MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PLAYLIST

D3lta, τι ακούς αυτή την εποχή;

Ο Ελληνοβρετανός τραγουδιστής και songwriter μας, δημιουργός του hit single “Strange”, μάς συστήνεται μέσα από 10 απαντήσεις και φτιάχνει μια playlist στο spotify με τα 10 τραγούδια που ακούει αυτή την εποχή.

KEIMENO: Ανδρομάχη Αρβανίτη | 09.11.2022

Ποιο είναι το πρόσωπο πίσω από τον ‘D3lta”; Πες μας τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για εσένα.

Με λένε Ρομπέρτο, οι φίλοι μου με φωνάζουν Ρομπ, μεγάλωσα στην Αθήνα – συγκεκριμένα στη Γλυφάδα και το αγαπημένο μου παγωτό είναι με γεύση φράουλα.

Η σχέση σου με τη μουσική πότε ξεκίνησε;

Ξεκίνησα να παίζω πιάνο στα 5, αλλά επειδή βαριόμουν δεν καθόμουν να διαβάσω με τίποτα. Μου άρεσε πολύ να παίζω ότι μελωδία μου ερχόταν στο μυαλό! Κιθάρα άρχισα μετά στο γυμνάσιο, επειδή είχα εμμονή με τους Green Day. Δικά μου τραγούδια με στίχους ξεκίνησα να φτιάχνω εκείνη την εποχή. Το songwriting για εμένα ήταν σαν να εξιστορώ σε κάποιον μια ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRockwave Festival: Δεύτερη εκρηκτική βραδιά με Deep Purple και Saxon12.09.2018

Ποιες είναι οι βασικές σου μουσικές επιρροές;

Έχω ακούσει πολλά και διαφορετικά είδη. Αναλόγως τον καιρό ή τη φάση που βρίσκομαι είναι διαφορετικό και το είδος ή ο καλλιτέχνης που θα επιλέξω. Όπως προανέφερα, ξεκίνησα να παίζω κιθάρα ακούγοντας Green Day. Μετά πέρασα από Rolling Stones, Bowie, Elvis, Queen, Doors, Elton John και σχεδόν όλους τους καλλιτέχνες της δεκαετίας του ’70. Αισθάνομαι ότι ο κάθε ένας μου άφησε και το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα. Τελευταία, ακούω περισσότερο Kendrick Lamar, JVKE, και 1975.

Πώς θα χαρακτήριζες το είδος της μουσικής σου, αν έπρεπε να βάλεις κάποια ταμπέλα;

Δε νομίζω ότι μπορώ να βάλω – τουλάχιστον αυτή τη στιγμή – τα τραγούδια που έχω γράψει κάτω από μία ταμπέλα. Αισθάνομαι ότι ακόμη είμαι σε μία διαδικασία που ψάχνομαι μουσικά, στιχουργικά, στη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Δοκιμάζω ότι μπορεί να με εμπνεύσει. Εάν έπρεπε όμως να βάλω έναν τίτλο, θα έλεγα Indie Pop/ Indie Rock. Είναι μάλλον ένας όρος που έχεις εφευρεθεί για καλλιτέχνες που δεν τους ταιριάζει ένας πιο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός.

Γνωρίζουμε πως είσαι και από την Ελλάδα και από τη Βρετανία. Πώς και προτιμάς να κάνεις τα μουσικά σου βήματα εδώ και όχι στο εξωτερικό;

Επειδή μεγάλωσα στην Αθήνα, η οικογένεια μου και οι φίλοι είναι κυρίως στην Ελλάδα. Το θετικό πλέον με το Spotify και τη μουσική σήμερα είναι πως το που βρίσκεσαι γεωγραφικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες ανεξάρτητα από το location να αποκτήσουν κοινό. Για παράδειγμα οι 5 πόλεις που ακούνε περισσότερο το Strange αυτή τη στιγμή είναι Αθήνα, Βαρσοβία, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, με τη Θεσσαλονίκη αμέσως μετά. Αυτό είναι πολύ όμορφο, επειδή δεν χρειάζεται κατ΄ ανάγκη να έχεις δίσκους σε μαγαζιά κάθε χώρας ή πόλης για να ανακαλύψουν τη μουσική σου.

Ποια είναι η μέχρι τώρα αγαπημένη στιγμή της καριέρας σου;

Δεν ξέρω αν μπορώ να απομονώσω μια συγκεκριμένη. Πάντως, το να τραγουδάει ο κόσμος το τραγούδι σου σε live νομίζω είναι το καλύτερο συναίσθημα που υπάρχει. Κάθε φορά – όπου και να συμβεί, όσος κόσμος και να είναι – δεν μπορώ να περιγράψω το πως αισθάνομαι.

Ακούσαμε το καινούργιο σου single ‘Hello’. Ένα τραγούδι αρκετά δυναμικό, με έναν ιδιαίτερο παλμό, ίσως και με μία υποβόσκουσα σκοτεινή ατμόσφαιρα. Πώς εμπνεύστηκες για αυτό;

Έχει πλάκα επειδή τα τραγούδια κυκλοφορούν με μια χρονοκαθυστέρηση από τότε που τα έγραψα. Θα μου στείλει κόσμος να με ρωτήσει τι περνάω αυτόν τον καιρό και έγραψα το κομμάτι, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο χρόνια πριν! Το Hello το εμπνεύστηκα στη δεύτερη καραντίνα, όταν και υπήρχε γύρω μας πολύ έντονα το αίσθημα του φόβου. Αυτό που συνειδητοποίησα ήταν πως με τον ίδιο τρόπο που ήμασταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας, με τον ίδιο τρόπο μπορεί ο φόβος να μας εγκλωβίσει/εμποδίσει από το να κάνουμε επιλογές που κατά βάθος θέλουμε πραγματικά. Το τραγούδι είναι σκοτεινό για αυτό τον λόγο, αλλά το μήνυμα είναι αισιόδοξο. Μόλις κάνεις την επιλογή που φοβάσαι, τότε θα βρεθεί το φως που θα σε απελευθερώσει.

Που μπορούμε να σε ακούσουμε αυτήν την περίοδο;

Αυτή την περίοδο θα παίξω στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Faust στις 11 Νοεμβρίου. Ετοιμαζόμαστε όμως για συναυλίες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εκτός από το επικείμενο λάιβ, τι άλλο να περιμένουμε από εσένα;

Είμαι σε πολύ παραγωγική περίοδο. Δουλεύουμε με την ομάδα μου για να κυκλοφορήσει ένα EP στις αρχές του επόμενου έτους!

Τέλος, θέλουμε να μας φτιάξεις μια λίστα με τα 10 τραγούδια που προσωπικά προτείνεις στους αναγνώστες μας και ακροατές σου να ακούσουν αυτόν τον μήνα

Εννοείται! Τα τραγούδια στη λίστα είναι μουσική που ακούω αυτό το καιρό!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Info

D3lta -Live στο Faust
Opening act: Pale Roth
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης: 22.00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/d3lta-live-sto-faust/

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b