MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Tequila Cazadores: Όταν μια γουλιά είναι αρκετή για να γευτείς την παράδοση του Μεξικού

Η tequila CAZADORES γιορτάζει 100 χρόνια πορείας και εμείς βρεθήκαμε στο bar restaurant TEKILA, για να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση του Μεξικού, μέσα από τη συναρπαστική παρουσίαση.

Monopoli Team

Το 1922, ο Don Jose Maria Bañuelos, ένας Μεξικανός αγρότης που -όπως όλοι οι Μεξικανοί- αγαπούσε την τεκίλα, τελειοποίησε μετά από χρόνια προσπάθειας την συνταγή για την απόλυτη τεκίλα: απαλή, γευστική και πάνω απ’ όλα υψηλής ποιότητας -ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Το όνομα της τεκίλας του; «CAZADORES» δηλαδή «Οι κυνηγοί» και έμβλημά του, το μεγαλοπρεπές ελάφι, που θα βρεις μέχρι και σήμερα να περιφέρεται στα χωράφια της μπλε αγαύης στην ορεινή πόλη Arandas στο Jalisco του Μεξικού.

Όταν ο Jose Maria έβαλε την Cazadores στον “χάρτη”, κανείς δεν ήξερε τι είναι η Reposado ή Anejo (δηλαδή παλαιωμένη) τεκίλα, φέρνοντας την επανάσταση στη βιομηχανία.

Έναν αιώνα αργότερα, χάρη στη (μυστική) συνταγή του Jose Maria, η premium τεκίλα δεν είναι μόνο διαδεδομένη, αλλά και αγαπητή σε όλο τον κόσμο -συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.

Σήμερα, η tequila CAZADORES γιορτάζει 100 χρόνια πορείας και εμείς βρεθήκαμε στο bar restaurant TEKILA, για να γνωρίσουμε την αυθεντική γεύση του Μεξικού, μέσα από τη συναρπαστική παρουσίαση του Manny Hinojosa, Global Brand Ambassador, ο οποίος λίγο πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ, βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show.

Οι καλεσμένοι σε αυτό το press event γνωριμίας με την CAZADORES, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κλασικά tequila cocktails (όπως Paloma, Margarita και Cantarito), στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, χάρη στην ξεχωριστή γεύση της tequila CAZADORES, που αγαπιέται πολύ από άκρη σ’ άκρη του Μεξικού -όλα αυτά με τη συνοδεία λαχταριστών πιάτων της μεξικάνικης κουζίνας.

“Όταν μιλάμε για τεκίλα, σκεφτόμαστε το Μεξικό. Όταν ανοίγεις ένα μπουκάλι τεκίλα Cazadores, γεύεσαι την ιστορία, την παράδοση, αλλά και τη διασκέδαση. Αυτή είναι η ομορφιά της τεκίλα που θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο” μάς είπε ο Manny Hinojosa, που όπως οι γονείς και οι παππούδες του, έτσι και εκείνος έχει “μεγαλώσει” με την αυθεντική τεκίλα Cazadores.

Εδώ και 16 χρόνια, ο Hinojosa ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει το “πνεύμα” της τεκίλα Cazadores -και επί τη ευκαιρία να μας μάθει πώς να πίνουμε σωστά Tequila – για παράδειγμα ο σωστός τρόπος να πίνεις Tequila Blanco (το “Chardonnay του Μεξικού” όπως το αποκαλεί ο Hinojosa) δεν είναι σε σφηνάκι, όπως οι περισσότεροι νομίζουμε, αλλά σε ποτήρι κρασιού, για να μπορέσεις να γευτείς όλα τα αρώματα και τις νότες της τεκίλας.

Manny Hinojosa, Global Brand Ambassador της Tequila CAZADORES

Manny Hinojosa, Global Brand Ambassador της Tequila CAZADORES

Αυτά τα αρώματα είναι που κάνουν την Cazadores τόσο ιδιαίτερη. Μία γουλιά αρκεί, για να πάρεις μία γεύση από τα υψίπεδα του Jalisco, από το άρωμα της μπλε αγαύης.

Έχοντας χτίσει την “αυτοκρατορία” της με πίστη στην παράδοση, μέχρι και σήμερα, η Cazadores παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγαύη από τα βουνά Jalisco. Από αυτή τη συνταγή έχει γεννηθεί μια ολόκληρη κοινότητα – ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.

Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila CAZADORES απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero.

Από το 1922 μέχρι σήμερα, η tequila CAZADORES παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή που ανέπτυξε ο Jose Maria πριν από ένα αιώνα. Η σημερινή διαδικασία παραγωγής, ωστόσο, έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila CAZADORES, αλλά και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας.

Εξάλλου, η εμπειρία της tequila CAZADORES είναι μια εμπειρία άμεσα συνδεδεμένη με τη μητέρα Γη.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b