MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Πρεμιέρες: 10+1 νέες ταινίες στις αίθουσες

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 11 (ζωή να έχουν, αν και δεν το βλέπω) είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το θετικό πάντως είναι ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν ενδιαφέρον αν και καμία δεν είναι το αριστούργημα που θα περίμενε κάποιος να δει.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πιο πολύ από ποτέ

Το «Πιο πολύ από ποτέ» ξεκινά από μια κοινότυπη αφετηρία – μια ξαφνική ασθένεια αλλάζει πλήρως τη ζωή ενός ζευγαριού- αλλά εξελίσσεται σε μια σοφή (δίχως απλοϊκές διδαχές) και συγκινητική ματιά πάνω στο θέμα της συμφιλίωσης με το θάνατο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ησυχία 6-9

Το σκηνοθετικό εγχείρημα του Χρήστου Πασσαλή «Ησυχία 6-9», με τον ίδιο και την Αγγελική Παπούλια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ένα υβρίδιο υπαρξιακού θρίλερ, μεταφυσικής αλληγορίας και ιδιοσυγκρασιακού love story.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Λευκός θόρυβος

Ο Νόα Μπάουμπακ επιστρέφει με το «Λευκό θόρυβο» στις γλαφυρές οικογενειακές δοκιμασίες αλλά εδώ το παρακάνει με την υπερβολική και προσχηματική σάτιρα, παρότι το κεντρικό στόρι βασίζεται σε βιβλίο του Ντον ντε Λίλο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

R.M.N.

Το «R.M.N.» του Κριστιάν Μουντζίου είναι μια ακόμη μελέτη της σύγχρονης – και άκρως ρατσιστικής- ρουμανικής κοινωνίας με ψυχολογικούς, πολιτικούς και ανθρωπολογικούς όρους.
Αίθουσες προβολής

Ιστορία της γυναίκας μου

Hνέα ταινία της Ίλντιγκο Ενιέντι μετά από το συναρπαστικό δράμα «Η ψυχή και το σώμα» διαθέτει τη Λεά Σεϊντού στο ρόλο μιας μοιραίας γυναίκας, αλλά η «Ιστορία της γυναίκας μου» είναι ένα ακαδημαϊκό δράμα χωρίς πάθος.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Καραγκιόζης The movie

Το «Καραγκιόζης The movie» μεταφέρει διασκεδαστικά στον κινηματογράφο τον αρχετυπικό ήρωα του θεάτρου σκιών χωρίς να προδίδει το πνεύμα της πρωτότυπης ιστορίας («Ο Καραγκιόζης γραμματικός»).
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οι πέντε διάβολοι

Στο φιλμ «Οι πέντε διάβολοι» ένα σκληρό love story κουμπώνει θαυμάσια με το υλικό μιας πρωτότυπης περιπέτειας φαντασίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Άγρια νύχτα

H «Άγρια νύχτα» μας βάζει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ του «Stranger Things» να υποδύεται ένα διαφορετικό – και αυθεντικό σύμφωνα με το σενάριο- Άγιο Βασίλη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Σκοτάδι

Με το «Σκοτάδι» ο Ντούσαν Μίλιτς μας μεταφέρει στο Κόσοβο των 90ς και σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου με βάση κάποιο αυθεντικό γεγονός που συνέβη σε μια σερβική οικογένεια.
Αίθουσες προβολής

Dragon Ball Super: Superhero

Το ιαπωνικό animation «Dragon Ball Super: Superhero» βασίζεται σε ένα διάσημο στα 80ς manga.
Αίθουσες προβολής

Πηγή των παρθένων

Τέλος, η επανέκδοση της «Πηγής των παρθένων» δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά την δραματουργική ευφυία του Μπέργκμαν.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b