MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Goblin Mode»: Η λέξη της χρονιάς που ανακήρυξε το Λεξικό της Οξφόρδης

“Goblin Mode” είναι η νέα λέξη της χρονιάς που ανακήρυξε το βρετανικό Λεξικό της Οξφόρδης, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία.

Monopoli Team

Νέα λέξη της χρονιάς ανακήρυξε το Λεξικό της Οξφόρδης – Πρόκειται για το «Goblin Mode» που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Twitter το 2009 και έγινε δημοφιλής το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Kanye West επέστρεψε στο Twitter… χάρη στον Elon Musk12.09.2018

“Goblin Mode” είναι η νέα λέξη της χρονιάς που ανακήρυξε το βρετανικό Λεξικό της Οξφόρδης, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία. Πρόκειται για όρο που εντάσσεται στη λεγόμενη «αργκό» και περιγράφει κατάσταση ή συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται ως «ανεπιτήδευτη, ράθυμη, ατημέλητη ή άπληστη, συνήθως με τρόπο που απορρίπτει κοινωνικούς κανόνες ή προσδοκίες» και για την οποία δεν χρειάζεται να απολογηθεί κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSalvator Mundi: Κατεστραμμένο αντιγραφό από άγνωστο καλλιτέχνη πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο ευρώ12.09.2018

Ο όρος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Twitter το 2009 και έγινε δημοφιλής το 2022, καθώς η ανθρωπότητα βίωσε τα προηγούμενα χρόνια την αβεβαιότητα των lockdowns λόγω κορονοϊού. «Δεδομένης της χρονιάς που μόλις ζήσαμε, η «λειτουργία goblin» έχει απήχηση σε όλους εμάς που νιώθουμε συγκλονισμένοι από την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Oxford Languages, Casper Grathwohl. Η λέξη της χρονιάς προορίζεται να αντικατοπτρίζει «το ήθος, τη διάθεση ή τις ανησυχίες των τελευταίων δώδεκα μηνών».

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b