MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Αυστραλία: Ένας χρωματιστός Παρθενώνας κοσμεί την Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Ένα αντίγραφο του Παρθενώνα εγκαταστάθηκε τη Δευτέρα σε ένα από τα πιο εμβληματικά αρχιτεκτονικά κτίρια στον κόσμο, την Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας (NGV) της Μελβούρνης.

Πηγή: National Gallery of Victoria
Monopoli Team

Ένα αντίγραφο του Παρθενώνα εγκαταστάθηκε τη Δευτέρα στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας (NGV) της Μελβούρνης, ως φόρος τιμής στον Παρθενώνα της Ακρόπολης.

Με τίτλο «Temple of Boom», το αντίγραφο αυτό είναι εμπνευσμένο από τα ζωηρά χρώματα και τα πλούσια διακοσμητικά στοιχεία που, όπως γνωρίζουμε, είχαν καθορίσει και το αρχικό κτίσμα.

Το έργο, έτσι όπως έχει σχεδιαστεί, αναδεικνύει τις επιπτώσεις που έχει το πέρασμα του χρόνου στα κτίσματα ενώ, παράλληλα, τονίζει πως με τον καιρό έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν και να ανανεώσουν την ταυτότητά τους.Έτσι, επιδιώκει να καλλιεργήσει μία διαφορετική οπτική όσον αφορά τον Παρθενώνα και τη θέασή του, δηλαδή, ως έναν αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό φάρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο ημερολόγιο Pirelli 2023 εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και τις Μούσες12.09.2018

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Adam Newman και Kelvin Tsang με καταγωγή τη Μελβούρνη, το έργο πρόκειται να φιλοξενήσει πολιτιστικές, πολιτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

«Υπάρχει γενική συναίνεση μεταξύ των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και των αρχαιολόγων ότι δεν θα είχαμε την ικανότητα να χτίσουμε τον Παρθενώνα σήμερα», ανέφερε ο Newman στο WAtoday. «Θα είναι πάντα εκεί να μας θυμίζει το ιδεώδες της καλλιτεχνικής τελειότητας». Φυσικά, αυτό είναι κάτι που έκανε το πρότζεκτ να μοιάζει με τεράστια πρόκληση. Ωστόσο, οι δύο καλλιτέχνες κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την ανάθεση και να χαρίσουν στο κοινό της Μελβούρνης ένα επιβλητικό και σίγουρα πρωτότυπο αντίγραφο.

«Σκοπός μας είναι το έργο αυτό να λειτουργήσει ως ένας μηχανισμός που θα φέρει την αναγέννηση της καλλιτεχνικής κοινότητας στη Μελβούρνη» ανέφεραν οι δύο αρχιτέκτονες.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b