθητική. Τα σχέδια της ένα κι ένα πραγματικά είναι εμπνευσμένα από τα αιώνια καλοκαίρια της ζωής μας κι έχουν κάτι να αφηγηθούν από ηλιόλουστες ιστορίες ξεγνοιασιάς πάνω σε eco-friendly κομμάτια, ξεχωριστά κεραμικά και ιδιαίτερα αξεσουάρ. Εμείς εδώ επιλέξαμε ένα βάζο γιατί το φανταστήκαμε να δένει υπέροχα στο σπίτι εκείνου του φίλου μας που αγαπάει τη διακόσμηση και το design. Εσείς χαζέψτε ελεύθερα στο Instagram αλλά και το e-shop του brand και κάντε τα ανάλογα ψώνια για τους δικούς σας φίλους.

8. Για τον κουλ που αγαπάει τα T-shirts

Όλοι έχουμε έναν φίλο που αγαπάει τόσο τα T-shirts, που τα φοράει από τον ύπνο μέχρι το πρωί στη σχολή, στη δουλειά και το βράδυ καταλήγει να τα φορά πίνοντας το ποτό του σε κάποιο μπαρ. Σε αυτόν τον φίλο, λοιπόν, (που αγαπάει και την τέχνη) θα πάμε δώρο αυτό το ‘Cycladic Art’ t-shirt από το e-shop του Μουσείου Κυκλαδικής, με στάμπα που θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα τόσα άλλα μπλουζάκια με στάμπα που γεμίζουν τη ντουλάπα του. Βγαίνει σε μαύρο αλλά και λευκό χρώμα, περιλαμβάνει ένα τυπογραφικό treatment βασισμένο σε πόστερ διεθνών εκθέσεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στο εξωτερικό, καθώς και μια απόδοση σχεδίου ενός Κυκλαδίτικου ειδώλιου ζωγραφισμένη στο χέρι. Υπάρχει καλύτερη επιλογή; Βρείτε το εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα στο Cycladic Shop με μοναδικές δημιουργίες σύγχρονων σχεδιαστών12.09.2018

9. Γι’ αυτόν που έχει «τρέλα» με τα μαλλιά του

Τα αγαπημένα τσιμπιδάκια των παιδικών μας χρόνων έχουν επιστρέψει δριμύτερα και είναι από τις πιο μεγάλες τάσεις των τελευταίων σεζόν. Για τον φίλο/φίλη που έχει «τρέλα» με αυτά και απολαμβάνει να στολίζει τα μαλλιά του, αυτά τα hair clips από Val Goutsi Workshop είναι ο,τι καλύτερο πραγματικά. Funky, υπέροχα, σε σώζουν από ένα bad hair day, ενώ προσθέτουν έξτρα πόντους στην εμφάνισή σου χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ρίξτε μια ματιά, ωστόσο, και σε όλα τα υπόλοιπα φανταστικά πραγματάκια που μπορείτε να ανακαλύψετε στο Val Goutsi Workshop – και ειδικά αν είστε της φιλοσοφίας των handmade και eco-friendly αντικειμένων θα το λατρέψετε!

10. Γι’ αυτόν που αγαπάει το design στη διακόσμηση

Στην οδό Παπαρηγοπούλου και στο Pharaphernalia βρήκαμε τις τέλειες επιλογές για να κάνουμε δώρο σε εκείνον τον φίλο μας που αγαπάει το design και τα statement αντικείμενα. Φυσικά, ξεχωρίσαμε αυτό το πραγματικά iconic αμπαζούρ με υπέροχο σχέδιο φτιαγμένο στο χέρι, που πραγματικά θα μεταμορφώσει εντελώς το σπίτι εκείνου του φίλου που έχει πάθος με το design και τη διακόσμηση. Βρείτε το εδώ.

+ 1. Και όλα τα παραπάνω θα συνοδέψει φυσικά η ανάλογη κάρτα με ευχές

Ένα δώρο που απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν το design, τη μόδα, την τέχνη σε κάθε της έκφανση δεν μπορεί να συνοδεύεται με μια απλή χριστουγεννιάτικη κάρτα. Και τις πιο ωραίες και πιο πρωτότυπες κάρτες θα τις βρείτε φυσικά στο αγαπημένο Flâneur, όλες χειροποίητες από τα μαγικά χέρια δημιουργών που αξίζει να γνωρίσουμε.

Αυτά, λοιπόν, από εμάς και καλές αγορές!!

*Cover photo credits: @naked summers

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b