MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Παλλάς

Το απόλυτο θεατρικό talk of the town της περσινής σεζόν, «Η Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ», με την υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και του Στέφανου Κορκολή, λόγω της μεγάλης ζήτησης επιστρέφει και μεταφέρεται στο Θέατρο Παλλάς για 10 μόνο παραστάσεις. Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της «Αυλής των θαυμάτων», σε μορφή μιούζικαλ. Μαζί τους, ένα μοναδικό επιτελείο συνεργατών και πρωταγωνιστών. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Η Αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια, να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο όπου μπορεί να ευημερήσει. Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργου και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη ‘στρατηγική’ γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν – και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα “όλα θα πάνε καλά”.
Τρίτη 15/11, 21:00
60€ – 15€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

2. Ο Συνεργός, του Γιώργου Χριστοδούλου στο θέατρο Επί Κολωνώ

Ο Γιώργος Χριστοδούλου εμπνέεται από μια πραγματική ιστορία και ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία και παρουσιάζει, στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ, την παράσταση «Ο Συνεργός». Το έργο όμως αυτό δεν επικεντρώνεται στον θύτη, ούτε στο θύμα. Υπόθεση: Ο Αποστόλης ζει ήρεμα τη ζωή του μαζί με τη γυναίκα του στο χωριό, όταν ένα βράδυ ο αγαπημένος του ξάδερφος θα του ομολογήσει πως σκότωσε την κοπέλα του, ζητώντας του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα. Οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας, έννοιες που σε μια στιγμή διαστρεβλώνονται, σε ένα γαϊτανάκι καταστροφής, ψεμάτων και ενοχών πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Σε μια εποχή που τα όρια του καλού και του κακού διερευνώνται εκ νέου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, στην τρίτη του προσωπική σκηνοθεσία, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης, προσπαθούν να κατανοήσουν το πώς ένας άνθρωπος, μια ολόκληρη κοινωνία, γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη συνεργός.
Παίζουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Προϊστάκη, Φανή Παναγιωτίδου
Τρίτη 15/11, 21:00
12€ – 15€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο συνεργός» στο Επί Κολωνώ12.09.2018

3. Μαύρη Σαμπούκα, του Τόλη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Ζίνα

Photo Credits: Θοδωρής Χανιώτης

Η κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου με τίτλο «Μαύρη Σαμπούκα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Ζίνα. Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ! Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν και έπειτα από ένα «σύντομο» διάλειμμα για μια πανδημία, η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά στην “Golden Label” εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να μάς χαρίσουν αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων.
Τρίτη 15/11, 21:00
14€ – 18€
Θέατρο Ζίνα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤόλης Παπαδημητρίου: Το μόνο αντίδοτο στην υστερία που ζούμε είναι το γέλιο12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Το γελαστό παιδί: Επετειακή συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, αφιερωμένη στους φοιτητές του Πολυτεχνείου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μεγάλη επετειακή συναυλία παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αφιερωμένη στη μνήμη της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 ενάντια στην δικτατορική Χούντα των Συνταγματαρχών. Ιδιαίτερα αφιερωμένη στη μνήμη του μαθητή Διομήδη Κομνηνού που έχασε τη ζωή του στο Πολυτεχνείο.
Τρίτη 15/11, 20:30
15€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

5. Τα Κορίτσια του Αυγούστου, του Πάνου Σουρούνη στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Πάνος Σουρούνης παρουσιάζει “Τα Κορίτσια του Αυγούστου” στον Σταυρό του Νότου Club. Μια μουσική παράσταση στον για όσους συντηρούν, φωταγωγούν και ζεσταίνουν τους γύρω τους με το καλοκαίρι που ζει μέσα τους. Μια πλανόδια μπάντα τραγουδά όσα μας ενώνουν κάθε καλοκαίρι. Από τον Τσιτσάνη μέχρι το τώρα. Και από το τώρα μέχρι το πάντα. “Σου έχω διαλέξει τριάντα τραγούδια για να σου πω όσα δεν κατάφερα από κοντά. Έχω δανειστεί τριάντα τραγούδια που ξέρω ό,τι ξέρεις, σε έχω ακούσει να τα τραγουδάς. Τριάντα τραγούδια που ακούγαμε σε εκείνο το στικάκι και που είχες μάθει την σειρά απέξω. Γιατί και η Αθήνα γίνεται ένα μεγάλο νησί όταν ζεις εκεί αφού το καλοκαίρι είσαι εσύ.”
Τρίτη 15/11, 21:00
12€
Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b