MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Εικαστικές συναντήσεις και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.

The Artaud Trilogy: Δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης με καλεσμένους διακεκριμένους διεθνείς ομιλητές
Monopoli Team

Εκθέσεις

1. «Φωτόδεντρο Μνήμης»: Μια έκθεση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει, στο κτίριο της Ένωσης, Ακαδημίας 20 (αίθουσα «Γ. Αναστασόπουλος», 3ος όροφος), το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, την πρωτότυπη έκθεση, με τίτλο «Φωτόδεντρο Μνήμης». Δημιουργία μιας ομάδας γνωστών δημιουργών, και καλλιτεχνών, πρόκειται για μια σειρά, ταυτόχρονες προβολές σε πολλές οθόνες, με παράλληλη, εθελοντική χρήση «γραμμωτών κωδίκων» (QR codes), για μεταφορά τμημάτων της έκθεσης στο κινητό κάθε επισκέπτη. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δεκάδες κινηματογραφικά ντοκουμέντα, ορισμένα από αυτά για πρώτη φορά, και άλλα πάλι σε μια νέα, πρωτότυπη σύνθεση. Μέσα από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει όλο το ιστορικό της Εκστρατείας, τους επώνυμους και ανώνυμους πρωταγωνιστές της, τη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία πριν από την Καταστροφή αλλά και το χρονικό του ξεριζωμού και της προσφυγιάς.
Διάρκεια έκθεσης: 21 έως 30 Νοεμβρίου
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ακαδημίας 20, Αθήνα (3ος όροφος), Τηλ:. 210 3675430 -1, φαξ 210 3625955, www.morfotikoesiea.gr, e-mail: [email protected].

2. «The Glass Room Misinformation Edition»: Μια έκθεση για την χρήση της τεχνολογίας και τις διαφορετικές πτυχές της στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η έκθεση «The Glass Room Misinformation Edition» έρχεται στην Ελλάδα στις 21-27 Νοεμβρίου στην Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια πιο κριτική σκέψη απέναντι στην τεχνολογία και τις διαφορετικές πτυχές της, να γνωρίσουμε καλύτερα τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά και να ανακαλύψουμε ποια στοιχεία μοιραζόμαστε διαδικτυακά και με ποιόν. Με απλό και διαδραστικό τρόπο μαθαίνουμε πως να ανακτήσουμε τον έλεγχο των δεδομένων μας για να προστατέψουμε την προσωπική ζωή και την ασφάλειά μας. Τα εκθέματα μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την σχέση μας με την τεχνολογία, να αξιολογήσουμε με κριτική σκέψη τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε καθημερινά μέσω των συσκευών που χρησιμοποιούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τις εφαρμογές και τις συσκευές μας.
Διάρκεια έκθεσης: 21-27 Νοεμβρίου 2022
Ωράριο: Καθημερινά 09.00 – 20.00
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ισόγειο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ.Συγγρού 364. Τηλ: 2130999700.

3. Γιάννης Μόραλης. Χώρος ιδιωτικός: Έκθεση αφιερωμένη στον εμβληματικό καλλιτέχνη στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Το Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει, έως τις 8 Ιανουαρίου 2023, την έκθεση «Γιάννης Μόραλης. Χώρος ιδιωτικός». Η έκθεση προβάλλει τις αφετηρίες των καλλιτεχνικών αναζητήσεων του ζωγράφου, τις εικαστικές του καταβολές και τη δημιουργική του πορεία, εστιάζοντας συγχρόνως στον άνθρωπο Γιάννη Μόραλη και τον ιδιωτικό του χώρο. Το πρωτογενές υλικό των σχεδιασμάτων, των σημειώσεων και των μελετών, αλλά και των ολοκληρωμένων έργων του εκπορεύεται ως επί το πλείστον από το περιβάλλον όπου εργάστηκε το μεγαλύτερο διάστημα της καλλιτεχνικής του πορείας, το εργαστήριό του στην Αθήνα. Ο χώρος της δημιουργίας του καλλιτέχνη αναδεικνύεται στην έκθεση, πλαισιωμένος με τον εξοπλισμό, τα σύνεργα της ζωγραφικής, τα χρωματικά του δοκίμια και τα προσωπικά του αντικείμενα. Ψηφιακές εφαρμογές και φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του ζωγράφου πλαισιώσουν τα έργα τέχνης, ενισχύοντας την εκπαιδευτική και βιωματική διάσταση της εμπειρίας του επισκέπτη.
Διάρκεια έκθεσης: 26 Οκτωβρίου 2022 – 8 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 18:00. Πέμπτη: 10:00 – 00:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00.
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 367 1000. Ε: [email protected] | benaki.org

4. Βασίλης Θεοχαράκης. Στην Άκρη…: Έκθεση ζωγραφικής του Έλληνα εικαστικού στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Έως τις 19 Ιανουαρίου 2023 παρουσιάζεται η  έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης. Στην Άκρη…», στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η τωρινή του έκθεση, με το γνώριμο ζωγραφικό του ύφος, κουβαλά την ανάσα της Ελλάδας. Ογδόντα περίπου έργα, ελαιογραφίες και υδατογραφίες, της χρονικής περιόδου 2012-2022, ολοκληρώνουν τη φυσιογνωμία της. Πρόκειται για μοναδικά τοπία, που αντανακλούν την αξεπέραστη ομορφιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και των ανεξερεύνητων δασών.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 19 Οκτωβρίου 2022 έως 19 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 10:00 – 18:00 και Πέμπτη: 10:00 – 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. The Artaud Trilogy: Δύο τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης με καλεσμένους διακεκριμένους διεθνείς ομιλητές

Το πρότζεκτ «The Artaud Trilogy» [Αρτώ/Βαν Γκογκ, Οικογένεια Τσέντσι, Κόκκαλο] σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, αποσπώντας τη θερμή υποδοχή του κοινού της Αθήνας, ολοκληρώνει με επιτυχία τις παραστάσεις του την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Για τις δύο τελευταίες παραστάσεις έχουν προσκληθεί δύο διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Μεγάλη Βρετανία και τη Νέα Υόρκη με σκοπό να παρακολουθήσουν τα έργα και στο τέλος των παραστάσεων να συζητήσουν με τους δημιουργούς, τους συντελεστές και το κοινό πάνω στη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ και πάνω στην πρωτότυπη αυτή τριλογία θεατρικών έργων που γράφτηκαν από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη με αφορμή τον σπουδαιότερο και επιδραστικότερο διανοητή και καλλιτέχνη του θεάτρου στον 20ο αιώνα. Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης έρχεται ο διάσημος Βρετανός Καθηγητής Θεάτρου και Performance του University of Roehampton Joe Kelleher και την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η Αμερικανίδα Καθηγήτρια Θεάτρου του Brooklyn College CUNY και Σκηνοθέτις Laura Tesman.
Δευτέρα 21/11, μετά το τέλος της 3ης παράστασης (Οι παραστάσεις αρχίζουν: 19.00 – Αρτώ/Βαν Γκογκ, διάρκεια παράστασης 50 λεπτά. 20.00 – Οικογένεια Τσέντσι, διάρκεια παράστασης 70 λεπτά. 21.30 – Κόκκαλο, διάρκεια παράστασης 80 λεπτά)
Τιμές εισιτηρίων: Για κάθε παράσταση: 16 € γενική είσοδος και 12 € μειωμένο-φοιτητικό. Για την παρακολούθηση και των 3 παραστάσεων το ίδιο βράδυ είσοδος 30 €
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/artaud-trilogy/
Υπόγειο – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 2760.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b