MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Συνεργός, του Γιώργου Χριστοδούλου στο θέατρο Επί Κολωνώ

Ο Γιώργος Χριστοδούλου εμπνέεται από μια πραγματική ιστορία και ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία και παρουσιάζει, στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ, την παράσταση «Ο Συνεργός». Το έργο όμως αυτό δεν επικεντρώνεται στον θύτη, ούτε στο θύμα. Υπόθεση: Ο Αποστόλης ζει ήρεμα τη ζωή του μαζί με τη γυναίκα του στο χωριό, όταν ένα βράδυ ο αγαπημένος του ξάδερφος θα του ομολογήσει πως σκότωσε την κοπέλα του, ζητώντας του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα. Οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας, έννοιες που σε μια στιγμή διαστρεβλώνονται, σε ένα γαϊτανάκι καταστροφής, ψεμάτων και ενοχών πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Σε μια εποχή που τα όρια του καλού και του κακού διερευνώνται εκ νέου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, στην τρίτη του προσωπική σκηνοθεσία, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης, προσπαθούν να κατανοήσουν το πώς ένας άνθρωπος, μια ολόκληρη κοινωνία, γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη συνεργός. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Προϊστάκη, Φανή Παναγιωτίδου.
Τρίτη 20/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
12€ – 15€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο συνεργός» στο Επί Κολωνώ12.09.2018

2. Αριστερόχειρες, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Μπέλλος

Η ομάδα 4frontal παρουσιάζει ξανά τους Αριστερόχειρες της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Μπέλλος αυτή τη φορά, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τις «Παιδοπόλεις», τα αμφιλεγόμενα ιδρύματα που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου, καθώς και από ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Στην αρχή του σκηνοθετικού σημειώματος ο Θανάσης Ζερίτης αναφέρει: “Οι Αριστερόχειρες είναι ένα έργο ανθρωποκεντρικό και βαθιά αλληγορικό. Βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο του Ελληνικού Εμφυλίου, διαπραγματεύεται την έννοια της συλλογικής μνήμης ενός λαού που αρνείται να κοιτάξει κατάματα το παρελθόν του και επιμένει να επαναλαμβάνει τα λάθη του. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ελένη Βλάχου, Τάσος Δημητρόπουλος, Χάρης Κρεμμύδας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης. Ακούγεται ο Σταύρος Γιαννουλάδης και η Ευαγγελία Καρακατσάνη.
Τρίτη 20/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
10€ – 14€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα Ακρόπολη

3. Κωλόκαιρος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το νέο ρεαλιστικό έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου «Κωλόκαιρος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Θάνος Αλεξίου, Βασιλική Διαλυνά, Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.
Δευτέρα 21/11, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
10€ – 18€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου «Between J.S Bach, Bill Evans and beyond…» στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου

Η διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτις Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σπάει τα στεγανά και μάς παρουσιάζει ένα ολιστικό, ανατρεπτικό και αναπάντεχο μουσικό μυθιστόρημα, στο οποίο τα πρωτότυπα έργα του Ι. Σ. Μπαχ αλλά και οι πρόσφατες μεταγραφές έργων του που έκανε η ίδια (και κυκλοφορούν σύντομα σε CD από την Βρετανική Εταιρεία First Hand Records), συνυπάρχουν με την σύγχρονη τζαζ και την εναλλακτική μουσική. Παράλληλα, με όχημα την ποίηση του μεγάλου σουρεαλιστή ποιητή μας, Μίλτου Σαχτούρη, στο Β΄ Μέρος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου μάς ταξιδεύει σ’ ένα μαγικό κόσμο, με αποσπάσματα από την «Πασιφάη», την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της που κυκλοφόρησε από την Polyphoniki Records: Ένα εναλλακτικό και απρόβλεπτο έργο με εξαιρετικές συμμετοχές όπως ο Κώστας Θωμαΐδης, η Δάφνη Πανουργιά, ο Διονύσης Κωστής και η Βασιλική Κωνσταντέλλου, στο οποίο διαφαίνεται αδιαμφισβήτητα το πόσο επίκαιρος είναι στους δυστοπικούς καιρούς μας ο Μίλτος Σαχτούρης και πόσο ξεχωριστή είναι η μελοποίησή του από την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Μαζί της, ο Δημήτρης Παπαλάμπρου στις κιθάρες, ο Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο, ο Τάσος Πέππας στα τύμπανα και ο Θοδωρής Χατζηλάμπρου στα πλήκτρα.
Τρίτη 20/12, 20:30
10€ – 15€
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλεξάνδρα Παπαστεφάνου: Στην Ελλάδα δεν υστερούμε ούτε σε ταλέντα ούτε σε δυνατότητες12.09.2018

5. Tilemachos Moussas Quartet στο Half Note Jazz Club

Ο πολυσχιδής πολυοργανίστας και συνθέτης, Τηλέμαχος Μούσας, με το νέο κουαρτέτο του θα παρουσιάσει νέες συνθέσεις και επιλογές από τα τρία προσωπικά του άλμπουμ στο Half Note Jazz Club. Θα παίξει εκτός από ηλεκτρική κιθάρα, το ξεχωριστό ηλεκτρονικό όργανο Theremin και το επίσης αιθέριο Μουσικό Πριόνι. Η μουσική του Tilemachos Moussas Quartet χαρακτηρίζεται από τη ζωντάνια της σύγχρονης jazz σκηνής, την ποικιλοχρωμία των μουσικών του κόσμου αλλά και τη λεπτότητα της πρώιμης κλασικής μουσικής παράδοσης. Το Theremin και το μουσικό πριόνι του Τηλέμαχου Μούσα συνδιαλέγονται με τις πολυρυθμίες και δημιουργούν νέα ηχοτοπία και ποικίλα μουσικά ιδιώματα με ηχοχρώματα που συνδυάζονται με έναν παιχνιδιάρικο, αυτοσχεδιαστικό τρόπο. Μια έντονη μουσική εμπειρία, ένα ηχητικό ψηφιδωτό, ένα παλίμψηστο από ηχοτοπία που συνυπάρχουν, συνδιαλέγονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Μαζί του οι μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος: τύμπανα, Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος: κοντραμπάσο, Γιώργος Κωνσταντελάκης: πιάνο
Τρίτη 20/12, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b