MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Έλον Μασκ: Η Neuralink ελέγχεται για θανατηφόρα πειράματα σε ζώα

Από το 2018 μέχρι σήμερα φαίνεται να έχουν θανατωθεί πάνω από 1500 ζώα για πειράματα της Neuralink.

Monopoli Team

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 ζώα (πλην τρωκτικών) έχουν από το 2018 μέχρι σήμερα θανατωθεί στο πλαίσιο των πειραμάτων της Neuralink, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 280 πρόβατα, χοίροι και μαϊμούδες – Έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTwitter: Με απόφαση του Έλον Μασκ, επανέρχεται ο λογαριασμός του Ντόναλτ Τραμπ12.09.2018

Έρευνα στην εταιρεία ιατρικής νευροτεχνολογίας Neuralink του Ελον Μασκ (Tesla, Space X, Twitter) πραγματοποιούν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μετά από καταγγελίες οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, για βιαστικά και απρόσεχτα πειράματα σε ζώα που οδηγούν σε άσκοπο βασανισμό ή στον θάνατο τους. Η Neuralink… βιάζεται καθώς έχει πέσει έξω στο αρχικό χρονοδιάγραμμα της για να αναπτύξει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα, το οποίο προβάλλεται ως «θαυματουργή» λύση που θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, στους παράλυτους να περπατήσουν και στους τυφλούς να ξαναβρούν την όραση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλον Μασκ: Αρχίζει να αποτελεί κίνδυνο για την αμερικανική Δημοκρατία;12.09.2018

Ο Έλον Μασκ έχει δώσει υποσχέσεις και πιέζεται να εμφανίσει κάποια απτά αποτελέσματα, κάτι που φαίνεται πως έχει επίπτωση στον τρόπο που η εταιρεία διεξάγει την έρευνα της με πειραματόζωα. Η ομοσπονδιακή έρευνα, που για πρώτη φορά έγινε τώρα γνωστή από αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, πραγματοποιείται από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, μετά από αίτημα ομοσπονδιακού εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει κατηγορίες για παραβίαση από τη Neuralink της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b