MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Apollo 11: Μια άγνωστη φωτογραφία του Νιλ Άρμστρονγκ από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη βγαίνει σε δημοπρασία

Mια μέχρι πρότινος άγνωστη φωτογραφία του διάσημου περιπάτου του Άρμστρονγκ στο διάστημα βγαίνει σε δημοπρασία.

Credits: NASA/Unsplash
Monopoli Team

Τον Ιούλιο του 1969, οι Αμερικανοί αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν έγραψαν ιστορία καθώς με το διαστημικό σκάφος Apollo 11, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στη Σελήνη. Σήμερα, μια μέχρι πρότινος άγνωστη φωτογραφία του διάσημου περιπάτου στο διάστημα βγαίνει σε δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJames Webb: Η εντυπωσιακή φωτογραφία από τον εξωπλανήτη WASP-39b12.09.2018

Η σπάνια φωτογραφία 70 χιλιοστών από την ιστορική αποστολή φιλοξενείται στη δημοπρασία του οίκου Bonhams που έχει τίτλο «Space Photography». Η εικόνα δείχνει τον Νιλ Άρμστρονγκ να κάνει τα πρώτα του βήματα στη σεληνιακή επιφάνεια ενώ συσκευάζει μερικά δείγματα στον χώρο αποθήκευσης της ατράκτου «Eagle».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑChallenger: Βρέθηκε κομμάτι από το διαστημικό λεωφορείο της NASA που είχε εκραγεί το 198612.09.2018

Πιστεύεται ότι είναι η μόνη γνωστή ολόσωμη φωτογραφία του Άρμστρονγκ από την αποστολή που είναι διαθέσιμη. Σύμφωνα με ειδικούς του οίκου δημοπρασιών, υπάρχουν κι άλλες επιβεβαιωμένες εικόνες 16 χιλιοστών του Άρμστρονγκ από την αποστολή. Ωστόσο, αυτές δημιουργήθηκαν από βίντεο που τραβήχτηκε από την κάμερα αυτόματης λήψης δεδομένων στο «Eagle». Το βραβευμένο πλάνο εκτιμάται ότι κοστίζει μεταξύ 20.000 και 30.000 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b