MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Challenger: Βρέθηκε κομμάτι από το διαστημικό λεωφορείο της NASA που είχε εκραγεί το 1986

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που έχει έρθει στο φως ένα τμήμα του διαστημικού λεωφορείου που είχε καταστραφεί.

Πηγή: Associated Press
Monopoli Team

Δύτες που γύριζαν ντοκιμαντέρ για την πτώση ενός πολεμικού αεροσκάφους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοιχτά της πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ, βρήκαν τυχαία στον βυθό, μισοθαμμένο στην άμμο, ένα τμήμα του αμερικανικού διαστημικού λεωφορείου Challenger που είχε εκραγεί και γίνει κομμάτια λίγο μετά την εκτόξευση του το 1986, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Πόλεμος των Κόσμων: Όταν η Αμερική έπεσε θύμα μίας φάρσας από τον… Όρσον Γουέλς12.09.2018

Οι δύτες εξερευνούσαν τον βυθό στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο «Το Τρίγωνο των Βερμούδων: Στα καταραμένα νερά», σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση αεροπλάνων και πλοίων στην περιοχή αυτή (θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου). Και ενώ έψαχναν για ένα αμερικανικό αεροπλάνο διάσωσης που είχε εξαφανιστεί στις 5/12/1945, έπεσαν πάνω σε ένα πολύ πιο σύγχρονο εύρημα, με διαστάσεις περίπου 4,5 επί 4,5 μέτρα, το οποίο έφερε τα χαρακτηριστικά διακριτικά της NASA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαστημικό «σκουπίδι» όσο ένα 10όροφο κτίριο θα πέσει στη Γη12.09.2018

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια που έχει έρθει στο φως ένα τμήμα του διαστημικού λεωφορείου που είχε καταστραφεί, οδηγώντας στον θάνατο επτά αστροναύτες και σοκάροντας τότε την αμερικανική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Ο επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον δήλωσε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και το Space.com, ότι εξετάζεται κατά πόσο θα επιχειρηθεί η ανάσυρση του ευρήματος, ώστε να τιμηθεί η μνήμη των αδικοχαμένων αστροναυτών.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b