MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
FREE CITY

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, φεστιβάλ και προβολές ταινιών για τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα.

Ο τσιγγάνικος δρόμος μου / My gypsy road (Vilma Kartalska)
Monopoli Team

Ιστορίες Ρομά: Το ΚΕΤ φιλοξενεί την ενότητα Ιστορίες Ρομά του 5ου Balkan Can Kino Film Symposium

Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τη σύγχρονη κρίση στο Κοσσυφοπέδιο ή την πρόσφατη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, οι Τσιγγάνοι ή Ρομά, μέλη της πολυπληθέστερης μειονότητας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ακραίες ρατσιστικές προκαταλήψεις και επιθέσεις εξαιτίας του τρόπου ζωής και της κουλτούρας τους. Στον κινηματογράφο, αναπαριστώνται συνήθως ως όντα εξωτικά, μυστηριακά, γεμάτα πάθος. Πολλές ταινίες εστιάζουν στην παραβατικότητά τους ή στην “ανέμελη” ζωή τους, ενισχύοντας τα στερεότυπα και αφαιρώντας τους το δικαίωμα να ακούγονται με τη δική τους φωνή. Στο ΚΕΤ, θα προβληθεί μια επιλογή από ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέσα στα οποία Ρομά μιλούν για τον εαυτό τους, για τα κοινά τους προβλήματα, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους, Κώστα Παϊτέρη. Ανάμεσα στις πέντε ταινίες που θα δούμε, η ταινία της Μαρίνας Δανέζη “Είμαστε τσιγγάνοι” και η ταινία της Vilma Kartalska “My gypsy road”.
21/11 στις 20.00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α και Σικίνου

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά: Μια δράση με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες στο Πάρκο Ασυρμάτου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και οι nomads artcore συνδιοργανώνουν και καλωσορίζουν το “Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά”, μια δράση που βασίζεται στη συνεργασία και συν-δημιουργία ανθρώπων από διαφορετικά πεδία τέχνης, έρευνας και επιστήμης με θέμα τα παιδιά πρόσφυγες, στο Πάρκο Ασυρμάτου. Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που, δυστυχώς, δε σταματάει να είναι επίκαιρο. Τα πρωινά ο χώρος θα γεμίζει με παιδιά από σχολεία, που θα αποτυπώνουν σκέψεις, λέξεις και εικόνες ενώ τα απογεύματα θα παραμένει επισκέψιμος για όλους.
21/11 στις 18.00 – 21.00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου), Ελευθερίου Βενιζέλου, Δάφνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVegan Fiesta Hellas: Γνωρίζουμε τα οφέλη του βιγκανισμού σε μια διήμερη εκδήλωση στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
21/11 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTwilight Zone: Ατομική έκθεση της Lena Schmidt στη Γκαλερί Σκουφά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b