MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Το εφηβικό όνειρο του Σπίλμπεργκ

Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λούκα Γκουαντανίνο, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο υπογράφουν τρεις από τις πέντε νέες ταινιες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

The Fabelmans

Σπίλμπεργκ από τα παλιά και καλά- τα πολύ καλά- είναι το «The Fabelmans»που προσθέτει στην διαδρομή του Αμερικανού δημιουργού μια ξεχωριστή στιγμή. Όχι δεν πρόκειται για μια ακόμη αυτοβιογραφία γύρω από την «ευφυία» ή το σπουδαίο ταλέντο κάποιου σκηνοθέτη: είναι μια σπαραχτική ματιά στην εφηβική ηλικία και ταυτόχρονα ένα συγκινητικό γράμμα λατρείας στην μαγική κάμερα από τον κορυφαίο παραμυθά του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Bones and all

Το κράμα σπλάτερ ρομαντισμού και μελαγχολικού road movie δεν γίνεται πάντα αποτελεσματικό ή πρωτότυπο στο «Bones and all» του Λούκα Γκουαντανίνο αφού το love story των Μάρεν και Λι έχει πολλά δάνεια. Από το «Badlands»του Μάλικ μέχρι τις «Ωμότητες» της Ντικουρνό, το δίπολο κανιβαλισμός-ενηλικίωση δίνει καύσιμο στο όχημα του Ιταλού σκηνοθέτη για ένα δυνατό οδοιπορικό αλλά η ξένη ήπειρος (Αμερική) και η λάθος εποχή (Ρηγκανισμός) δεν ταιριάζουν με την θλίψη των ηρώων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πινόκιο

Αντίθετα, ο μεξικανός Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μπορεί να καταπιάνεται με ένα κλασικό παραμύθι όπως τον «Πινόκιο» αλλά έχει το όραμα και κυρίως την δημιουργική στόφα ώστε να φέρει την ιστορία στα μέτρα του και να μας καθηλώσει. Ο «Πινόκιο»του προσδίσει μια απρόσμενη πολιτική χροιά στην ιστορία της ζωντανής ξύλινης κούκλας, που συμπυκνώνει όλη την αγωνία του σύγχρονου κόσμου για την άνοδο του νεοφασισμού.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Παράξενος κόσμος

Νέο φιλμ για την Disney με τον τίτλο «Παράξενος κόσμος» και πρωταγωνιστές τα μέλη μιας οικογένειας εξερευνητών που καλούνται να ξεπεράσουν όχι μόνο τους εαυτούς αλλά και τις αντιπαραθέσεις τους, για να μπορέσουν να ζήσουν σε ένα καλύτερο- έστω και παράξενο- κόσμο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Λευκό περιστέρι

Τέλος, μια επανέκδοση από την δεκαετία του 60 είναι το «Λευκό περιστέρι», σκηνοθετικό ντεμπούτο του τσεχοσλοβάκου Φράντισεκ Βλάσιλ που έβαλε τις βάσεις για να χτιστεί το Νέο Κύμα του τσεχοσλοβάκικου σινεμά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b