MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παρίσι: Το Museé Maillol επιτρέπει στους επισκέπτες του να δουν γυμνοί έκθεση γλυπτών

Στη γαλλική πρωτεύουσα, 800 επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν γυμνοί τα γλυπτά μίας έκθεσης, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας του μουσείου με τη Γαλλική Ομοσπονδία Γυμνισμού.

Φωτογραφία: Museé Maillol
Monopoli Team

Η έκθεση “Hyperrealism. This is Not a Body” αποτελείται από 30 ρεαλιστικά γλυπτά – πολλά από αυτά γυμνά – και άνοιξε τις πύλες της στο Museé Maillol του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτός είναι ο 13ος σταθμός της έκθεσης, η οποία ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο και συνέχισε με περιοδεία στην Αυστραλία, το Αζερμπαϊτζάν και την Ταϊβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΜΣΤ: Ξενάγηση στην έκθεση της συλλογής βασισμένη σε κείμενα σύγχρονης φεμινιστικής θεωρίας12.09.2018

Στο πλαίσιο της έκθεσης, τουλάχιστον 800 επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν γυμνοί τα γλυπτά, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, στο πλαίσιο της συνεργασίας του μουσείου με τη Γαλλική Ομοσπονδία Γυμνισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ίδιο το μουσείο, τα 800 εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ!

Σκοπός της έκθεσης – που καταλαμβάνει 1.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει έργα 26 γλυπτών, ανάμεσά τους οι Τόνι Ματέλι, Έρβιν Βουρμ και Σασμ Τζινκς – είναι να αναδειχθεί η απεικόνιση της ανθρώπινης φιγούρας τα τελευταία 50 χρόνια. Η ροή της έκθεσης εστιάζει σε πέντε θεματικούς τομείς αναπαράστασης, «προκειμένου να τονιστεί πώς ο τρόπος που βλέπουμε το σώμα μας υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές», όπως εξηγεί το κείμενο της έκθεσης.

Φωτογραφία: Museé Maillol

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκέπτες του Museé Maillol θα κυκλοφορούν γυμνοί, αλλά κάτι αντίστοιχο έγινε όταν η έκθεση φιλοξενήθηκε στη Λιέγη και στη Λυών.

«Νιώθεις ότι είσαι κομμάτι των γλυπτών», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που έχουν ήδη επισκεφθεί δίχως ρούχα την έκθεση. «Ο επισκέπτης δεν είναι πλέον γυμνός, είναι μέρος της έκθεσης», συμπλήρωσε.

«Το γεγονός ότι είσαι γυμνός δημιουργεί κάτι, ανταλλάσσουμε περισσότερα», ανέφερε κάποιος άλλος και συμπλήρωσε ότι το «περισσότερο» θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αδρεναλίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέλος του Just Stop Oil εξηγεί σε viral βίντεο γιατί επιτέθηκαν στον πίνακα του Βαν Γκογκ12.09.2018

Η πρώτη φορά που οι επισκέπτες είδαν γυμνοί την έκθεση ήταν στις 10 Νοεμβρίου, κατά την οποία ημέρα πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη Τύπου γι’ αυτή. Ωστόσο εκείνη την ημέρα απαγορευόταν αυστηρά η λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Η έκθεση “Hyperrealism. This is Not a Body” θα φιλοξενείται στο Museé Maillol στο Παρίσι έως τις 5 Μαρτίου 2023.

Με πληροφορίες από artnet.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b