MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σωτηρία με Λένε, της Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με Λένε» αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με συνοδεία ζωντανής μουσικής, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία, διασκευή και δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη. Υπόθεση: Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές. Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.
Πέμπτη 10/11, 21:00
14€ – 25€
Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKάτια Γκουλιώνη: Θα προτιμούσα να χάσω μια δουλειά, από το να μην σταθώ στο πλευρό συναδέλφου12.09.2018

2. Ο Κουρέας της Σεβίλλης: Η κωμωδία του Μπομαρσέ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για 2η χρονιά στο Θέατρο Ακροπόλ

Η κωμωδία του Μπομαρσέ, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ακροπόλ, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. Η σκηνοθέτις έστησε μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή. H μουσική της παράστασης, από τα γνωστά σε όλους θέματα του Ροσίνι έως τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου συγκινούν και τονίζουν το μουσικό χαρακτήρα της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη εντυπωσιάζουν ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο. Το ρόλο του Φίγκαρο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα ερμηνεύσει και την περίφημη άρια του Ροσίνι ελαφριά πειραγμένη. Στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.
Πέμπτη 10/11, 20:00
15€ – 45€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 μαζί με την κιθάρα της τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και στην επαρχία. Έρχεται μαζί με τους μουσικούς της στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για να μάς παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια, τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη.
Πέμπτη 10/11, 21:00
12€
Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα

4. Ο Westerman στο Κέντρο Ελέχγου Τηλεοράσεων

Ο Westerman — γεννημένος στο Νότιο Λονδίνο και μόνιμος πλέον κάτοικος Αθήνας — επιστρέφει με το καινούργιο του single από τον νέο του επερχόμενο δίσκο, “Idol; RE-run”, δύο χρόνια μετά από το “Your Hero Is Not Dead” (Partisan Records, 2020). Mας υποδέχεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για ένα μοναδικό live. Με τον παραγωγό και ντράμερ James Krivchenia των Big Thief στην συμπαραγωγή, το Idol RE-run είναι μια πρώτη γεύση από αυτή την πρόσφατη δουλειά του Westerman. Πολύ κοντά στον απόηχο της εισβολής στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο, διαλογίζεται πάνω στην έννοια των λαοπλάνων τιμητών και των δηλητηριωδών echo chambers του διαδικτύου, σαν κάποιου είδους προσωπικό εξορκισμό της υπάρχουσας κοινωνικής σύγχυσης.
Πέμπτη 10/11, 21:00
8€
Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑD3lta, τι ακούς αυτή την εποχή;12.09.2018

ΧΟΡΟΣ

5. Α(ν)ΤΙ: Μια παράσταση χορού βασισμένη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή στο θέατρο Ροές

Η παράσταση χορού Α(ν)ΤΙ, βασισμένη στην σοφόκλεια τραγωδία “Αντιγόνη”, παρουσιάζεται στο Θέατρο Ροές, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Καλυβίτη για πέντε μόνο παραστάσεις. Είναι ένα εγχείρημα για να αποδοθεί κάτι από το έργο του Σοφοκλή, χωρίς όμως το κείμενό του. Μια απόπειρα διερεύνησης με κύριο άξονα την ταφή του νεκρού και την απήχησή της στα ψυχικά τοπία της Αντιγόνης, διατυπωμένα σε μια σωματικότητα και μια ηχητικότητα, αδιαμεσολάβητα από τον λόγο. Μέσα από μια εικονο-ποίηση των ασυνείδητων ψυχικών εκφάνσεων, η παράσταση κινείται πέρα από τις αναπαραστατικές αποτυπώσεις των ρόλων, στρέφοντας τον φακό της στις υποκειμενικότητες της Αντιγόνης.
Πέμπτη 10/11, 21:00
5€ – 15€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b